Βαλδίρκεια 2018

9-12-2018: Αγώνας στη μνήμη του αθλητή και γυμναστή Ν. Βαλδίρκα

Share

Ο Σύλλογος Δρομέων  Υγείας Δράμας “Drama Runners” σε συνεργασία με την ΔΕΚΠΟΤΑ Δράμας και τους αθλητικούς συλλόγους κλασικού αθλητισμού της πόλης μας, ΣΚΑ Δράμας, Πολυνίκη Δράμας και Α.Ο.Δράμας και την Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Αν. Μακεδονίας και Θράκης προκηρύσσουν τον 12ο Αγώνα Δρόμου 10 και 5 χλμ.καθώς και 1 χιλιομέτρου για μαθητές Δημοτικών σχολείων: «Βαλδιρκεια 2018».

Ο αγώνας δρόμου της πόλης της Δράμας εις μνήμη του αθλητή και γυμναστή Ν. Βαλδίρκα αποτελεί πλέον έναν αγώνα σημείο αναφοράς τόσο για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όσο και για ολόκληρη την Ελλάδα, λόγω και της παράλληλης διεξαγωγής του με την Ονειρούπολη Δράμας.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

1. Επωνυμία: 12 ος Αγώνας Δρόμου Δράμας 10-5 χλμ. & παιδικός αγώνας 1 χλμ.

«Βαλδίρκεια 2018»

2. Ημερομηνία: Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

3. Μήκος της διαδρομής: 10.000, 5.000 μέτρα & 1.000 μέτρα (παιδικός αγώνας)

4. Τόπος Διεξαγωγής: Δράμα

5. Ώρα έναρξης: 10:00π.μ.(παιδικός αγώνας),10:15π.μ.(5χλμ),10:20 (Αγώνας

ΑΜΕΑ), 11:15 π.μ.(10χλμ)

6. Εκκίνηση και Τερματισμός: Άγαλμα Νίκης, Δημοτικό Ωδείο, Νέο Δημαρχείο.

7. Διαδρομή: Θα ακολουθήσει πορεία «πήγαινε-έλα». Συγκεκριμένα: Η εκκίνηση δίνεται επί των οδών Πραξιτέλους και Βεργίνας, μπροστά στο άγαλμα Νίκης με κατεύθυνση ανατολικά προς την περιοχή ανάπλασης. Διασχίζουμε την οδό Χελμού και συναντούμε την οδό Φιλίππου όπου συνεχίζουμε προς το Αθλ.Κέντρο «Κραχτίδη». Στη διασταύρωση με την οδό Αγ.Όρους (άνοδος από Αίμο) στρίβουμε αριστερά και ανηφορίζουμε προς Λεωφόρο Στρατού. Στη Λεωφόρο Στρατού στρίβουμε δεξιά και κατευθυνόμαστε προς την περιφερειακή οδό. Ο αγώνας των 5χλμ. αναστρέφει στο προκαθορισμένο σημείο των 2,5 χιλιομέτρων (όπου θα καταγραφεί ηλεκτρονικά σε τάπητα χρονομέτρησης το πέρασμά τους) και επιστρέφει ακολουθώντας την ίδια διαδρομή στην αψίδα εκκίνησης-τερματισμού.

Ο αγώνας των 10 χλμ. εισέρχεται στην βόρεια περιφερειακή οδό την οποία διασχίζουμε ολόκληρη προς το δυτικό άκρο της εξερχόμαστε για λίγα μέτρα στην επαρχιακή οδό Δράμας-Μοναστηρακίου μέχρι τη συμπλήρωση των 5 χλμ όπου περνούμε πάνω από τον τάπητα χρονομέτρησης για την καταγραφή του περάσματος των 5 χιλιομέτρων και αναστρέφουμε πορεία για τα υπόλοιπα 5 χλμ.

Ακολουθώντας την ίδια ακριβώς πορεία αντίστροφα επιστρέφουμε για τον τερματισμό μας. Στο σύνολο της διαδρομής μας, η κίνησή μας γίνεται στα δεξιά των οδών έτσι ώστε να διευκολυνθεί η ροή των αθλητών που θα συναντήσουμε να κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει ρύθμιση της κυκλοφορίας, όπως και υγειονομική κάλυψη.

Ο χάρτης της διαδρομής υπάρχει στο https://drama-runners.gr/

Απονομές: Για τον αγώνα των 5χλμ θα γίνουν περίπου στις 11:20. Για τον αγώνα των 10χλμ. περίπου στις 12:30

8. Δικαίωμα συμμετοχής: Οι αγώνες είναι ανοιχτοί λαϊκοί αγώνες και επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας (γεννημένοι το 2000 και μεγαλύτεροι). Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και νεαρότεροι δρομείς με την έγγραφη συγκατάθεση των κηδεμόνων τους.

Στον παιδικό αγώνα δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά δημοτικού (μέχρι 6ης τάξης) με την εγγράφως σύμφωνη γνώμη των κηδεμόνων τους

(Η Υπεύθυνη Δήλωση Κηδεμόνα θα παρέχεται στη γραμματεία του αγώνα μέχρι 15 λεπτά πριν την εκκίνηση, ωστόσο για αποφυγή συνωστισμού σας καλούμε να «κατεβάσετε», να εκτυπώσετε και να συμπληρώσετε τη δήλωση από το: https://drama-runners.gr/)

9. Διακρίσεις, Έπαθλα, Κατηγορίες : Οι κατηγορίες των συμμετεχόντων στους αγώνες 10 και 5 χλμ είναι οι παρακάτω:

Κατηγορία ανδρών Κατηγορία Γυναικών

<=29 <=29

30-39 30-39

40-49 40-49

50-59 50+

60+  

Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης.

Στους πρώτους νικητές–τριες κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν μοναδικά μαρμάρινα έπαθλα.

Στις 3 πρώτες ομάδες ανά αγώνισμα (5 & 10 χλμ) θα απονεμηθούν έπαθλα.

Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής (ηλεκτρονικά) και ένα μοναδικό αναμνηστικό ανάγλυφο μετάλλιο του αγώνα. Με την πληρωμή του αντίτιμου συμμετοχής ο συμμετέχων παίρνει δώρο από τη διοργάνωση τεχνικό σκουφάκι τρεξίματος ασχέτως αν τελικά αγωνιστεί ή όχι.

Στον παιδικό αγώνα θα βραβευθούν τα 3 πρώτα αγόρια και τα 3 πρώτα κορίτσια.

10. Ομαδικές Συμμετοχές: Οι αθλητές που επιθυμούν να συμμετέχουν ως ομάδα (ελάχιστος αριθμός 5 δρομείς ανά ομάδα) δηλώνουν την ομάδα τους στη φόρμα ομαδικής εγγραφής στο site του συλλόγου. Προσοχή: «Κατεβάζετε» το αρχείο excel της ομαδικής εγγραφής και συμπληρώνετε πλήρως τα στοιχεία όλων των μελών. Πληρώνετε το συνολικό τίμημα συμμετοχής της ομάδος με μια τραπεζική κατάθεση (στο όνομα του επικεφαλούς ομάδος). Η συμμετοχή στην ομάδα δεν αναιρεί την ατομική κατάταξη. Η επίδοση της κάθε ομάδας προκύπτει από τον Μέσο Όρο Χρόνου τουλάχιστον 5 τερματισάντων μελών της. Σε περίπτωση που η ομάδα είναι πολυπληθέστερη και οι τερματίσαντες περισσότεροι των 5, λαμβάνεται ο Μέσος Χρόνος όλων των τερματίσαντων.

12. Εγγραφές: Οι εγγραφές γίνονται μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του Συλλόγου στη διεύθυνση: http://www.drama-runners.gr και λήγουν τη Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018. Οι αθλητές και αθλήτριες έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν με ατομική εγγραφή χρησιμοποιώντας την αντίστοιχη ηλεκτρονική φόρμα. Δυνατότητα μεμονωμένων εγγραφών θα υπάρχει και την ημέρα του αγώνα δυόμιση (2) ώρες πριν την εκκίνηση στην αφετηρία, στη γραμματεία του αγώνα για περιορισμένο, ωστόσο, αριθμό αθλητών. Όσοι δρομείς ολοκληρώσουν την εγγραφή τους έως την παραπάνω ημερομηνία θα έχουν τη δυνατότητα της αναγραφής του ονοματεπώνυμου τους στον προσωπικό αριθμό συμμετοχής τους που τοποθετείται στο στήθος της φανέλας τους.

Για λόγους οργάνωσης η μέγιστη δυνατότητα εγγραφής την ημέρα του αγώνα δεν θα υπερβαίνει τον αριθμό των πενήντα (50) εγγραφών ανά αγώνισμα. Για όσους επιθυμούν, εγγραφές μπορούν να γίνουν και στο κατάστημα

Α) e-runningshop του Δικταπανίδη Παύλου που βρίσκεται στην οδό Φιλίππου 57 στην Δράμα, τηλ. 2521401634 και

Β) στο Φυσιοθεραπευτήριο του Πέτρου Γιάγκου στην οδό Πτολεμαίων 15 

13. Κόστος Συμμετοχής: Το κόστος ανέρχεται στο ποσό των 10 ευρώ για όλους τους δρομείς για όλα τα αγωνίσματα (5 & 10 χλμ, ατομικές και ομαδικές συμμετοχές) και περιλαμβάνει συνολικά ανά δρομέα τις ακόλουθες παροχές:

i. Αριθμός συμμετοχής του αθλητή με εκτυπωμένο το όνομά του, εσώκλειστος σε φάκελο με 4 παραμάνες

ii. Ηλεκτρονική χρονομέτρηση και αποτελέσματα με ενδιάμεσα περάσματα στο site του συλλόγου και το site της εταιρίας ηλεκτρονικής χρονομέτρησης.

iii. Αναμνηστικό ανάγλυφο Μετάλλιο

iv. Αναμνηστικό τεχνικό σκουφάκι

v. Δίπλωμα συμμετοχής (ηλεκτρονικά)

vi. Παροχή νερού, μικρογευμάτων και αναμνηστικά δώρα.

Καταληκτική ημερομηνία πληρωμής ορίζεται η Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Ο παιδικός αγώνας είναι δωρεάν.

14. Τρόποι πληρωμής: Η πληρωμή του αντιτίμου συμμετοχής πρέπει να γίνει με τη φόρμα ηλεκτρονικής εγγραφής που βρίσκεται στο site του συλλόγου https://drama-runners.gr/ Οι εγγραφές διακρίνονται σε ατομικές και ομαδικές. Οι ατομικές εγγραφές πληρώνονται ανά μία στο όνομα του αθλητή και οι ομαδικές για το σύνολο των ατόμων της ομάδος με μία πληρωμή στο όνομα του επικεφαλής (αφού έχετε συμπληρώσει το αρχείο με τα στοιχεία των μελών και το αποστείλετε στο [email protected]). Σε περίπτωση αποριών παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με τον κ. Γιάγκου Πέτρο (6946120483) για διευκρινίσεις.

Όσοι εγγραφούν στα προαναφερόμενα καταστήματα θα πληρώνουν με μετρητά.

14. Υγειονομική κάλυψη: Η υγειονομική κάλυψη του αγώνα γίνεται με την πολύτιμη βοήθεια φορέων υγείας και εθελοντές ιατρούς. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή– τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

15. Σταθμοί υποστήριξης: Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχει σταθμός τροφοδοσίας περίπου στο 5ο χιλ. ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρακαλούνται οι δρομείς να αφήνουν τα μπουκάλια και τα ποτήρια πλησίον του σταθμού, σεβόμενοι το περιβάλλον και για να είναι εύκολη η συλλογή τους, ώστε να οδηγηθούν για ανακύκλωση.

16. Χιλιομετρικές ενδείξεις: Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν χιλιομετρικές ενδείξεις ανά μισό χιλιόμετρο.

17. Χρονικό όριο ολοκλήρωσης αγώνα: Οι συμμετέχοντες των 10 χλμ. θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε 1,45 ώρες από την ώρα εκκίνησης, μετά το πέρας του χρονικού ορίου η διοργάνωση θα προβεί σε απελευθέρωση των οδών και κλείσιμο του σταθμού τροφοδοσίας.

18. Ηλεκτρονική χρονομέτρηση και αποτελέσματα: Η ηλεκτρονική χρονομέτρηση θα πραγματοποιηθεί από εταιρεία χρονομέτρησης. Στο 2,5 χλμ. και στο 5ο χιλιόμετρο θα υπάρξουν τάπητες χρονομέτρησης με ενδιάμεση καταγραφή περάσματος των δρομέων από αυτόν. Για το λόγο αυτό οι δρομείς θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από το κέντρο εγγραφών.

Προσοχή: Ο χρόνος σας δε θα καταχωρηθεί και δε θα συμπεριληφθείτε στα αποτελέσματα εάν δεν έχετε το chip χρονομέτρησης τοποθετημένο επάνω σας και δεν περνάτε πάνω από τους τάπητες χρονομέτρησης.

19. Κέντρο παραλαβής φακέλου: Από τον χώρο εκκίνησης του αγώνα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Δημαρχείο. Η γραμματεία θα εξυπηρετεί τους δρομείς την Κυριακή 09-12-2018 από τις 08:30 έως 10:00 και το Σάββατο 08-12-2018 από τις 18:00 έως 21:00 στο Δημαρχείο Δράμας.

Παρακαλούνται οι Δραμινοί δρομείς να εξυπηρετηθούν από τη

Γραμματεία το Σάββατο για αποφυγή συνωστισμού την ημέρα του αγώνα.

Ειδικά για τον παιδικό αγώνα θα λειτουργεί ξεχωριστό τμήμα γραμματείας την Κυριακή 09-12-2018 από τις 8:30 έως τις 9:45 για τις εγγραφές και την υποβολή Υπεύθυνης δήλωσης του κηδεμόνα.

20. Διαχείριση Προσωπικών Αντικειμένων, Αποδυτήρια, τουαλέτες: Οι αγωνιζόμενοι συμμετέχοντες θα παραδίδουν – παραλαμβάνουν τα προσωπικά τους  αντικείμενα, στο χώρο της αφετηρίας. Επίσης οι αθλητές παρακαλούνται να μην φέρουν αντικείμενα αξίας μέσα στην τσάντα τους. Η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια αντικειμένων. Κατά την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα θα παρέχεται η δυνατότητα αποδυτηρίων και τουαλετών σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους.

21. Πληροφορίες- Επικοινωνία : https://drama-runners.gr/

email: [email protected]  

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 

Κιόρογλου Δημήτρης 6974454048

Αλπίδης Γιάννης 6947423560

Γιάγκου Πέτρος 6946120483 (Οικονομικά Θέματα)

Ευκαρπίδης Κώστας 6936740821 (Εθελοντές)

Σταυριανίδης Χρήστος 6944697580 (Παιδικός Αγώνας)

Ισχύουν οι κανονισμοί των επίσημων αγώνων IAAF όπως προβλέπονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
6ος Δρόμος Μικρασιατικής Καταστροφής Νέας Κίου - Ακύρωση
Αγώνες 11 και 5χλμ. στη Νέα Κίο Αργολίδας
2ος  Ορεινός Δρόμος Φαρμακά
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Δρόμος του Επαμεινώνδα 2021
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο