1ος Ημιμαραθώνιος Βορ. Κυνουρίας «Ο Ταναός»

15-7-2018: Αγώνες 21 & 6 χλμ. στον Αγ. Πέτρο Αρκαδίας

Share

Την Κυριακή 15 Ιουλίου θα διεξαχθούν στον Αγ. Πέτρο Αρκαδίας Αγώνες 21 & 6 χλμ. με την ονομασία:  1ος Ημιμαραθώνιος Βορ. Κυνουρίας «Ο Ταναός».

Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«1oς ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΒΟΡ. ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ «Ο ΤΑΝΑΟΣ»*

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα –Μουστού – Μαινάλου & Μονεβασίας, η τοπική κοινότητα Αγίου Πέτρου Κυνουρίας, με την αρωγή των τοπικών φορέων και των επαγγελματιών της Κοινότητας και με την ευγενική συμμετοχή του Συλλόγου Α.Π.Σ. Απόλλων Δυτ.Αττικής ως τεχνικού συμβούλου του αγώνα,

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΝ ΤΟΝ 1ο ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΄΄Ο ΤΑΝΑΟΣ΄΄

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 15/07/2018

Ώρα: 10.00 π.μ.

Αφετηρία – τερματισμός: Αγ.Πέτρος Αρκαδίας

Απόστασεις αγώνων:21 χλμ.(Ημιμαραθώνιος) και αγώνας 6χλμ.

ΟΙ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 14 – 15/7/2018 , ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΟΝΙΟΥ ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ

Κατηγορίες αγώνων

  • Αγώνας 21,1 χλμ. ΄΄1ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΒΟΡ. ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ Ο ΤΑΝΑΟΣ΄΄, που ξεκινάει από τον Άγιο Πέτρο, και ακολουθει την διαδρομή, Καστρί – Ωριά – Έλατος – Αγ. Πέτρος ΟΛΟΣ ΣΕ ΑΣΦΑΛΤΙΝΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ
  • Αγώνας 6χλμ. πλήρης κύκλος Άγιου Πέτρου 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΩΝ

Ημιμαραθώνιος Βόρειας Κυνουρίας ΄΄Ο ΤΑΝΑΟΣ΄΄

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:00 ακριβώς στην κεντρική πλατεία του Αγίου Πέτρου. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα το αργότερο πριν την εκκίνηση στην αφετηρία για τη παραλαβή των αριθμών  και των chip χρονομέτρησης. Ο αγώνας είναι κυκλικός ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΟΛΟΣ ΕΠΙ ΑΣΦΑΛΤΙΝΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ, απίστευτου κάλλους, με πολύ μικρή κίνηση οχημάτων. Η διαδρομή που θα ακολουθήσει ο αγώνας είναι Αγ. Πέτρος – Καστρί – Ωριά – Έλατος, και είναι σχεδόν 21χλμ. πράγμα που τον εντάσσει στην κατηγορία των Ημιμαραθωνίων! Βραβεύσεις: Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι και οι 3 πρώτες της γενικής κατάταξης ΕΝΩ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

Στους άνδρες

18-29

30-39

40-49

50-59

60+

Στις γυναίκες

18-45

45 +

 

  • Χρονικό όριο του αγώνα: Ορίζονται οι 3 ώρες(μέχρι τις 13.00).
  • Σταθμοί ανεφοδιασμού: Περίπου ανά 3 χλμ.
  • Δικαίωμα συμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 17 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα. Η συμμετοχή στον αγώνα αθλητών κάτω των 17 ετών ΔΕΝ θα επιτραπεί.
  • Έπαθλα – αναμνηστικά: Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δωθεί αναμνηστικό ανάγλυφο μετάλλιο, ενώ θα δωθεί και δωρεάν αναμνηστικό βαμβακερό μπλουζάκι, με το λογότυπο του αγώνα
  • Κόστος συμμετοχήςΔεν απαιτείται κόστος συμμετοχής.
  • Δηλώσεις συμμετοχής: Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ, μέχρι και την Τετάρτη 11/7! Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών θα δωθούν την ημερα του αγώνα 

Αγώνας 6χλμ. ΄΄ΓΥΡΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ΄΄

Παράλληλα με τον Ημιμαραθώνιο θα διεξαχθεί και ένας δεύτερος μικρότερος αγώνας 6 χλμ. με κοινή εκκίνηση και τερματισμό – αυτόν στην κεντρική πλατεία του Άγιου Πέτρου! Ο μικρότερος αγώνας θα ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί μαζί με τον Ημιμαραθώνιο αγώνα! Οι δύο αγώνες θα πορευτούν μαζί, μέχρι το 2,5ο χλμ. επί της ασφάλτινης οδού, όπου εκεί ο μικρότερος αγώνας, θα στρίψει δεξιά, μέσα σε χωματόδρομο, και θα διανύσει μία περιοχή απιστευτου κάλλους, ανάμεσα σε κερασιές, και άλλα δέντρα, με μοναδική θέα από ψηλά, το χωριό του Άγιου Πέτρου, στον οποίο και θα εισέλθετε από παράπλευρο – της κεντρικής αρτηρίας – παράπλευρο δρόμο! Τα υπόλοιπα 3,5χλμ. διεξάγονται σε χωμάτινο δρόμο, που δεν απαιτεί κάποιο κάποια ειδική τεχνική

  • Βραβεύσεις: Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι και οι 3 πρώτες της γενικής κατάταξης. Όλοι οι δρομείς θα πάρουν ενδεικτικό μετάλλιο συμμετοχής.
  • Σταθμοί ανεφοδιασμού:
    – 2,5o χλμ. με νερό
    – Τερματισμός
  • Δικαίωμα συμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 13 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα.
  • Κόστος συμμετοχής: Δεν απαιτείται κόστος συμμετοχής.
  • Δηλώσεις συμμετοχής: Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ, μέχρι και την Τετάρτη 11/7! Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών θα δωθούν την ημερα του αγώνα 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ – ΕΥΘΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Όλοι οι αθλητές τρέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και για κάθε τυχόν τραυματισμό τους που ενδεχομένως θα τους συμβεί η διοργάνωση δεν ευθύνεται και παραιτούνται από οποιαδήποτε αξίωση αποζημίωσης. Επίσης θα πρέπει πρόσφατα να έχουν περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, και έχουν λάβει την σχετική άδεια από τους γιατρούς ότι μπορούν να συμμετάσχουν σε αγώνα τρεξίματος.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση και ανάρτηση σε όλες τις δρομικές ιστοσελίδες.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Οι απονομές θα γίνουν μετά την λήξη των αγώνων, περίπου στις 13.00, επάνω στην Κεντρική Πλατεία του Αγ. Πέτρου, και αφού λήξει και ο Ημιμαραθώνιος αγώνας!

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Θα υπάρξει γιατρός και ασθενοφόρο

ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο αγώνας θα διεξαχθεί κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες (πλην ακραίων καιρικών φαινομένων). Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα, σε περίπτωση αναβολής θα ανακοινωθεί έγκαιρα μέσω του τύπου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ για όλα τα αθλήματα:

Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ, μέχρι και την Τετάρτη 11/7! Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών θα δωθούν την ημερα του αγώνα.

ΔΙΑΜΟΝΗ

Για την διαμονή σας, μπορείτε να επισκεφτείτε τον διαδικτυακό τόπο του ΚΡΟΝΙΟΥ ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ, www.kronionperasma.com

Υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν διαμονής στο Δημοτικό σχολείο του Αγίου Πέτρου την παραμονή (Σάββατο 14/07/2018) με δικά σας μέσα ύπνου.
Δεν απαιτείται να το δηλώσετε.
Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία επικοινωνήστε στο 6936853165 Γορανίτης Παύλος.
 

Για πληροφορίες (ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ) που αφορούν στον αγώνα μπορείτε να απευθύνεστε στα εξής email και τηλέφωνα:

Γορανίτης Παυλος email: [email protected] ή στο 6936853165 ή στο 6955985506

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ: H γραμματεία των αγώνων, θα λειτουργήσει την ημέρα των αγώνων στις 08.00 το πρωί, όπου θα μπορείτε να προσέλθετε προκειμένου να λάβετε τον αριθμό σας και το τσιπ χρονομέτρησης!

*« Τάναος δρόμος» ( Τάναον ονειροδρόμιο) Ο Τάνος , που διαμορφώνει και σηματοδοτεί τα χωριά του Καστριού και τον Άγιο Πέτρο, ξεχωρίζει τόσο για το φυσικό του μεγαλείο και το σύμπλεγμα των ρεμάτων, όσο και για τα μοναδικά πολιτιστικά μνημεία που τον περιβάλλουν (πέτρινα γεφύρια-μοναστήρια κ.λ.π.). Ο «Τάναος δρόμος» προσφέρει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες αθλητές, αλλά και ερέθισμα και κίνητρο για τους επισκέπτες, να γνωρίσουν τα πανέμορφα χωριά της περιοχής και να θαυμάσουν τα φυσικά και πολιτιστικά τους μνημεία. Ο Τάνος οφείλει την ονομασία του στους Δαναούς, που για ένα διάστημα και πριν την οριστική τους εγκατάσταση στην Αργολίδα έμειναν στον τόπο μας. Η Ινδοευρωπαϊκή ρίζα danu σημαίνει νερό, ποταμός. Η πρώτη γραπτή μαρτυρία για τον Τάνο βρίσκεται στην Ηλέκτρα του Ευριπίδη, 5ος π.Χ.: «…ος αμφί ποταμόν Τάναον Αργείας όρους τέμνοντα γαίας Σπαρτιάτιδός τε γης…» Αναφορά στον Τάνο κάνει και ο περιηγητής Παυσανίας, το 155 μ.Χ. : «Ποταμός δε καλούμενος Τάναος (εις δη γαρ ούτος εκ του Πάρνωνος κάτεισι) ρέων δια της Αργείας εκδίδωσιν εις τον Θυρεάτην κόλπον.    

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
10άρι στην Πιερία
Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Τραπεζούντα Πιερίας αγώνας δρόμου απόστασης 10 χλμ.
Platanopigi Trail Race
18-12-2016: Ορεινός αγώνας στο Μετόχι Πάρνηθας
3ος Αγώνας Δρόμου «Το πέρασμα του Αποστόλου Παύλου»
17-6-2017: Αγώνας 9,7 χλμ. από τη Μεθώνη στην Αρχαία Πύδνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο