2o Salomon Running Serres & 1ος Πανελλήνιος Αγώνας Δρόμου Νομικών

15-5-2016: Την Κυριακή 15 Μαΐου θα διεξαχθεί το 2o Salomon Running Serres & ο 1ος Πανελλήνιος Αγώνας Δρόμου Νομικών στις Σέρρες.

Share

Την Κυριακή 15 Μαΐου θα διεξαχθεί το  2o Salomon Running Serres & ο 1ος Πανελλήνιος Αγώνας Δρόμου Νομικών στις Σέρρες.
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Στις 15 ΜΑΪΟΥ τρέχουμε στις Σέρρες! 
Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Σερρών, σε συνεργασία με το τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Σερρών, τον Δικηγορικό Σύλλογο Σερρών, το κατάστημα  EXPERT SPORT και σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Σερρών (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) του Α.Π.Θ. (επ’ ευκαιρία των 30 χρόνων από την ίδρυσή του), διοργανώνει τον  2ο αγώνα  SALOMON RUNNING SERRES 10,7 χλμ και 5,5 χλμ και τον 1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΝΟΜΙΚΩΝ 10,7 χλμ.

Όροι-κανονισμοί

1.Τόπος και ημερομηνία διεξαγωγής αγώνα
Σέρρες, Κυριακή 15 Μαΐου 2016.

2.Ώρα έναρξης αγώνα
11.00

3.Μήκος διαδρομής
Περίπου 10,7 χλμ  και  5,5 χλμ  ποικίλη διαδρομή ( πεζόδρομοι – άσφαλτος – σκαλοπάτια – χωμάτινη)

4.Δικαίωμα συμμετοχής
Για να συμμετάσχει κάποιος στον αγώνα πρέπει να έχει εξετασθεί ιατρικά και να υπογράψει Υπεύθυνη Δήλωση αν είναι άνω των 18 ετών ο ίδιος ή αν είναι ανήλικος να υπογράψει ο γονιός του.    

5.Διακρίσεις-έπαθλα-διπλώματα συμμετοχής
Θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες  μετάλλιο.

6.Αφετηρία & τερματισμός
Εκκίνηση – Τερματισμός: Πλατεία Κρονίου

7.Στοιχεία και περιγραφή διαδρομής 10,7 χλμ
Η διαδρομή θα περνάει διαδοχικά από τα εξής σημεία: Πλατεία Κρονίου – πεζόδρομος Κωνσταντίνου Καραμανλή – Δημοτικό Μέγαρο –  Πλατεία Ελευθερίας – περνάμε απέναντι στην Κύπρου – για να βρεθούμε την Ιερά Μητρόπολη –  στρίβουμε δεξιά στην Μητροπολίτου Κωνσταντίνου η οποία και συναντά – την ‘Ιωνος Δραγούμη –ανηφορίζουμε σε μία ήσυχη και όμορφη περιοχή της πόλης – και στη συμβολή με την  οδό  Χατζηπανταζή ,όπου βλέπουμε απέναντί μας τους Αγ. Θεοδώρους ( παλαιά Μητρόπολη) κινούμαστε αριστερά επί της Παπάζογλου προς το 3ο Γυμνάσιο και αφού περάσουμε το παρκάκι ( το οποίο το βλέπουμε στα αριστερά μας) θα συναντήσουμε την  οδό Ορέστη ( δίπλα από το 3ο Γυμνάσιο) η οποία μας οδηγεί σε ένα άγνωστο για πολλούς Σερραίους μονοπάτι που θα μας οδηγήσει στα –σκαλιά που θα μας βγάλουν στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου – σταθείτε να δείτε πανοραμικά όλη την πόλη και τον Ν.Σερρών μέχρι και τα Κερδύλλια – και στη συνέχεια βγαίνουμε στον δρόμο του Κουλά-πύργος του Ορέστη  ( Βυζαντινής Ακρόπολης).
Κατηφορίζοντας περνάμε από το ξενοδοχείο « ELPIDA RESORT» – και  μετά τον Ι. Ν. Αγίων Αποστόλων στρίβουμε αριστερά  στο δρόμο ( που περπατούν οι Σερραίοι) που θα μας βγάλει στη λίμνη – περνάμε τη ξύλινη γέφυρα της λίμνης με τις πάπιες να μας υποδέχονται- και στη συνέχεια ακολουθούμε χωμάτινα μονοπάτια είτε δίπλα στο ποτάμι – είτε πάνω -είτε μακρυά απ’ αυτό για να ολοκληρωθεί αυτή η χωμάτινη διαδρομή κινούμενοι δίπλα από το ποτάμι , έχοντάς το στα δεξιά μας, φτάνοντας στην τσιμεντένια μεγάλη γέφυρα (άσπρη) την οποία θα διασχίσουμε για να βρεθούμε στον κεντρικό δρόμο ( Εξοχών).
Περνάμε απέναντι στην ‘Ιωνος Δραγούμη , για να δούμε το παρεκκλήσι του  Προδρόμου (Προδρομούδι) και στη επόμενη διασταύρωση πάμε αριστερά ακολουθώντας την Ορφέως για να βρούμε την Κωνσταντινουπόλεως – 1η κάθετος-  την  οποία και ακολουθούμε ( παράλληλα της  Εθν.Αντίστασης) για να μας οδηγήσει στην πλατεία του ΙΚΑ , την οποία και  διασχίζουμε για να βρεθούμε απέναντι – στην  Πρίγκ. Χριστοφόρου και στην αμέσως επόμενη διασταύρωση με την Παπαπαύλου  πηγαίνουμε αριστερά και βγαίνουμε στα  GOODYS για να περάσουμε απέναντι στην Πλατεία Ελευθερίας ακολουθώντας τον ποδηλατόδρομο και αφού  διασχίσουμε την πλατεία κατηφορίζουμε την Κ.Καραμανλή (τ.Μεραρχίας) για να τερματίσουμε στην πλατεία Κρονίου. 

7α – Στοιχεία και περιγραφή της διαδρομής των 5,5 χλμ.
Η διαδρομή θα περνάει διαδοχικά από τα εξής σημεία: Πλατεία Κρονίου – πεζόδρομος Κωνσταντίνου Καραμανλή – Δημοτικό Μέγαρο –  Πλατεία Ελευθερίας – περνάμε απέναντι στην Κύπρου – για να βρεθούμε την Ιερά Μητρόπολη –  στρίβουμε δεξιά στην Μητροπολίτου Κωνσταντίνου η οποία και συναντά – την ‘Ιωνος Δραγούμη η οποία Θα μας οδηγήσει στην οδό Εξοχών, την οποία και ακολουθούμε για να φτάσουμε στην τεχνητή λίμνη με το σιντριβάνι  και πηγαίνοντας δεξιά βρίσκουμε το γεφυράκι που μας οδηγεί από την πίσω  πλευρά του ποταμιού το οποίο ακολουθούμε, έχοντάς το στα δεξιά μας, με κατεύθυνση προς Νότο – προς την πόλη-μέχρι να βρούμε την τσιμεντένια γέφυρα την οποία και διασχίζουμε για να μας βγάλει απέναντι στην ‘Ιωνος Δραγούμη , για να δούμε το παρεκκλήσι του  Προδρόμου ( Προδρομούδι) και στην επόμενη διασταύρωση πάμε αριστερά ακολουθώντας την Ορφέως για να βρούμε την Κωνσταντινουπόλεως – 1η κάθετος-  την  οποία και ακολουθούμε ( παράλληλα της  Εθν.Αντίστασης) για να μας οδηγήσει στην πλατεία του ΙΚΑ , την οποία και  διασχίζουμε για να βρεθούμε απέναντι – στην  Πρίγκ. Χριστοφόρου και στην αμέσως επόμενη διασταύρωση με την Παπαπαύλου  πηγαίνουμε αριστερά και βγαίνουμε στα  GOODYS για να περάσουμε απέναντι στην Πλατεία Ελευθερίας ακολουθώντας τον ποδηλατόδρομο και αφού  διασχίσουμε την πλατεία κατηφορίζουμε την Κ.Καραμανλή ( τ.Μεραρχίας) για να τερματίσουμε στην πλατεία Κρονίου.

8.Σήμανση διαδρομής
Θα υπάρχουν σήμανση με κορδέλες και δείκτες από εθελοντές σε επικίνδυνα σημεία, αλλά και στα σημεία αλλαγής πορείας που θα κατευθύνουν τους συμμετέχοντες.

9.Απορρίματα-καθαριότητα
Όλοι οι δρομείς, κατά τη διάρκεια του αγώνα, καθώς και τα στελέχη της διοργάνωσης οφείλουν να διατηρούν τους χώρους και το φυσικό περιβάλλον καθαρό.

10.Ιατρική κάλυψη
Από τις εθελοντές νησηλευτές -τριες του Ε.Ε.Σ, ΕΚΑΒ

ΠΡΟΣΟΧΗ
ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ. ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΣΥΜΒΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ. ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ.
ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ, ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ.    

11.Δήλωση συμμετοχής-τρόποι εγγραφής-προθεσμία υποβολής
Έναρξη εγγραφών: από την  ημέρα ανάρτησης της προκήρυξης.

Τρόποι εγγραφής:
Για τα 10,7 χλμ:                   
πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο ΑΙΤΗΣΗ για τα 10,7

Προθεσμία υποβολής:
ηλεκτρονικά μέχρι και την ΤΡΙΤΗ  10 /5/2016 και στην πλατεία μέχρι και τις 10.30 της Κυριακής 15/5/2016 ( ορισμένα νούμερα -CHIPS ).
Για να θεωρηθεί έγκυρη η εγγραφή πρέπει εντός 3 ημερών από την υποβολή της αίτησης να καταβληθεί το ποσό των 10 ευρώ στο λογαριασμό GR9301717780006778135829695

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΜΑΝΤΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΑΡΑΚΑΛΩ  ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΤΑΘΕΤΗ ΩΣΤΕ  ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ  ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΓΚΥΡΕΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Σε περίπτωση ομαδικής κατάθεσης θα πρέπει να ενημερώσετε τηλεφωνικά για την αντιστοιχία της κατάθεσης με τα ονόματα των καταθετών.

Για τα 5,5 χλμ.    
Στον παρακάτω σύνδεσμο ΑΙΤΗΣΗ για τα 5,5 χλμ
ή
Το πρωί της Κυριακής 15ης Μαΐου μέχρις και τις 10.30 το πρωί

12.Κόστος συμμετοχής
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 10ευρώ/άτομο για τη συμμετοχή στα  10,7 χλμ
Το κόστος συμμετοχής  ανέρχεται στα 5 ευρώ/άτομο για τη συμμετοχή στα 5,5 χλμ.
Μέρος των εσόδων θα προσφερθεί σε κάποιο Ίδρυμα της πόλης.

13. Παραλαβή αριθμού – CHIP- από τους συμμετέχοντες δρομείς
Οι δρομείς των 10,7 χλμ θα παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους – CHIP- και το μπλουζάκι της SALOMON  πριν την εκκίνησή του αγώνα, από 08.30’-10.30’, από τη Γραμματεία της διοργάνωσης που θα βρίσκεται στο χώρο της Πλατείας Κρονίου Σερρών.
Δεν προβλέπεται μπλουζάκι  SALOMON για όσους τρέξουν στα 5,5 χλμ.

14.Τρόποι πληρωμής
Α- Αφορά  αυτούς που θα κάνουν εγγραφή στα 10,7 χλμ.  Εντός 3 ημερών από την εγγραφή καταθέτοντας το ποσό των 10 ευρώ στον παρακάτω λογαριασμό… GR9301717780006778135829695

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΜΑΝΤΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 
Β- Στα 5,5 χλμ. πληρώνουν 5 ευρώ  στη Γραμματεία το πρωϊ της Κυριακής.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 1ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΝΟΜΙΚΩΝ

Άρθρο 1 – ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

  1. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών «συνδιοργανωτής», ύστερα από την σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του, προκηρύσσει τον 1ο Πανελλήνιο Αγώνα Δρόμου Νομικών 10,7 χιλιομέτρων στις Σέρρες, την Κυριακή 15 Μαΐου 2016, με τη συμμετοχή νομικών, σε μία προσπάθεια να καθιερωθεί ως θεσμός η διοργάνωση αγώνων δρόμου νομικών και από άλλους Δικηγορικούς Συλλόγους της Ελλάδας.
  2. Σκοπός της προσπάθειας αποτελεί η άθληση των νομικών και δικηγόρων της πατρίδας μας, η γνωριμία μεταξύ τους με τη συνεχή επαφή και επικοινωνία αυτών, προκειμένου να επιτευχθεί περαιτέρω σύσφιξη τόσο των σχέσεων αυτών όσο και των Δικηγορικών Συλλόγων τους, με προσανατολισμό την συμμετοχή των νομικών στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα της χώρας.
  3. Πρωταρχικός στόχος της διοργάνωσης του αγώνα δρόμου Νομικών, είναι η ενασχόληση περισσοτέρων νομικών της χώρας με τον αθλητισμό και η συμμετοχή σε αθλητικές διοργανώσεις με σκοπό τη διοργάνωση στο μέλλον Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Νομικών.

Άρθρο 2 – ΔΗΛΩΣΗ -ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στους αγώνες δρόμου των νομικών των 10,7 χλµ., δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι άνδρες και γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας, που είναι Δικηγόροι ή ασκούμενοι δικηγόροι εγγεγραμμένοι σε Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, Δικαστές, Εισαγγελείς, Στρατοδίκες, Συμβολαιογράφοι, Δικαστικοί υπάλληλοι, Δικαστικοί Επιμελητές, Υπάλληλοι Υποθηκοφυλακείου, Υπάλληλοι Στρατοδικείου, Υπάλληλοι Δικηγορικών Συλλόγων, Υπάλληλοι Ταμείων Προνοίας Δικηγορικών Συλλόγων, οι Δικαστικοί Αντιπρόσωποι – μέλη του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, όλοι οι ανωτέρω ανεξαρτήτως του τόπου όπου υπηρετούν και γενικά όλοι προερχόμενοι από τον ευρύτερο χώρο της Δικαιοσύνης    

  1. Η συμμετοχή όλων των αθλητών του αγώνα θα δηλώνεται στο ΑΙΤΗΣΗ για τον 1ο ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ  ΝΟΜΙΚΩΝ 10,7χλμ και θα πρέπει ο κάθε αθλητής να συμπληρώσει τα στοιχεία του στην «Φόρμα Αίτησης – Συμμετοχής» του αγώνα. Οι αθλητές που επιθυμούν να συμπεριληφθούν στην κατηγορία των νομικών, θα πρέπει να επιλέξουν (τσεκάρουν) την επιλογή της κατηγορίας “ΝΟΜΙΚΟΙ¨, και εντός 3 ημερών να καταθέσουν 10ευρώ στον παρακάτω λογαριασμό:

GR9301717780006778135829695
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΜΑΝΤΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 

  1. Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε από τους συμμετέχοντες υποβάλει ένσταση σε βάρος αθλητή για την μη έγκυρη συμμετοχή του στην παρούσα κατηγορία, τότε ο ενιστάμενος αθλητής θα πρέπει να επιδείξει την επαγγελματική του ταυτότητα στην Οργανωτική Επιτροπή.

Άρθρο 3 – ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

  1. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Όλοι οι δρομείς που θα λάβουν μέρος στον Αγώνα, συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.
  2. Ο «συνδιοργανωτής» δεν έχει καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Από τον «συνδιοργανωτή» δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή (–τρια), αφού όλοι οι συμμετέχοντες (–σες) αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη, παρά μόνο μία υπογεγραμμένη Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία θα φαίνεται ότι συμμετέχει με ΔΙΚΗ του/της ευθύνη.

Άρθρο 4 – ΚΥΠΕΛΛΑ – ΜΕΤΑΛΛΙΑ

  1. Στους τρεις πρώτους νικητές  των 10,7 κ, αντρών και γυναικών της παρούσας κατηγορίας, θα δοθούν μετάλλια και αναμνηστικά δώρα.
  2. Αναμνηστικά μετάλλια θα πάρουν όλοι όσοι τερματίσουν έγκαιρα τον αγώνα μέσα στους προκαθορισμένους χρόνους που ορίζονται από την προκήρυξη της διοργάνωσης. Χρηματικά έπαθλα δε θα υπάρχουν.
  3. Η συμμετοχή όλων όσων θα συμμετάσχουν στην παρούσα κατηγορία, αποδέχονται την προκήρυξη του αγώνα.

Άρθρο 5 – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
– Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών, Δ/νση: Δελαπόρτα 3, Σέρρες – τηλ.2321051659
– Πληροφορίες: Γιώργος Καραγεωργίου 6937089088 – [email protected]

15.Χρονικό όριο ολοκλήρωσης αγώνων
Το χρονικό όριο τερματισμού για τον αγώνα  είναι οι  2.30 ώρες.

16.Ανάρτηση αποτελεσμάτων αγώνων
Τα αποτελέσματα του αγώνα θα αναρτηθούν: στο blog http://marathonserres.blogspot.com του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Σερρών, καθώς και σε δρομικές σελίδες.

17.Απονομές
Οι 3 πρώτοι Άνδρες και Γυναίκες της Γενικής σειράς.
Οι 3 πρώτοι και 3 πρώτες κάτω των 18 ετών.
Οι 3 πρώτοι και 3 πρώτες  Νομικών υπηρεσιών.

18.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Στοιχεία επικοινωνίας:
1- Ευριπίδης Παναγιώτου – EXPERT SPORT – Tηλ..6972846691
2- στο blog: http://marathonserres.blogspot.com

19.ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Σερρών
Δήμος Σερρών
Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών
Γενική Αστυνομική Δ/νση Σερρών
Δ/νση Τροχαίας Σερρών
Ε.Κ.Α.Β. Σερρών
Παράρτημα του Ε.Ε.Σ.

20.ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Σερρών
(Τ.Ε.Φ.Α.Α.) του Α.Π.Θ.    

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
23ος Κολοκοτρώνειος Δρόμος 10χλμ.
Δείτε περισσότερα για τον αγώνα
Τα αποτελέσματα από το Σούλι
Ο Δήμος Σουλίου και η Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Ηπείρου, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για το ολοκαύτωμα του Σουλίου, διοργάνωσαν αγώνα δρόμου 12 χλμ. σε βουνό, την Κυριακή 27 Μαϊου 2012.
2ος Αγώνας Δρόμου Νέας Αγχιάλου
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο