Finikounda Run 2019

Ένας ωραίος αγώνας στη Φοινικούντα

Share

Ο αγώνας Finikounda Run 2019 έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 12.05.2019. Πρόκειται για μία διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί για δεύτερή χρονιά στην Φοινικούντα.
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Ο πολιτιστικός σύλλογος Φοινικούντας σε συνεργασία με τον Δήμο Πύλου- Νέστωρος και αθλητικά σωματεία , διοργανώνουν τον Λαϊκό Δρόμο FinikoundaRUN2019 την Κυριακή 12/05.

Η προσπάθεια μας
Η διοργάνωση του Λαϊκού δρόμου είναι μία συλλογική προσπάθεια φορέων, εθελοντών, αθλητών και χορηγών να καλλιεργήσουν το αθλητικό πνεύμα, να δώσουν χαρά σε όλους/ες αλλά και να καταστήσουν την περιοχή πόλο έλξης διερευνώντας μορφές εναλλακτικού τουρισμού π.χ (αθλοτουρισμός). Η πρώτη επιτυχημένη προσπάθεια, με την συμμετοχή πάνω από 350 αθλητών/ αθλητριών, «μικρών» και «μεγάλων» φίλων του αθλητισμού,   μας όπλισε όλους/ες με αισιοδοξία. 

Περιγραφή Αγωνισμάτων
Τα αγωνίσματα  πραγματοποιούνται σε δημόσιο δρόμο. Οι αθλητές,με φόντο το γαλάζιο της Θάλασσας θα αγωνιστούν σε διαδρομές αναμεσά στις βραβευμένες παραλίες της περιοχής, στον γραφικό οικισμό του χωριού και στους παραδοσιακούς ελαιώνες. Πληροφορίες και φόρμα εγγραφής υπάρχουν στο www.finikoundarun.gr

Τα αγωνίσματα περιλαμβάνουν 10.000μ , 5.500μ, 1000μ και 100μ (τζούνιορ) .

  • Αναμνηστικό μετάλλιο θα λάβουν όλοι/ες οι δρομείς καθώς και t-shirt.
  • Κατά την διάρκεια των διαδρομών θα υπάρχουν περίπτερα με νερά, ισοτονικά ποτά και παρατηρητές.
  • Η χρονομέτρηση θα γίνεται ηλεκτρονικά RFIDchip (Race Result TimingSystem)
  • Το κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ για τα 10 κ 5 km, 3 ευρώ για τα 1000m και δωρεάν για το παιδικό.Η πληρωμές θα πραγματοποιηθούν στην

γραμματεία την ημέρα του αγώνα από της 7:30 π.μ έως 9:30 π.μ

  • Τα αγωνίσματα( εκτός από τα 100m) θα εκκινήσουν στις 10:00 πμ απ την Πλατεία της παραλίας Φοινικούντας σε ομάδες ανά αγώνισμα

Οι Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν :

  • Στη φόρμα επικοινωνίας του website www.finikoundarun.gr
  • Στο ε-μαιλ [email protected]
  • Στα τηλέφωνα 00306972575431 και 00306946749310
  • Στην Σελίδα τουFacebook  FinikoundaRun

Για την καλύτερη διεξαγωγή του Αγώνα προτείνεται η προεγγραφή με τους παραπάνω τρόπους. Οι τελευταίες εγγραφές (περιορισμένος αριθμός 30-50) θα πραγματοποιηθούν στον χώρο της αφετηρίας από 07:30 έως 9:30.

Στο Αγώνισμα των 10.000m δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι/ες πάνω από 16 ετών. Η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί στην παραλιακή Πλατεία Φοινικούντας, θα κινηθεί κατά μήκος της της παλιάς εθνικής Φοινικούντας –Μεθώνης, θα συναντηθεί με την νέα Επαρχιακή οδό και θα συνεχίσειέως την παραλία Κουμπάρες όπου και θα πραγματοποιείται αναστροφή γυρίζοντας πίσω περνώντας από την παραλία Ανεμόμυλος και έπειτα απ την Αγορά του χωριού τερματίζοντας πάλι στον χώρο της αφετηρίας.Οι κατηγορίες θα είναι Άντρες/Γυναίκες έως 39 ετών, 40-49, 50-59 και 60+. Οι πρώτοι του αγώνα θα λάβουν κύπελο και οι πρώτοι τρείς ανά κατηγορία μετάλλιο.
Στο Αγώνισμα των5.500μ. Η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί στην παραλιακή Πλατεία Φοινικούντας, θα κινηθεί κατά μήκος της της παλιάς εθνικής Φοινικούντας –Μεθώνης , θα συναντηθεί με την νέα Επαρχιακή οδό, θα περάσει απ την παραλία Ανεμόμυλος και θα τερματίσει στην Αφετηρία περνώντας μέσα από την Αγορά της Φοινικούντας. Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι γενικής  Άνδρες/Γυναίκες. Κύπελο θα λάβουν η πρώτη γυναίκα και ο πρώτος άνδρας και μετάλλιο οι τρείς πρώτοι/ες
Στο Αγώνισμα των 1000μ δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι/εςέως 15 ετών. Η διαδρομή θα είναι ο γύρος της Φοινικούντας. Οι κατηγορίες θα είναι Δημοτικό/Γυμνάσιο. Η αφετηρία/τερματισμός θα είναι η παραλιακή Πλατεία, Κύπελο θα λάβει ο πρώτος και  μετάλλια πρώτοι τρείς Δημοτικού και Γυμνασίου.

Στο Αγώνισμα των 100μ δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδάκια έως 7 ετών.

Ιατρική κάλυψη
Την Ιατρική κάλυψη του αγώνα θα παρέχουν 2 Ιατροί καθώς και η πιστοποιημένη από την ΕΕΚΑΑ ομάδα Φοινικούντας.
Όλοι όσοι λάβουν μέρος στους αγώνες, μετέχουν με προσωπική τους ευθύνη, για θέματα υγείας, ατυχήματος και προσωπικής ασφάλειας.Για τα ανήλικα παιδιά την ευθύνη φέρουν οι γονείς τους.

Ασφάλεια
Για την ασφαλή διεξαγωγή θα μεριμνήσει ο Δήμος Πύλου-Νέστορος. Θα χρησιμοποιηθούν 50 εθελοντές τόσο στους σταθμούς τροφοδοσίες όσο και στην εκκίνηση/τερματισμό και η τοπική αστυνομία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Από 7.30 έως 9.30 Παραλαβή αγωνιστικού πακέτου

10:00 εκκίνηση

12:00-12:30 απονομές

13:00 Λήξη διοργάνωση

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: https://www.finikoundarun.gr».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αθλητικό απόγευμα στο Καστράκι
5-10-2019: Μία ετήσια δρομική, περιπατητική και φυσιολατρική συνάντηση
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο