Δρόμοι Πάρνωνα 2018 (Ημικρόνιον Πέρασμα)

14-7-2018: Αγώνας 37,5 χλμ. στον Αγ. Πέτρο Αρκαδίας

Share

Το Σάββατο 14 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί αγώνας 37,5 χλμ. στον Αγ. Πέτρο Αρκαδίας με την ονομασία: Δρόμοι Πάρνωνα 2018 (Ημικρόνιον Πέρασμα).
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα –Μουστού – Μαινάλου & Μονεβασίας, η τοπική κοινότητα Αγίου Πέτρου Κυνουρίας, με την αρωγή των τοπικών φορέων και των επαγγελματιών της Κοινότητας ο ιστότοπος www.ultrarunning.gr και με την ευγενική συμμετοχή του Συλλόγου Α.Π.Σ. Απόλλων Δυτ.Αττικής ως τεχνικού συμβούλου του αγώνα,

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 37,5 ΧΛΜ. ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ

ΔΡΟΜΟΙ ΠΑΡΝΩΝΑ 2018 (ΗΜΙΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ)

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 14/07/2018

Ώρα: 10.00 π.μ.

Αφετηρία – τερματισμός: Αγ.Πέτρος Αρκαδίας

Απόσταση:37,5 χλμ.

Η Ιδέα του αγώνα: Η ιδέα ενός δεύτερου παράλληλου – με το ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ – αγώνα, προέκυψε από την ανάγκη και την επιθυμία πολλών δρομέων να συμμετάσχουν σε έναν τέτοιου είδους αγώνα, αλλά λόγω εμπειρίας ίσως και κούρασης, δεν μπορούσαν να τρέξουν στον μεγάλο αγώνα υπεραπόστασης, των 70 περίπου χλμ.! Έτσι σκεφτήκαμε μία ναι μεν μεγάλη, αλλά παράλληλα πολύ μικρότερη διαδρομή, που θα απευθύνεται σε λιγότερους έμπειρους δρομείς ή και σε δρομείς που δεν μπορούν αυτήν την εποχή να συμμετάσχουν σε τόσο μεγάλο αγώνα! Έτσι μας προέκυψε ο αγώνας περίπου 37,5χλμ. με το όνομα ΔΡΟΜΟΙ ΠΑΡΝΩΝΑ ή Ημικρόνιον Πέρασμα όπως πολλοί το βάφτισαν από μόνοι τους! Η διαδρομή καλύπτει ίσως το ομορφότερο κομμάτι του Κρόνιου Περάσματος και είναι με την μορφή του πέρα δώθε, από τον Άγιο Πέτρο μέχρι τον κόμβο της Στραβόρραχης περίπου στο 18,7χλμ. και πίσω στον Άγιο Πέτρο!

Πληροφορίες διαδρομής: Ο αγώνας διεξάγεται όλος σε άσφαλτο. Πρόκειται για μία διαδρομή που διεξάγεται με την μέθοδο του πέρα – δώθε, με αφετηρία και τερματισμό τον Αγ.Πέτρο Αρκαδίας. Ο αγώνας αποτελεί μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα τελευταίο προπονητικό τεστ, για τους δρομείς που θα τρέξουν στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ τον προσεχή Σεπτέμβρη και όχι μόνο, ενώ μπορείτε να δοκιμάσετε να τρέξετε σε ένα μεγάλο μέρος της διαδρομής του ΚΡΟΝΙΟΥ ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ, και ίσως κάποια άλλη χρονιά, τρέξετε στον αυτού κάθε αυτού αγώνα υπεραπόστασης του ΚΡΟΝΙΟΥ ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ!. Ο αγώνας πραγματοποιείται όλος σε μία περιοχή απείρου κάλλους, περνώντας κάτω από έλατα, πλατάνια και άλλα δέντρα, με συνέπεια οι δρομείς να τρέξουν κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής υπό σκιά.

Ο αγώνας ξεκινάει από τον Αγ.Πέτρο Κυνουρίας του Νομού Αρκαδίας και κατευθύνεται προς το καταφύγιο Πάρνωνα, φτάνει μέχρι τον κόμβο της Στραβόρραχης περίπου στο 18,7ο χλμ. όπου θα υπάρχει σημείο ελέγχου! Από εκεί θα γυρίσετε πίσω από την ίδια διαδρομή και θα τερματίσετε, στην Κοινότητα του Άγιου Πέτρου, από όπου και ξεκινήσατε!

Υψομετρικά: Ο αγώνας ξεκινάει από τα 930μ. περίπου, φτάνει μέσα από συνεχόμενη ανηφόρα μέχρι τα 1500μ. από όπου και κατέρχεται πάλι, στα 930μ. Ουσιαστικά πρόκειται για μία μεγάλη ανηφόρα που διασχίζει το 50% της διαδρομής, και τελειώνει με το υπόλοιπο 50% με κατηφόρα!

Σταθμοί ανεφοδιασμού:

1) Θέση Στάνη – Άγιος Πέτρος(5,7χλμ.): νερό
2) Μεθόριος Αρκαδίας – Λακωνίας(10,4χλμ.): νερό
3) Θέση Καταφύγιο Πάρνωνα(14,7χλμ.):νερό, ισοτονικό, coca cola
4) Στραβόρραχη(18,7χλμ.): νερό – ισοτονικό – Coca cola – ξηροί καρποί – γλυκίσματα – ΣΤΟΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΤΑΘΜΟ ΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΦΤΑΣΕΙ ΕΝΤΟΣ 3 ωρών – μέχρι τις 13.00 – ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ, ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΉ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΕΤΡΟ
5) Θέση Καταφύγιο Πάρνωνα(22,7 χλμ.): :νερό, ισοτονικό, coca cola
6) Μεθόριος Αρκαδίας – Λακωνίας(27χλμ.): νερό, ισοτονικό, coca cola, μπανάνες
7) Θέση Στάνη – Άγιος Πέτρος(31,7χλμ.): νερό ισοτονικό, coca cola, μπανάνες, γλυκίσματα, μπανάνες
8) Άγιος Πέτρος(τερματισμός, 37,5χλμ.): OΛΑ ΤΑ ΚΑΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Όριο αγώνα: 6 ώρες – ΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΦΤΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΕΤΡΟ ΣΤΙΣ 16.00.

Σημεία αποκλεισμού:
– Θέση Στραβόρραχη(18,7χλμ.): εντός 3 ωρών – μέχρι τις 13.00
 Τερματισμός – Άγιος Πέτρος(37,4χλμ.): εντός 6 ωρών – μέχρι τις 16.00

Έπαθλα – Δώρα:
Σε όλους όσους τερματίσουν θα δωθεί ένα ανάγλυφο μετάλλιο! Κύπελλα θα δωθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες! Σε όλους τους τερματίσαντες θα δωθεί μία σακκούλα με τοπικά προϊόντα, καθώς και ένα τεχνικό μπλουζάκι με τα λογότυπα του αγώνα! Στον 1ο ΝΙΚΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ 1η ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΘΑ ΔΩΘΕΙ ΩΣ ΔΩΡΟ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ – ΑΓΩΝΑΣ 70χλμ. του 2019! Η απονομή των μεταλλίων σε όλους τους δρομείς θα γίνει με τον τερματισμό τους, ενώ η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στις 16.00 και αφού έχει λήξει ο αγώνας!

Δικαίωμα συμμετοχής:
Όσοι το επιθυμούν και αφού έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους!

Κόστος αγώνα:
Το κόστος του αγώνα ορίζεται στα 15,00 ευρώ! Καλείστε να καταθέσετε το εν λόγω ποσόν μέχρι και την Τετάρτη 12/07/2017, προκειμένου να θεωρηθεί έγκαιρη η εγγραφή σας, στον αριθμό λογ/σμου ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ:5108 – 010468 – 187, IBAN: GR02 0172 1080 0051 0801 0468 187(Oνοματεπώνυμο δικαιούχου: ΓΟΡΑΝΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ)

Εγγραφές:
Για ηλεκτρονικές εγγραφές παρακαλώ πατήστε εδώ

Μέχρι και την Τετάρτη 11/07/2018! Λίγες εγγραφές περιορισμένες στον αριθμό θα γίνουν την ημέρα του αγώνα!

Μεταφορά από Αθήνα:
H διοργάνωση σας παρέχει δωρεάν μεταφορά αυθημερόν από Αθήνα, για την ίδια μέρα του αγώνα 15/7! Η εκδρομή θα ξεκινήσει στις 05.00 π.μ. από την πλατεία Καραϊσκάκη(Μεταξουργείο), μαζί με τους ΔΡΟΜΕΙΣ του ΚΡΟΝΙΟΥ ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ , μπροστά από το ξενοδοχείο STANLEY! Η επιστροφή θα γίνει ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΙΣ 22.00 από τον Άγιο Πέτρο ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΚΡΟΝΙΟΥ ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ! Για την μετάβασή σας, με το πούλμαν του αγώνα, δεν απαιτείται κάποιο εξτρά ποσόν, πέραν από το αντίτιμο του κόστους συμμετοχής που καλείστε να δώσετε! Στην φόρμα συμμετοχής υπάρχει ειδικό λινκ, όπου θα μπορείτε να δηλώσετε για την συμμετοχή σας με το πούλμαν της διοργάνωσης

Φύλαξη πραγμάτων:
Θα υπάρχει φύλαξη πραγμάτων από ανθρώπους της διοργάνωσης, πάνω στην Κοινότητα του Άγιου Πέτρου, όπου και θα μπορείτε να τα φυλάξετε!

Φύλαξη διαδρομής – ασφάλεια δρομέων:
Πάνω στην διαδρομή θα υπάρχουν οχήματα της διοργάνωσης, όπου και θα επιβλέπουν την διαδρομή, και θα είναι έτοιμοι να σας παράσχουν την οποιαδήποτε βοήθεια επιθυμείτε, ενώ θα υπάρχουν και οχήματα του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού με τον ίδιο ακριβώς ρόλο! Επίσης θα υπάρχουν γιατροί και κατάλληλο ασθενοφόρο για παν ενδεχόμενο!

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση: Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση στον αγώνα με τσιπάκι που θα τοποθετείται στο κορδόνι, και το οποίο επιστρέφεται μετά το τέλος του αγώνα!

Πρόγραμμα αγώνα:
Tην Παρασκευή 13/07 θα λειτουργεί επάνω στην πλατεία του Άγιου Πέτρου γραμματεία του αγώνα, όπου θα μπορείτε να πάρετε τους αριθμούς σας, από τις 19.00 – 21.30! Το Σάββατο 14/07 η γραμματεία θα λειτουργεί από τις 08.00 το πρωί επάνω στην πλατεία του Άγιου Πέτρου!

Για οποιαδήποτε πρώτη πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στέλνοντας μας email στο [email protected] ή στα τηλ. 6936853165/ 6955985506(Γορανίτης Παύλος)

Για περαιτέρω πληροφορίες και εγγραφές παρακαλούμε επισκεφτείτε τον διαδικτυακό μας τόπο www.kronionperasma.com

ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΑΣ, ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ – ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ ΚΡΟΝΙΟΥ ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όλοι νικητές!
Χιλιάδες δρομείς συμμετείχαν στον αγώνα Greece Race for the cure που έγινε την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου από το άλμα ζωής, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο μαστού. Στον αγώνα που είχε καθαρα συμβολικό χαρακτήρα οι περισσότεροι δρομείς και περιπατητές έλαβαν μέρος χωρίς τσιπάκι χρονομέτρησης (υπήρχε και αυτή η επιλογή) ενώ 500 περίπου χρονομετρήθηκαν κανονικά όλοι όμως στήριξαν την προσπάθεια των διοργανωτών μία ημέρα που δεν υπήρχαν νικητές και ηττημένοι.
4o Plastiras Lake Trail Run - Ακύρωση
Αγώνες trail στη λίμνη Πλαστήρα
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υπεραπόστασης
Στις 6 Μαρτίου διεξάγεται ο 6ος αγώνας 100 χιλιομέτρων στο Μαραθώνα. Ο αγώνας αποτελεί παράλληλα και Πανελληνιο Πρωτάθλημα Υπεραπόστασης.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο