Α’ Ιατρίδεια

13-1-19: Αγώνας 15 χλμ. στο Σοφικό Κορινθίας

Share

Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί στο Σοφικό Κορινθίας αγώνας 15 χλμ. με την ονομασία: «Α’ Ιατρίδεια».
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ διοργανώνει στο Σοφικό Κορινθίας στις 13/01/2019 τα Α΄ΙΑΤΡΙΔΕΙΑ σε συνδιοργάνωση με τον Α.Ο. Δρομέων Κορινθίας “ΕΦΥΡΑΙΟΙ ΩΚΥΠΟΔΕΣ”.
Ο αγώνας διεξάγεται προς τιμή του Σοφικίτη Ήρωα κατά τον Β΄παγκόσμιο πόλεμο (1940), Μιλτιάδη Ιατρίδη, κυβερνήτη του υποβρυχίου “ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ” και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Ώρα εκκίνησης του αγώνα 10:30 πμ από τον προαύλιο χώρο της Αγίας Τριάδας που βρίσκεται η προτομή του Ήρωα Μιλτιάδη Ιατρίδη.

Απόσταση διαδρομής: 15km κυρίως χωμάτινη μέσα σε δάσος

Χάρτης διαδρομής: για να δείτε τη διαδρομή του αγώνα πατήστε ΕΔΩ

Χρονικό όριο τερματισμού αγώνα 1h:45min.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

α) Οι αριθμοί των δρομέων μαζί με τα t-shirts θα δοθούν την ημέρα του αγώνα από την γραμματεία που θα βρίσκεται στο σημείο εκκίνησης (Αγία Τριάδα), από τις 8:15-9:45 για τους μεμονωμένουςδρομείς.
Οι δρομείς που θα έρθουν με συλλόγους καλό θα είναι να κάνουν ομαδικές έγγραφες και να πάρουν οι υπεύθυνοι τους τα πακέτα με τoυς αριθμούς ώστε να τα μοιράσουν αυτοί.
Από τους διοργανωτές προτείνεται η έγκαιρη προσέλευση (όχι λίγα λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα) ώστε να σας δοθεί ο αριθμός συμμετοχής για να ξεκινήσει ο αγώνας ακριβώς την προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης.

β) Θα έχουν καθοριστεί χώροι παρκιν για τα λεωφορεία και για τα Ι.Χ των δρομέων ώστε να μην εμποδίζουν την διεξαγωγή του αγώνα.

γ) Οι απονομές θα γίνουν μετά τον τερματισμό και του τελευταίου δρομέα, στις 12:30 μμ.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Η διαδρομή είναι κυκλική και θα έχει 3 σταθμούς τροφοδοσίας με νερά στο 4.5, 7.5 και 10.5km.
Ξεκινώντας από το κέντρο του Σοφικού στον προαύλιο χώρο της Άγιας Τριάδας που βρίσκεται η προτομή του “ΗΡΩΑ” σε 400m υψόμετρο κι αφού οι δρομείς θα διασχίσουν μια απόσταση 3km μέσα από ελαιώνες, θα έχουν διέλθει από την Εκκλησία της Υπαπαντής (κτίστηκε τον ΙΖ΄ αιώνα), ενώ ταυτόχρονα ακριβώς απέναντι θα παρατηρούν την Μονή της Παναγίας της Οδηγήτριας (κτισμένη τον ΙΒ΄ αιώνα) και πιο πέρα το Εκκλησάκι της Άγιας Παρασκευής (κτισμένο τον ΙΖ΄ αιώνα, πάνω στα ερείπια της Αρχαίας Ακρόπολης). Επίσης δεξιά τους και στο βάθος του ορίζοντα θα παρατηρούν την θάλασσα του Κόρφου και το σύμπλεγμα των Διαποριών Νησιών ανοικτά του Σαρωνικού κόλπου. Μετά τους ελαιώνες για το υπόλοιπο της διαδρομής και για περίπου 11km, οι Δρομείς θα έχουν την δυνατότητα να απολαύουν μια διαδρομή μέσα στην κατάφυτη “ΤΖΑΛΙΚΑ”, το βουνό που πρωτοαντικρίζει κάποιος ερχόμενος από την Στερεά Ελλάδα την Αττική και την Αθήνα με κατεύθυνση προς Πελοπόννησο.
Η διαδρομή των Α΄ Ιατριδείων είναι σχεδιασμένη πάνω στη Τζαλίκα και φτάνει έως τα 650m υψόμετρο μέσα από χωματόδρομους και πλούσιο φυσικό τοπίο με εντυπωσιακή θέα.
Ο αγώνας συνεχίζεται με δυτική κατεύθυνση μέχρι την Εκκλησία του Προφήτη Ηλία (Κατακαλίου), όπου και θα υπάρχει αντίστροφη πορεία με κατεύθυνση ανατολική και σημείο ελέγχου των δρομέων στα 9km.
Στην συνέχεια οι Δρομείς στο 13km συναντούν το “RANCHSKOURAS” που το διασχίζουν κατά μήκος περίπου 500m από μέσα και αφού εξέλθουν από αυτό, θα κατέλθουν ένα κατηφορικό δασικό μονοπάτι μήκους 350m περίπου, αντικρίζοντας την χωρίς προηγούμενο θέα του Σοφικού.
Το μονοπάτι καταλήγει στην Εκκλησία των Ταξιάρχων (κτίστηκε το ΙΓ΄ αιώνα) που ήταν το κρυφό Σχολειό της Σολυγειας επί τουρκοκρατίας.
Μέσα από τα καλντερίμια του χωρίου οι δρομείς θα φτάσουν στην Παλαιά Αγορά του Σοφικού όπου δεσπόζει η Εκκλησία του Άγιου Γεώργιου (κτίστηκε το ΙΖ΄αιώνα), περνούν από το Δημαρχείο κατηφορίζοντας 100m περίπου μπαίνουν στην κεντρική οδό του Σοφικού και στην τελική ευθεία, 200m περίπου για να τερματίσουν στην Εκκλησία της Ευαγγελίστριας (κτίστηκε το 1842).

ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΓΩΝΑ
α) 3 σταθμοί τροφοδοσίας με νερά στην διαδρομή του αγώνα.
β) Στην Εκκίνηση και στον Τερματισμό θα έχει νερά, χυμούς, παραδοσιακά εδέσματα που θα φτιάξουν οι γυναίκες του χωρίου και μπανάνες.
γ) Ηλεκτρονική χρονομέτρηση με σημείο ελέγχου στην διαδρομή.
δ) Τεχνικόt-shirt.
ε) Αναμνηστικά μετάλλια τερματισμού για όλους τους Δρομείς.
στ) Κύπελλα στους 3 πρώτους/τες άνδρες/γυναίκες της γενικής κατάταξης οι οποίοι δεν θα βραβευτούν και στις αντίστοιχες ηλικιακέςκατηγορίες.
ζ) Κύπελλα στους πρώτους άνδρες και μετάλλιο στο 2ο και 3ο νικητή των παρακάτω ηλικιακών κατηγοριών: 18-29, 30-39,40-49,50-59 και 60+
Όλοι οι δρομείς θα τρέξουν με δικοί τους ευθύνη, ενώ προτείνεται να έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις ενώ από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις ικανότητας για άσκηση.
Η συμμετοχή στον αγώνα επιτρέπεται σε δρομείς και των δύο φύλων άνω των 18 ετών (γεννημένοι το 2000 και νωρίτερα).

Δηλώσεις συμμετοχής

Για να δηλώσεις συμμετοχή πάτησε ΕΔΩ
Μετά την ολοκλήρωση και υποβολή της ηλεκτρονικής σας εγγραφής δεν θα έρθει άλλη επιβεβαίωση. Παράκληση από την οργανωτική επιτροπή όσοι έχουν πραγματοποιήσει εγγραφή και για οποιαδήποτε αιτία αποφασίσουν να μην συμμετάσχουν να το δηλώσουν έγκαιρα στους διοργανωτές για να δοθεί η συμμετοχή τους σε άλλο δρομέα καθότι οι συμμετοχές του αγώνα είναι περιορισμένες.
Η ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής θα κλείσει την Τέταρτη (09/01/2019) στις 22:00 ή έως να συμπληρωθούν οι 300 εγγραφές.
Την ημέρα του αγώνα οι διοργανωτές δεν θα δεχθούν νέες εγγραφές.

Για πληροφορίες σχετικές με τον αγώνα επικοινωνήστε με τον κ. ΣΑΓΡΕΔΟ ΜΑΚΑΡΙΟ (πρόεδρος Α.Ο. Δρομέων Κορινθίας “ΕΦΥΡΑΙΟΙ ΩΚΥΠΟΔΕΣ”) στο τηλέφωνο 6936121136 τις ώρες 11:00-15:00 κ 18:00-21:00 από Δευτέρα έως Σάββατο
Υπεύθυνοι Αντιδήμαρχοι του αγώνα: ΧΑΤΖΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ κ ΠΑΡΤΣΙΝΕΒΕΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Taygetos Challenge 2019
23/24-3-2019: Αγώνες ορεινού τρεξίματος στον Ταΰγετο
Salomon Mountain Cup 2018 - Διόνυσος
4-3-2018: Ο τρίτος, και τελευταίος, αγώνας της σειράς είναι στον Διόνυσο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο