Ένας υπέροχος αγώνας!

Αντάξιος του ονόματος, της ιστορίας του αλλά και του κόσμου που τόσα χρόνια τον εμπιστεύεται ήταν ο 36ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας που έγινε την Κυριακή 10 Μαρτίου! Πάνω από 1.000 δρομείς έτρεξαν την απόσταση των 20 χλμ. και έζησαν ξεχωριστές στιγμές σε έναν αγώνα που έχει τη δική του ιστορία και που κάθε χρόνο παρουσιάζεται με σημαντικές βελτιώσεις επιβεβαιώνοντας τον χαρακτηρισμό του ως «ο αγαπημένος αγώνας της Άνοιξης».

Share

36ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 20 χλμ.

Αντάξιος του ονόματος, της ιστορίας του αλλά και του κόσμου που τόσα χρόνια τον εμπιστεύεται ήταν ο 36ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας που έγινε την Κυριακή 10 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του Ε.Α.Κ.Ν. Αγ. Κοσμά!
Πάνω από 1.000 δρομείς έτρεξαν την απόσταση των 20 χλμ. στην αγαπημένη διαδρομή της παραλιακής και έζησαν ξεχωριστές στιγμές σε έναν αγώνα που έχει τη δική του, μεγάλη ιστορία και που κάθε χρόνο παρουσιάζεται με σημαντικές βελτιώσεις επιβεβαιώνοντας τον χαρακτηρισμό του ως «ο αγαπημένος αγώνας της Άνοιξης».
Ο Αγώνας, ο οποίος για τρίτη συνεχή χρονιά είχε ως Μεγάλο Χορηγό την αθλητική εταιρεία ASICS, ξεκίνησε στις 10:00 με τους συμμετέχοντες να παίρνουν τη θέση τους στα 3 μπλοκ που είχαν διαμορφωθεί ανάλογα με τις επιδόσεις τους, και μέσα σε λίγα λεπτά η παραλιακή είχε γεμίσει δρομείς οι οποίοι σε μία υπέροχη, αν και λίγο ζεστή μέρα, έτρεξαν δίπλα στη θάλασσα.
Στους τρείς σταθμούς της διαδρομής (5 χλμ., 10 χλμ. και 15 χλμ.) υπήρχε άφθονη τροφοδοσία για όλους με ενεργειακά αθλητικά ποτά Lucozade και φυσικό μεταλλικό νερό «Βίκος» ενώ όλοι οι δρομείς είχαν προμηθευτεί την προηγούμενη και ενεργειακά gel GU, προσφορά της εταιρείας Third Wind. Κατά μήκος της διαδρομής υπήρχε επαρκής σήμανση τόσο με κώνους, οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί από την εταιρεία Αττικές Διαδρομές, όσο και με τις χιλιομετρικές ενδείξεις της διοργάνωσης. Η Τροχαία Ελληνικού και Καλλιθέας πραγματοποίησε για μία ακόμα φορά με άψογο τρόπο τη φύλαξη της διαδρομής ενώ υπήρχε ασθενοφόρο, προσφορά της INTERAMERICAN, που ακολουθούσε τους δρομείς και σωστικά συνεργεία των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού και των Εθελοντών Διαχείρισης Κρίσεων, έτοιμα να αντιμετωπίσουν το οποιοδήποτε περιστατικό αλλά και μέλη των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Γλυφάδας.
Επιπλέον φέτος και για πρώτη φορά ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αθηνών και η εταιρεία All About Running, στην οποία ανήκει και το περιοδικό RUNNER, είχαν φροντίσει για την ασφαλιστική κάλυψη ατυχήματος όλων των δρομέων σε συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρία AIG Europe Limited.
Σημαντική ήταν βέβαια και η βοήθεια της φαρμακευτικής εταιρείας Abbvie, η οποία συμμετείχε μάλιστα και με πολυπληθή ομάδα αλλά και της εταιρείας Sony, η οποία έδωσε τη δυνατότητα σε δεκάδες δρομείς να δοκιμάσουν τη μοναδική εμπειρία του νέου της Walkman® NWZ-W273 MP3 player.
Ξεχωριστή ήταν για μία ακόμα χρονιά η συμμετοχή των «Λαγών» της ομάδας κρουστών που έδωσε τον ρυθμό στους δρομείς σε δύο σημεία στη διαδρομή ανεβάζοντας τη διάθεσή τους.
 
Θεοδωρακάκος και Αστροπεκάκη οι μεγάλοι νικητές
Οι τερματισμοί άρχισαν λίγο μετά τις 11:00 με τον Έλληνα πρωταθλητή της Salomon, Δημήτρη Θεδωρακάκο να κερδίζει και πάλι μετά από δύο χρόνια τον αγώνα με 1:06:28, έναν ακόμα σπουδαίο μαραθωνοδρόμο, τον Γιάννη Παπαδόπουλο του ΓΑΣ Κιλκις να ακολουθεί σε 1:08:16 ενώ τρίτος ήταν ο Κώστας Ρήγας με 1:12.24.
Πρώτη γυναίκα ήταν η Πόπη Αστροπεκάκη η οποία έδειξε να είναι σε πολύ καλή κατάσταση σημειώνοντας χρόνο 1:13:05 (ήταν 4η στη γενική) με τη Χάιντι Διακομοπούλου να τερμάτιζε στη δεύτερη θέση με 1:21:54 και την Φιλίππα Πουλίδου να είναι τρίτη με 1:22:12.
Η συνέχεια ήταν εντυπωσιακή με τους δρομείς να καταφθάνουν κατά δεκάδες και να ανταμείβονται από την ωραία εικόνα του σταδίου όπου εκατοντάδες θεατές τους χειροκροτούσαν για την προσπάθειά τους, η δυνατή μουσική τους ανέβαζε το ηθικό και η χαρά του τερματισμού ερχόταν να ολοκληρώσει μία μοναδική δρομική εμπειρία.
Συνολικά 1.080 δρομείς (1025 στα 20 χλμ. και 55 στη Σκυταλοδρομία) πέρασαν κάτω από τις τρεις αψίδες που διαμόρφωναν την τελική ευθεία μέχρι τον τερματισμό.
Οι νόστιμες μπανάνες, προσφορά της Dole και οι νέες ενεργειακές μπάρες βρώμης Quaker βοήθησαν στην άμεση ενεργειακή αναπλήρωση των δρομέων ενώ για την ενυδάτωσή τους φρόντισαν και πάλι τα ενεργειακά ποτά της Lucozade και το δροσερό Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος». Και βέβαια το ειδικά σχεδιασμένο για τον αγώνα μετάλλιο και το δίπλωμα συμμετοχής συμπλήρωναν το after race pack προσφέροντας ένα ακόμα όμορφο αναμνηστικό από τον αγώνα. Μία μεγάλη ομάδα από το Σωματείο Ελλήνων Ρεφλεξολόγων είχε αναλάβει την αποκατάσταση των δρομέων προσφέροντάς τους ένα ανακουφιστικό μασάζ.
 
Η μέρα των παιδιών
Πολλές ευχάριστες εκπλήξεις επεφύλασσε φέτος ο Παιδικός Αγώνας των 2 χλμ. στον οποίο Χορηγός ήταν η εταιρεία παιδικών ενδυμάτων Energiers, στον οποίο δεκάδες παιδιά έτρεξαν εντός της εγκατάστασης του Ε.Α.Κ.Ν. Αγ. Κοσμά και έζησαν μία από τις πρώτες τους δρομικές εμπειρίες. Στον αγώνα έτρεξαν 200 περίπου εκκολαπτόμενοι δρομείς και νικητής αναδείχθηκε Παναγιώτης Βακαλόπουλοςμε 5:52 και η μικρή Παναγιώτα Δημοπούλου με 7:23. Ανάμεσά τους ξεχώρισε η πολυμελής ομάδα από δημοτικά της Νεμέας που επικράτησαν κατά κράτος στην κατηγορία 10-12 των αγοριών καταλαμβάνοντας τις 4 πρώτες θέσεις.
Η συνέχεια περιελάμβανε πολύ παιχνίδι και άφθονες στιγμές χαράς και γέλιου για τους δεκάδες χαρούμενους μπόμπιρες που διασκέδασαν με την ψυχή τους στο Παιδικό Πάρτι της Energiers όπου 3 κεφάτοι κλόουν έπαιξαν μαζί τους διασκεδάζοντας και δημιουργώντας. Επιπλέον 18 σετ με ρούχα προσφορά της Energiers κληρώθηκαν στους μικρούς δρομείς. Στιγμές δημιουργίας στα παιδιά προσέφερε ακόμα και η Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων Άρσις, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της «Τρέχοντας για τα παιδιά στον Δρόμο» ενημερώνοντας παράλληλα για θέματα κατά της παιδικής εργασίας.
 
Ρεκόρ στη σκυταλοδρομία
Νέο ρεκόρ συμμετοχών σημειώθηκε στον αγώνα της σκυταλοδρομίας. Συνολικά τερμάτισαν 55 ομάδες, 10 περισσότερες από πέρσι, σε έναν αγώνα που γίνεται θεσμός αφού έτσι δίνεται η ευκαιρία σε δρομείς που δεν επιθυμούν να τρέξουν και τα 20 χλμ. να συμμετάσχουν. Τη μεταφορά των 2ων μελών των ομάδων στο Καβούρι αλλά και την επιστροφή των 1ων μελών στον Αγ. Κοσμά, ανέλαβε το ταξιδιωτικό πρακτορείο Ιφιγένεια Tours.
 
Ένα μεγάλο Ευχαριστώ!
Όπως και σε κάθε μεγάλη διοργάνωση η βοήθεια των εθελοντών ήταν πολύτιμη. Συνολικά 80 μέλη του ΣΔΥ Αθηνών αλλά και φίλοι του αγώνα από διάφορους φορείς (Φλόγα, Δασοπυροσβέστες Γλυφάδας, Συνεχιστές Εθελοντές 2004 κλπ) προσέφεραν τις υπηρεσίες τους με χαμόγελο και καλή διάθεση στις διάφορες θέσεις. Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους της διοργάνωσης προς όλους αυτούς που συνέβαλλαν στην περαιτέρω αναβάθμιση του αγώνα.
Σημαντική για τη διοργάνωση ήταν και η στήριξη της ομοσπονδίας των συλλόγων δρομέων ΕΟΣΛΜΑ-Υ, καθώς παρευρέθηκε το σύνολο του ΔΣ ενώ στον αγώνα συμμετείχε και ο πρόεδρος Νίκος Γούλας. Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα ευχαριστεί και όλα τα μέλη των συλλόγων-μελών της ομοσπονδίας για τη συμμετοχή τους.
Ο ΣΔΥ Αθηνών, η All About Running και το περιοδικό Runner σας ευχαριστούν και ανανεώνουν το ραντεβού για τον 37ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 20 χλμ. που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαρτίου 2014.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γύρος Αιγάλεω 2010
Ο Δήμος Αιγάλεω και ο Α.Π.Σ Απόλλων Δυτικής Αττικής διοργανώνουν την Κυριακή 10 Οκτωβρίου αγώνα δρόμου για δρομείς όλων των ηλικιών. Για τους δρομείς από 16 ετών και άνω η απόσταση είναι 8.000 μέτρα ενώ για τους επίδοξους δρομείς των μικρότερων ηλικιών 1.700 μέτρα.
Δρόμος Υγείας Μεσοτόπου 2021
Δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης
1ο Στρούμπουλας Trail - Ακύρωση
Δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο