5ος Ημιμαραθώνιος Μεσότοπου – Άγρας Λέσβου

5-8-2018: Ημιμαραθώνιος και αγώνες 5 & 3 χλμ. στον Μεσότοπο Λέσβου

Share

Την Κυριακή 5 Αυγούστου θα διεξαχθούν Ημιμαραθώνιος και αγώνες 5 & 3 χλμ. στον Μεσότοπο Λέσβου με την ονομασία: 5ος Ημιμαραθώνιος Μεσότοπου – Άγρας Λέσβου.
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Ο  Α. Ο. Μεσοτόπου προκηρύσσει  τον 5ο ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ  ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ ΛΕΣΒΟΥ και Αγώνες Δρόμων & Βάδην σε Δημόσια Οδό, οι οποίοι  θα διεξαχθούν με τους παρακάτω όρους :

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ- ΩΡΑ : Κυριακή  5  Αυγούστου 2018  και  ώρα  18:00 μ.μ

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ – ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ:
Κεντρικό σημείο της διοργάνωσης είναι η παραλιακή κεντρική πλατεία στο Ταβάρι του Μεσοτόπου. Οι διαδρομές των αγωνισμάτων θα διεξαχθούν σε δημόσιους δρόμους στην ευρύτερη περιοχή  Άγρας-Μεσοτόπου.
ΟΛΟΙ οι τερματισμοί των αγωνισμάτων θα γίνονται στην παραλιακή πλατεία στο Ταβάρι του Μεσοτόπου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ – ΗΛΙΚΙΕΣ :    

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

ΑΓΩΝΙΣΜΑ

 

ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

ΑΓΟΡΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

500 μ.

2010-2012

ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

500 μ.

2010-2012

ΑΓΟΡΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

1.000 μ.

2006-2009

ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

1.000 μ.

2006-2009

ΠΑΙΔΩΝ – ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Α΄

3.000 μ.

2002-2005

 

ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ – ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α΄

 

3.000 μ.

 

2002-2005

ΑΝΔΡΩΝ

5.000 μ.

2001 και μεγαλύτεροι

ΓΥΝΑΙΚΩΝ

5.000 μ.

2001 και μεγαλύτερες

ΑΝΔΡΩΝ

3.000 μ.

1988 και μεγαλύτεροι

ΓΥΝΑΙΚΩΝ

3.000 μ.

1988 και μεγαλύτερες

 

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΔΡΩΝ   Α΄

 

21.1 χιλ.

 

2001 μέχρι 1988

 

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΔΡΩΝ   Β΄

 

21.1 χιλ.

 

1987 και μεγαλύτεροι

 

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

21.1 χιλ.

 

2001 και μεγαλύτερες

 

Δυναμικού Βαδίσματος

 

3.000 μ.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

 

Α.ΜΕ.Α

 

500 μ.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :
Τα σωματεία δικαιούνται να δηλώσουν απεριόριστο αριθμό αθλητών-τριών ανά αγώνισμα. Για τους αθλητές-τριες συλλόγων απαραίτητο είναι το δελτίο αθλητικής ιδιότητας του ΣΕΓΑΣ (Θεωρημένο), το οποίο θα επιδείξουν στην γραμματεία κατά την οριστικοποίηση των δηλώσεων.
Στα  αγωνίσματα  δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές & αθλήτριες συλλόγων  αλλά και κάθε Έλληνας πολίτης ή αλλοδαπός που δεν έχει Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας του ΣΕΓΑΣ. Απαραίτητα έγγραφα για την συμμετοχή είναι ταυτότητα  ή πιστοποιητικό γέννησης με φωτογραφία ή δίπλωμα ή βιβλιάριο ασθενείας.

Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν μέσω της ιστοσελίδας www.tavari.gr μέχρι την Δευτέρα 31 Ιουλίου 2018 και την ημέρα των αγώνων,  από ώρα 14:30 έως 17:30  με τα παραπάνω στοιχεία πιστοποίησης στην ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  των αγώνων  που θα βρίσκεται στο σημείο τερματισμών.

Προσοχή: Η γραμματεία θα σταματήσει τις εγγραφές των αθλητών -τριων στις 17:30 , προκειμένου να ξεκινήσουν έγκαιρα οι μετακινήσεις των αγωνιζόμενων στα σημεία εκκίνησης.

OΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΥΛΙΚΟΥ
Η οριστικοποίηση των δηλώσεων  και η παραλαβή αριθμών  για όλες τις κατηγορίες,  θα γίνει την ημέρα του αγώνα, Κυριακή  5  Αυγούστου 2018 από 14:30 έως 17:30 στην  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  των αγώνων  που θα βρίσκεται  στο σημείο τερματισμών.

Συμβολικό Κόστος Συμμετοχής: Το κόστος ανέρχεται στο συμβολικό ποσό των 10 ευρώ και περιλαμβάνει: αναμνηστικό μετάλλιο, τεχνικό μπλουζάκι, νερά, ισοτονικά, μικρογεύματα  και αναμνηστικά δώρα.

Στην κατηγορία των ΑΓΟΡΙΩΝ – ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ  στα 1000μ  κ στα 500μ. Δημοτικών σχολείων το κόστος  συμμετοχής ανέρχεται στα 5 ευρώ και περιλαμβάνει: αναμνηστικό μετάλλιο, μπλουζάκι, νερά, μικρογεύματα  και αναμνηστικά δώρα.
Επίσης, κόστος συμμετοχής δεν υπάρχει σε όσους αθλητές επιδεικνύουν δελτίο αθλητικής ιδιότητας του ΣΕΓΑΣ, εκτός των αγωνισμάτων του ημιμαραθωνίου.
Για να δηλωθούν  οι αθλητές – τριες,  πρέπει απαραίτητα, να παρουσιαστούν στο χώρο κλήσης με το αθλητικό δελτίο ή την αστυνομική  ταυτότητα ή πιστοποιητικό γέννησης ή άλλο αποδεικτικό της ηλικίας τους.
Οι αθλητές θα μεταφερθούν στην εκκίνηση του κάθε αγωνίσματος με λεωφορείο.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Οι αθλητές-τριες θα πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς με την φροντίδα και την ευθύνη των σωματείων τους πριν από τους αγώνες. Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών-τριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή σε αγώνες. Η πιστοποίηση αυτή, γίνεται στο πίσω μέρος του δελτίου του αθλητή-τριας, και το οποίο θεωρείται από Νομαρχιακό Νοσοκομείο ή κέντρο υγείας ή αγροτικό ιατρείο ή υγειονομική στρατιωτική μονάδα ή έχοντες οποιαδήποτε σχέση με το Δημόσιο ή ΝΠΔΔ ιατρούς.

Το Δελτίο ισχύει για ένα ( 1 ) έτος από τη θεώρησή του.

Όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές –τριες που τα δελτία αθλητικής ιδιότητάς τους δεν είναι θεωρημένα από ιατρό, πρέπει να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση ότι αναλαμβάνουν κάθε ευθύνη για τη συμμετοχή τους σχετικά με ό,τι έχει σχέση με την υγεία τους.
Οι γονείς των ανήλικων αθλητών που δεν δηλώνονται με δήλωση από αθλητικό σύλλογο  θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση για την συμμετοχή των παιδιών τους, στην αίθουσα κλίσης.
Για τα ασυνόδευτα από γονείς ανήλικα παιδιά οι συνοδοί τους θα προσκομίζουν υπεύθυνη δήλωση του ΓΟΝΕΑ με συμπληρωμένα όλα τα στοιχεία τους και ότι επιτρέπει το παιδί του να πάρει μέρος στους αγώνες.
Όλοι οι συμμετέχοντες-ουσες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των ΓΟΝΕΩΝ τους  ή των συνοδών τους.
Οι οργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, εάν προκύψουν θέματα ΥΓΕΙΑΣ  που θα οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.
Οι οργανωτές, είναι υπεύθυνοι να διασφαλίσουν με κάθε τρόπο την παροχή ιατρικής φροντίδας, κατά τη διάρκεια των αγώνων, για όλους τους συμμετέχοντες. Εκτός από την παρουσία ιατρού, θα εξασφαλιστεί η παρουσία ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ στον τόπο τέλεσης των αγώνων και κατά μήκος των διαδρομών καθ’ όλη τη διάρκειά τους.

ΕΠΑΘΛΑ
Στους  πρώτους  νικητές–τριες  κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν κύπελλα μετάλλια & διπλώματα.
Στους  δεύτερους  και τρίτους  νικητές-τριες θα απονεμηθούν  μετάλλια και διπλώματα.
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν μετάλλια.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

  • Τεχνικός Υπεύθυνος ορίζεται η κ. Ελένη  Καλαμπάκα
  • Στη  διαδρομή του ημιμαραθωνίου θα υπάρχουν  εμφανή σημεία τροφοδοσίας για τους αθλητές –τριες  (κάθε 3 χιλιόμετρα) καθώς και ισοτονικά στο 10ο χιλιόμετρο.

Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Υπεύθυνο  σύμφωνα με τους κανονισμούς.

Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και να κατεβάσετε τις δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ.

[!%ARTICLE_MODULE_ID:1348:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
4ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης στη Νέα Σμύρνη - Historic Run
14-10-2018: Αγώνες 10, 5 & 2,5 χλμ. στη Νέα Σμύρνη
7ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου «Αντώνης Παπαδημητρίου»
Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης
Ειρηνοδρομία 2022
O αγώνας επιστρέφει στο καλεντάρι
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο