Orliakas Race 2019

4/5-5-2019: Αγώνες στο ιστορικό χωριό Σπήλαιο Γρεβενών

Share

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας και Περιπατητών Γρεβενών βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι οι αγώνες «Orliakas race» θα πραγματοποιηθούν, για Πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, στο ορεινό και ιστορικό χωριό Σπήλαιο Γρεβενών, το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Μαΐου 2019.

Aκολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«O Σύλλογος Δρομέων Υγείας & Περιπατητών Γρεβενών διοργανώνει τις 5ες Εκδηλώσεις Oρεινού Tρεξίματος «Orliakas Adventure 21 km & Portitsa Trail 8 km. Παράλληλα διοργανώνει περίπατο 4 περίπου χιλιομέτρων και ποδηλατοβόλτα 22 χιλιομέτρων.

“Ο Orliakas”, είναι μια εκδήλωση ορεινού τρεξίματος, που προάγει και αναδεικνύει τις ομορφιές της περιοχής, καθώς χαρακτηρίζεται ως τόπος ιδιαίτερου φυσικού, γεωλογικού και ιστορικού κάλλους. Η εκδήλωση δεν εντάσσεται σε κανένα άθλημα ή ομοσπονδία και ως εκ τούτου έχει τους δικούς της ιδιαίτερους κανόνες διεξαγωγής.

Είναι ένας τρόπος να έρθουμε όλοι μας ακόμη πιο κοντά στη φύση, να τρέξουμε στα πανέμορφα μονοπάτια, στα ξεχασμένα τοξωτά γεφύρια, στο επιβλητικό φαράγγι της Πορτίτσας, ως και την κορυφογραμμή του όρους Όρλιακα.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:

Σάββατο 4 & Κυριακή 5 Μαΐου 2019.

ΩΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ:

Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Ποδηλατοβόλτα 22 χλμ: 16:00

Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Orliakas Adventure: 21 χλμ στις 10:00 π.μ.

Portitsa Trail: 8 χλμ στις 10:30 π.μ.

Περίπατος: 4 χλμ στις 11:30 π.μ.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ:
Εκκίνηση και τερματισμός των δυο εκδηλώσεων, καθώς του περιπατητικού και της ποδηλατοβόλτας, ορίζεται η κεντρική πλατεία του χωριού «Σπήλαιο» Γρεβενών.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι οι δρομείς να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Στην περιπατητική βόλτα και στην ποδηλατοβόλτα μπορούν να συμμετέχουν και μικρότερες ηλικίες πάντα όμως με τη συνοδεία ενηλίκου.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Οι εγγραφές στις εκδηλώσεις ανοίγουν στις 20 Ιανουαρίου 2019 και ολοκληρώνονται στις 24 Απριλίου 2019. Το κόστος συμμετοχής για τον “Orliakas Adventure 21 km” είναι 17 Eυρώ, ενώ για τον “Portitsa Trail 8 km” 12 Eυρώ. Για τις ομαδικές εγγραφές (τουλάχιστον 10 αθλούμενοι), οι τιμές εγγραφής είναι 15 και 10 ευρώ αντίστοιχα. Για την περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να γραφτεί μετά τις 24 Απριλίου το κόστος συμμετοχής αυξάνεται κατά 5,00 ευρώ λόγω αυξημένου κόστους αποστολής των παροχών. Επίσης κατά την περίπτωση που κάποιος εγγραφεί μετά τις 24 Απριλίου υπάρχει περίπτωση να μην αναγράφεται το όνομά του στον αριθμό συμμετοχής και να μην παραλάβει το πακέτο με τις παροχές, την ημέρα του αγώνα.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ: Για να ολοκληρωθεί η εγγραφή είναι απαραίτητο να κατατεθεί το αντίτιμο της συμμετοχής, εντός τριών (3) ημερών, στην τράπεζα Πειραιώς στον λογαριασμό 5240-075428-251 IBAN: GR45 0172 2400 0052 4007 5428 251 επωνυμία δικαιούχου ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ & ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Ο κάθε αθλούμενος δικαιούται

1. το αναμνηστικό δώρο της εκδήλωσης

2. αναμνηστικά προϊόντα της εκδήλωσης

3. γεύμα την παραμονή (πέτουρα party)

4. γεύμα μετά την εκδήλωση

5. τροφοδοσία στη διαδρομή της εκδήλωσης (σε 5 σταθμούς)

6. αναμνηστικό μετάλλιο τερματισμού (για όσους τερματίσουν εμπρόθεσμα)

7. υπηρεσίες χρονομέτρησης

8. ιατρικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και διάσωσης

9. μασάζ αποκατάστασης από φοιτητές Φυσικοθεραπείας

10. ψηφιακό αναμνηστικό φωτογραφικό υλικό

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέσω της ιστοσελίδας του Συλλόγου Δρομέων Υγείας και Περιπατητών Γρεβενών, www.sdyg.gr.

*** Η επιστροφή του αντίτιμου συμμετοχής θα γίνεται σε ποσοστό 50% του αρχικού ποσού, μόνο εάν η ακύρωση γίνει 15 μέρες πριν την ολοκλήρωση των εγγραφών. Σε περίπτωση ματαίωσης της εκδήλωσης για οποιονδήποτε λόγο, θα επιστραφεί ακέραιο το αντίτιμο συμμετοχής εντός 30 ημερών. Σε περίπτωση αναβολής της εκδήλωσης, δεν επιστρέφεται το κόστος συμμετοχής.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ:
Οι διαδρομές της εκδήλωσης ακολουθούν κατά κύριο λόγω σηματοδοτημένα μονοπάτια. Επιπλέον, πρόσκαιρη σηματοδότηση τοποθετείται την παραμονή της εκδήλωσης, ώστε οι διαδρομές να είναι όσο το δυνατόν πιο σαφείς. Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδρομή της κάθε εκδήλωσης στο επίσημο site της διοργάνωσης www.sdyg.gr

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ:

Orliakas Adventure 21 km:

Η χρονομέτρηση σταματά, 5 ώρες μετά την εκκίνηση της εκδήλωσης. Θα υπάρχει επίσης, ένα ενδιάμεσο σημείο – όριο χρονικού αποκλεισμού.

Αυτό, ορίστηκε για την ασφάλεια των ίδιων των αθλούμενων καθώς και την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης. Όσοι δρομείς δεν καταφέρουν να περάσουν από αυτό το σημείο στο χρόνο που αναφέρεται παρακάτω, θεωρούνται άκυροι και μπορούν να συνεχίσουν την διαδρομή με δική τους ευθύνη, αφού παραδώσουν πρώτα τον αριθμό και το bib τους στους κριτές του σημείου εκείνου.

Το σημείο χρονικού αποκλεισμού βρίσκετε: Στην τοποθεσία «Αλωνάκι», στο 16ο χλμ. και ορίζεται στις 3,5 ώρες. Το όριο αποκλεισμού είναι κοινό για όλες τις κατηγορίες των δρομέων, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας.

Portitsa Тrail 8 km:

Το χρονικό όριο έγκυρου τερματισμού στην εκδήλωση ορίζεται στις 2 ώρες και δεν υπάρχει ενδιάμεσο σημείο χρονικού αποκλεισμού.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
Για την Orliakas Adventure 21 km θα υπάρξουν οι παρακάτω κατηγορίες :

Γενική Κατηγορία Ανδρών – Γυναικών

Άνδρες (18-35)

Άνδρες (36-50)

Άνδρες (51+)

Γυναίκες (18-35)

Γυναίκες (36-50)

Γυναίκες (51+)

Για να υπάρξει βράβευση στις ηλικιακές κατηγορίες θα πρέπει να συμμετέχουν τουλάχιστον 6 δρομείς.

Στον 1ο και στην 1η κάθε ηλικιακής κατηγορίας θα απονεμηθεί έπαθλο, ενώ στους 2ο, 3ο και 2η, 3η θα απονεμηθούν μετάλλια.

Οι νικητές της γενικής κατηγορίας εξαιρούνται από τις ηλικιακές κατηγορίες.

Στον αγώνα Portitsa Trail 8 km θα υπάρξει μια κατηγορία : Γενική Κατηγορία Ανδρών- Γυναικών

AΠΟΝΟΜΕΣ:
Οι απονομές θα γίνουν στις 15:00 μόλις δηλαδή σταματήσει η χρονομέτρηση της εκδήλωσης “Orliakas Adventure 21 km ”.

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ:
Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση της εκδήλωσης θα αναλάβει επίσημη εταιρεία και τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα σύμφωνα με την πολιτική της εταιρείας αυτής.

ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΜΕΣΑ:
Επιτρέπεται η χρήση μπατόν, η κατοχή και χρήση χάρτη, πυξίδας, GPS, κινητού τηλεφώνου ή ασυρμάτου (VHF).

ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ:
Οι δρομείς είναι υποχρεωμένοι να κινούνται στο μονοπάτι χωρίς να σχηματίζουν ομάδες που εκτείνονται σε πλάτος, εμποδίζοντας έτσι τους άλλους δρομείς που θέλουν να προσπεράσουν. Όταν κάποιος αθλούμενος ειδοποιείται ότι πρέπει να κάνει στην άκρη για να προσπεραστεί, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να τον σεβαστεί.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ:

Orliakas Adventure 21 km : 5 σταθμοί τροφοδοσίας

Portitsa trail 8 km: 1 σταθμός τροφοδοσίας

* Τα σημεία και οι παροχές των σταθμών τροφοδοσίας εμφανίζονται στο επίσημο site της διοργάνωσης.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:
Δεν προβλέπεται υποχρεωτικός εξοπλισμός για τους αθλούμενους. Συστήνεται όμως να μεταφέρουν μικρό σακίδιο πλάτης ή μέσης, με κάποια βασικά εφόδια όπως: γυαλιά, καπέλο, ασκό ή παγούρι με φαρδύ στόμιο, στερεά τροφή της επιλογής τους για να καλύψουν τις ανάγκες τους στα ενδιάμεσα των σταθμών.
Η εγκατάλειψη σακιδίου ή άλλου εξοπλισμού κατά μήκος της διαδρομής στα σημεία κεντρικών σταθμών γίνετε με ευθύνη του αθλούμενου.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ:
Όλοι οι σταθμοί τροφοδοσίας αποτελούν και σημεία ελέγχου. Οι δρομείς είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους, ώστε να καταγράφονται από τους κριτές. Σε περίπτωση που κάποιος αθλούμενος έχει αντιανεμικό μπουφάν, θα πρέπει φτάνοντας στο Σταθμό Ελέγχου να φροντίσει να επιδείξει τον αριθμό του. Άρνηση επίδειξης του αριθμού σημαίνει αποκλεισμός. Όποιος δρομέας δεν περάσει έστω κι από έναν σταθμό ελέγχου θεωρείται άκυρος.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ:
Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλούμενο, το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του. Η απόφαση της επιτροπής ενστάσεων, που απαρτίζεται από τον τεχνικό διευθυντή της εκδήλωσης, τα μέλη της τεχνικής επιτροπής και τους υπεύθυνους σταθμάρχες στη ζώνη ευθύνης των οποίων καταγράφηκε το συμβάν, εκδίδεται το αργότερο μέχρι την ώρα των απονομών και είναι τελεσίδικη.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ:
Η διοργάνωση αναλαμβάνει να επιτηρήσει τη διαδρομή με εξειδικευμένα στελέχη σε θέματα ασφάλειας, διάσωσης και παροχής ιατρικής βοήθειας στους αθλούμενους που θα βρεθούν σε ανάγκη. Σε περιπτώσεις όπου το προσωπικό ασφάλειας και οι κριτές υποδείξουν στους δρομείς ότι πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση για λόγους ασφάλειας, οι δρομείς είναι υποχρεωμένοι να υπακούσουν. Άρνηση συμμόρφωσης σημαίνει αποκλεισμός. Θα υπάρχει δυνατότητα ιατρικής φροντίδας από εξειδικευμένο προσωπικό που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα των αθλούμενων. Εφόσον ο γιατρός της εκδήλωσης γνωματεύσει ότι κάποιος δρομέας βρίσκεται σε κακή κατάσταση και αδυνατεί να συνεχίσει, τότε αυτός υποχρεούται να παραδώσει τον αριθμό του και να ακολουθήσει τις οδηγίες αυτού.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ – ΑΝΑΒΟΛΗ:
Σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών, η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τη διαδρομή ή και να αναβάλλει για μικρό ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα την εκκίνηση των εκδηλώσεων, με γνώμονα πάντα την σωματική ακεραιότητα των αθλουμένων. 

EΠΑΘΛΑ:
Έπαθλα θα δοθούν στους τρεις πρώτους άνδρες και γυναίκες όλων των κατηγοριών, αλλά και της γενικής κατηγορίας. Αναμνηστικά θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες και των δυο αγώνων.

ΠΟΙΝΕΣ:

Όλες οι παρακάτω παραβάσεις επιφέρουν την ποινή του αποκλεισμού:

Μη εμφάνιση ή αλλοίωση αριθμού συμμετοχής, αποδοχή εξωτερικής βοήθεια από οποιοδήποτε τροχοκινούμενο, ρίψη απορριμμάτων, παρεμπόδιση άλλου δρομέα ή αντιαθλητική συμπεριφορά, μη συμμόρφωση με οδηγίες κριτών, αγένεια – ανάρμοστη συμπεριφορά προς την οργανωτική επιτροπή, κριτές, εθελοντές κλπ., μη παρουσία σε σταθμό ελέγχου, άρνηση εξέτασης από γιατρό της οργάνωσης αν αυτό κριθεί απαραίτητο οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ:
Η διοργάνωση δεν ευθύνεται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να συμμετέχουν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από ιατρό. Οι ίδιοι οι αθλούμενοι είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ:
Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης των κανονισμών διεξαγωγής της εκδήλωσης. Σε κάθε περίπτωση αλλαγές της εκδήλωσης θα αναρτώνται στην σελίδα facebook που διατηρεί η διοργάνωση.

ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένου κατά μήκος της διαδρομής. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Απόρριψη υλικών συσκευασίας σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής πέρα από τα προκαθορισμένα, επιφέρει την ποινή αποκλεισμού του αθλούμενου.

Η συντόμευση (κόψιμο) της διαδρομής απαγορεύεται και τιμωρείται με αποκλεισμό. Ο κάθε δρομέας έχει την ευθύνη και υποχρεούται να παρακολουθεί προσεκτικά τα προειδοποιητικά σήματα σωστής κατεύθυνσης.

Όλοι οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν στο ακέραιο τους κανονισμούς που περιγράφονται παραπάνω και να υπακούσουν σε τυχόν υποδείξεις των κριτών της εκδήλωσης. Η μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ή τις υποδείξεις των κριτών, επιφέρει την ποινή του αποκλεισμού. Κάθε άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο από τη διοργάνωση, έχει τη δυνατότητα να καταγράψει επίσης οποιαδήποτε παράβαση υποπέσει στην αντίληψή του και να την υποβάλει προς εξέταση στην Επιτροπή της εκδήλωσης.

Διοργανώτρια αρχή των εκδηλώσεων είναι ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας και Περιπατητών Γρεβενών, που ουδόλως σχετίζεται με τον ΣΕΓΑΣ ή άλλη παρόμοια ομοσπονδία αθλήματος και δεν είναι αναγνωρισμένο αθλητικό σωματείο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ : Οι Εκδηλώσεις Oρεινού Tρεξίματος «Orliakas Adventure 21 km & Portitsa Trail 8 km δεν αποτελούν «αθλητικό αγώνα» (race) αλλά «γεγονός αθλητικής αναψυχής» (event), με τους δικούς του όρους, συνθήκες και κανονισμούς διεξαγωγής που μπορεί να προσομοιάζουν με τους αντίστοιχους των αγώνων, δεν απευθύνεται όμως σε αθλητές αλλά σε αθλούμενους φυσιολάτρες, χωρίς επίσημη αθλητική ιδιότητα! Κατά συνέπεια, ούτε το γεγονός αλλά ούτε και οι συμμετέχοντες σε αυτό αντιπροσωπεύουν την έννοια του αγώνα και των αθλητών αντίστοιχα, όπως αυτά ορίζονται από την αθλητική νομοθεσία (Ν.2725/1999, Ν.4603/2019) αλλά την έννοια του αθλητικού τουρισμού, όπως αυτή περιγράφεται στον νόμο περί «Θεματικού Τουρισμού» (Ν.4582/2018). Ως εκ τούτου, κάθε συσχετισμός του γεγονότος μας με την έννοια του «αγώνα» και των συμμετεχόντων του με την έννοια των «αθλητών», είναι εντελώς αυθαίρετος και θα αντιμετωπιστεί από τη διοργάνωσή μας ως σκόπιμος, δόλιος και κακόβουλος. Η διοργάνωσή μας επιφυλάσσεται για τη λήψη κάθε νόμιμου μέτρου εναντίον εκείνων που θα μας προκαλέσουν οικονομική ή ηθική βλάβη εξαιτίας μιας τέτοιας μεταχείρισης!

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ 6972890371

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΑΡΣΙΩΤΗΣ 2462087222

ΣΑΚΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 6977856956

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΨΑΛΗΣ 6974079181

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΤΤΑΣ 6977010060

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΡΟΥΔΑΚΗΣ 6946491604

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ 6908357228»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
22ος Δρόμος Βουνού «Υμηττός 2022» - Νέα ημερομηνία
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
3ος Αγώνας Δρόμου "Κοσμάς ο Αιτωλός"
19-8-2017: Αγώνας δρόμου στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας.
3rd Panorama Charity Fun Run 2017
19-3-2017: Την Κυριακή 19 Μαρτίου, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, θα πραγματοποιηθεί το 3ο Panorama Charity Fun Run.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο