Ερημάκεια 2018

8-8-2018: Αγώνες 11 & 4,8 χλμ. στη Λήμνο

Share

Την Τετάρτη 8 Αυγούστου θα διεξαχθούν στη Λήμνο οι αγώνες δρόμου σε δημόσια οδό με την ονομασία: «Ερημάκεια 2018».
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Ο Α.Ο. Ηφαιστία Κοντοπουλίου-Λήμνου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου) υπό την αιγίδα της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΛΕΣΒΟΥ, προκηρύσσει Αγώνες Δρόμου σε Δημόσια Οδό με την επωνυμία «ΕΡΗΜΑΚΕΙΑ 2018»  οι οποίοι  θα διεξαχθούν με τους παρακάτω όρους:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018  και  ώρα  19:00 μ.μ.

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ – ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ:
Κεντρικό σημείο της διοργάνωσης είναι η πλατεία Κοντοπουλίου.  Οι διαδρομές των αγωνισμάτων θα διεξαχθούν σε δημόσιους δρόμους στην ευρύτερη περιοχή σύμφωνα με τα σχεδιαγράμματα που υπάρχουν στην προκήρυξη*.
Οι δρόμοι των 4.800μ. και 11.000μ. θα έχουν ως σημείο εκκίνησης τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ηφαιστείας.

ΟΛΟΙ οι τερματισμοί των αγωνισμάτων θα γίνονται στην πλατεία Κοντοπουλίου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ – ΗΛΙΚΙΕΣ:

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

ΑΓΩΝΙΣΜΑ

 

ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

 

ΑΓΟΡΙΩΝ-ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 

600 μ.

 

2009 – 2010 – 2011

 

ΑΓΟΡΙΩΝ-ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 

1.000 μ.

 

2006 – 2007 – 2008

 

ΑΓΟΡΙΩΝ-ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ

 

1.500 μ.

 

2003 – 2004 – 2005

 

ΑΓΟΡΙΩΝ-ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ

 

2.500 μ.

 

2000 – 2001 – 2002

ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ

4.800 μ.

1999 και μεγαλύτεροι

 

ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

11.000 μ.

 

1999 και μεγαλύτεροι

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Τα αθλητικά σωματεία δικαιούνται να δηλώσουν απεριόριστο αριθμό αθλητών-τριών ανά αγώνισμα.
Για τους αθλητές-τριες συλλόγων απαραίτητο είναι το δελτίο αθλητικής ιδιότητας του ΣΕΓΑΣ (θεωρημένο), το οποίο θα επιδείξουν στην γραμματεία κατά την οριστικοποίηση των δηλώσεων. Δε δικαιούται συμμετοχής αθλητής-τρια, που έχει τιμωρηθεί από τα πειθαρχικά και δικαιοδοτικά όργανα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και για όσο διάστημα διαρκεί η ποινή του. Στα αγωνίσματα, δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές & αθλήτριες συλλόγων αλλά και κάθε Έλληνας πολίτης ή αλλοδαπός.
Τα απαραίτητα έγγραφα των ανεξάρτητων ενήλικων αθλητών-τριών για τη συμμετοχή τους είναι:  ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα ή βιβλιάριο ασθενείας καθώς και υπεύθυνη δήλωση,  ότι συμμετέχει στον αγώνα με απόλυτη προσωπική του ευθύνη.
Για τους ανήλικους  μαθητές-τριες (κάτω των 18 ετών) που δεν είναι εγγεγραμμένοι σε αθλητικά σωματεία και θέλουν να λάβουν μέρος στους αγώνες αυτόνομα, απαραίτητη είναι η προσκόμιση  οποιοδήποτε εγγράφου που αποδεικνύει την ηλικία τους π.χ. μαθητική ταυτότητα, πιστοποιητικό γεννήσεως με φωτογραφία, βιβλιάριο ασθενείας και υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα ότι συμφωνούν για τη συμμετοχή του στους αγώνες.

OΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Οι  δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στα ΚΕΠ Κοντοπουλίου  (τηλ.2254041078) και Ατσικής (τηλ.2254350615), σύμφωνα με τα συνημμένα έντυπα δηλώσεων, έως την Τρίτη 7 Αυγούστου 2018 και ώρα 13:00μ.μ. 
Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν και την ημέρα των αγώνων, στην αίθουσα κλήσης που θα λειτουργεί στο στάδιο Κοντοπουλίου  από  ώρα 17:00 μ.μ. έως και 18:30μ.μ.,  με τα απαραίτητα  στοιχεία πιστοποίησης.
Γενικά ΟΛΟΙ οι συμμετέχοντες δρομείς θα προσέρχονται απαραίτητα, στο χώρο κλήσης που θα λειτουργεί  στο στάδιο Κοντοπουλίου  την ημέρα των αγώνων τις ώρες που προαναφέραμε, με τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία πιστοποίησης για την οριστικοποίηση της συμμετοχής και παραλαβή του αριθμού με τον οποίο θα αγωνιστούν. 

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Οι αθλητές-τριες θα πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς με τη φροντίδα και την ευθύνη των σωματείων τους πριν από τους αγώνες. Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών-τριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή σε αγώνες. Η πιστοποίηση αυτή, γίνεται στο πίσω μέρος του δελτίου του αθλητή-τριας, το οποίο θεωρείται από Νομαρχιακό Νοσοκομείο ή κέντρο υγείας ή αγροτικό ιατρείο ή υγειονομική στρατιωτική μονάδα.
Το Δελτίο ισχύει για ένα (1) έτος από τη θεώρησή του.
Όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές-τριες που τα δελτία αθλητικής ιδιότητάς τους δεν είναι θεωρημένα από ιατρό, πρέπει να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση ότι αναλαμβάνουν κάθε ευθύνη για τη συμμετοχή τους σχετικά με την υγεία τους.
Οι γονείς των ανήλικων αθλητών θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση για τη συμμετοχή των παιδιών τους, στην αίθουσα κλήσης.
Οι αθλητές, που δεν είναι μέλη συλλόγου και δεν έχουν Δελτίο ΣΕΓΑΣ, θα πρέπει να εξεταστούν πριν τους αγώνες από γιατρό, με ευθύνη δική τους ή των γονέων τους.
Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι συμμετέχοντες-σες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους ή των συνοδών τους.
ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΕΙ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ.
Οι διοργανωτές, είναι υπεύθυνοι να διασφαλίσουν με κάθε τρόπο την παροχή ιατρικής φροντίδας, κατά τη διάρκεια των αγώνων, για όλους τους συμμετέχοντες. Εκτός από την παρουσία ιατρού, θα εξασφαλιστεί η παρουσία ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ στον τόπο τέλεσης των αγώνων και κατά μήκος των διαδρομών καθ’ όλη τη διάρκειά τους.

ΕΠΑΘΛΑ
Στους πρώτους νικητές–τριες κάθε κατηγορίας, θα απονεμηθούν κύπελλα, μετάλλια & διπλώματα.
Στους δεύτερους και τρίτους νικητές-τριες θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα.
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια, διπλώματα και μπλούζες.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

  • Τεχνικός υπεύθυνος της διοργάνωσης έχει οριστεί ο κος Τσίκοβας Αθανάσιος.
  • Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί IAAF 2017-2018.
  • Σε όλες τις διαδρομές των αγωνισμάτων θα υπάρχουν εμφανή σημεία τροφοδοσίας για τους αθλητές-τριες.
  • Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Υπεύθυνο των αγώνων σύμφωνα με τους κανονισμούς.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: κ. Τσίκοβας Αθανάσιος 6936260718 και κ. Μανωλακούδης Κων/νος  6978456850»

* Για να κατεβάσετε την πλήρη προκήρυξη που περιέχει τους χάρτες και τις φόρμες για τις δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
11ος Ορεινός αγώνας «Ανόπαια Ατραπός»
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον αγώνα – Η προκήρυξη
2ο Attika RUN & FUN Grand Prix - Πειραιάς
1-3-2015: Πειραιάς – H FEEL GOOD Sports Club με την υποστήριξη της εταιρείας Τηλεπικοινωνιών Cyta και της ΕΥΔΑΠ ανακοινώνουν το “2ο Attika RUN & FUN Grand Prix”.
Με αντίπαλο τον καιρό
Ούτε ο κακός καιρός δεν κατάφερε να σταματήσει τους 100 και πλέον δρομείς που έλαβαν μέρος στον Ziria Trail Race αλλά και το μικρότερο αγώνα των 7 χλμ. που έγιναν την Κυριακή στο βουνό της Κορινθίας. Μπορεί οι διοργανωτές να αναγκάστηκαν να κάνουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής στη διαδρομή παρόλα αυτά η διοργάνωση ήταν και φέτος αρκετά καλή με τους συμμετέχοντες να απολαμβάνουν τους αγώνες. Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο