9α Διδασκάλεια

12-5-2018: Αγώνας 10χλμ. στα Αθίκια Κορινθίας

Share

Ο δήμος Κορινθίων,το κέντρο Πολιτισμού,Αθλητισμού και Περιβάλλοντος και η επιτροπή αθλητισμού και πολιτισμού του Πνευματικού κέντρου Αθικίων, διοργανώνουν αγώνα δρόμου 10.000 μέτρων, το Σάββατο 12 Μαϊου 2018, με αφετηρία και τερματισμό το Πνευματικό κέντρο Αθικίων, τιμώντας τη μνήμη του Σωτήρη Διδασκάλου, δωρητή του Πνευματικού κέντρου Αθικίων “Ελένη Διδασκάλου”.

Ακολουθεί η προκήρυξη του αγώνα:

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 12 Μάιου 2018

Εκκίνηση/Τερματισμός: Πνευματικό Κέντρο Αθικίων «Ελένη Διδασκάλου».

Ώρα εκκίνησης: 18:00

Απόσταση αγώνα: 10 km.

Για τη διεξαγωγή του αγώνα δρόμου θα εφαρμοστούν οι κανονισμοί της διεθνούς ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού (IAAF) και της AIMS.

Σταθμοί υποστήριξης: Στο δρόμο των 10km θα υπάρχει ένας 1 σταθμός υποστήριξης (στο 5 km) με εμφιαλωμένο νερό. Στον τερματισμό θα υπάρχει νερό, επιλεγμένα τοπικά προϊόντα και φρούτα.  

Χρονομέτρηση-Αποτελέσματα: Η χρονομέτρηση των αγώνων θα γίνει ηλεκτρονικά. Κατά τη διάρκεια του τερματισμού θα ανακοινωθούν άμεσα τα ανεπίσημα αποτελέσματα του αγώνα, ενώ την επόμενη ημέρα θα δημοσιευθούν τα επίσημα αποτελέσματα, αφού έχει ολοκληρωθεί και ο έλεγχος τυχόν ενστάσεων από την τεχνική επιτροπή του αγώνα.

Συμμετοχές: Στον αγώνα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή αθλητές που γυμνάζονται συστηματικά, αλλά και αθλούμενοι δρομείς και περιπατητές. Οι αγωνιζόμενοι στο δρόμο των 10km πρέπει να είναι γεννημένοι το 2002 ή και νωρίτερα (≥16 ετών).

Χρονικό όριο αγώνα: Για την κάλυψη της διαδρομής του δρόμου των 10km, τίθεται χρονικός περιορισμός 1h:45 min, για την ολοκλήρωση του. Μετά από αυτό το χρονικό όριο, οι δρομείς που θα συνεχίζουν την προσπάθεια τους, θα υποχρεωθούν να συμμορφωθούν με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας της Τροχαίας Κορίνθου.

Βραβεύσεις-Έπαθλα: Βραβεύσεις θα γίνουν στους τρεις πρώτους της γενικής κατάταξης (Άνδρες και Γυναίκες) καθώς και στις κατηγορίες έως 29, 30-39, 40-49, 50-59 και 60+ (Άνδρες – Γυναίκες). Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς που θα τερματίσουν στο δρόμο των 10km, θα παραλάβουν για την συμμετοχή τους στο αγώνισμα, αναμνηστικό μετάλλιο και δρομικό καπελάκι.

Ασφάλεια αγωνιζομένων – Υγειονομική κάλυψη: Για την ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων θα φροντίσει η Τροχαία Κορίνθου, ενώ η ιατρική φροντίδα των δρομέων, εφόσον χρειαστεί κατά την διάρκεια του αγωνίσματος, αλλά στον τερματισμό, θα παρασχεθεί από το Νοσοκομείο Κορίνθου σε συνεργασία με ομάδα εθελοντών. Κατά τη διάρκεια του αγωνίσματος, δεν επιτρέπεται να ακολουθούν τους δρομείς, αυτοκίνητα, μηχανάκια ή άλλα οχήματα. Η οργανωτική επιτροπή συστήνει σε όλους τους αγωνιζόμενους ηλικίας μεγαλύτερης των 35 ετών, για την δική τους ασφαλή συμμετοχή, να υποβληθούν προηγουμένως στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που θα βεβαιώνουν ότι είναι ικανοί να συμμετέχουν σε προσπάθεια τέτοιας έντασης και διάρκειας. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για τους συμμετέχοντες στους αγώνες.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Αγώνας 3000m: Παράλληλα με τον δρόμο 10 km, θα διεξαχθεί και αγώνας δρόμου 3 km, για όσους δρομείς και αθλούμενους είναι προετοιμασμένοι για προσπάθεια μικρότερης διάρκειας. Στον δρόμο των 3000m, καλούνται να πάρουν μέρος μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Ενήλικες ≥16 ετών. Η εκκίνηση θα δοθεί επίσης από το Πνευματικό Κέντρο Αθικίων «Ελένη Διδασκάλου» στις 18:05, με το ίδιο σημείο τερματισμού. Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν τον αγώνα, θα δοθεί μετάλλιο και δρομικό καπελάκι. Θα απονεμηθεί κύπελλο στον πρώτο/τη Γενικής.

Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή ανήλικων δρομέων, είναι η προσκόμιση της μαθητικής ταυτότητας και η συγκατάθεση του κηδεμόνα τους. Σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης, θα χρειαστεί η παρουσία του κηδεμόνα κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής.

Δηλώσεις Συμμετοχής:

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται ηλεκτρονικά πατώντας ΕΔΩ

Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής για τον δρόμο των 10 km και το δρόμο των 3000m, λήγει την Τετάρτη 09 Μαϊου 2018 στις 22:00. Την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων (Σαββάτο 12-05-2018) οι διοργανωτές θα δεχθούν περιορισμένες δηλώσεις συμμετοχής.

Για πληροφορίες σχετικές με τους αγώνες στο τηλ 6946499418 κ. Πιπίνη Γιώτα ώρες 10:00-14:00.

 

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ. Τα έξοδα διεξαγωγής των αγώνων είναι ευγενική χορηγία του Δήμου Κορινθίων

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

 

Σάββατο: 12-5-2018

11.00-17.00. Παραλαβή αριθμών από πολιτιστικό κέντρο Διδασκάλου Αθίκια Κορινθίας

18:00. Εκκίνηση δρόμου 10km

18:05. Εκκίνηση δρόμου 3km

19.30-20:00. Απονομή επάθλων

20:15. Λήξη αγώνων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γύρος Σπάρτης 2016
24-4-2016: Αγώνες στο κέντρο της Σπάρτης
17ος Ημιμαραθώνιος Άκτιος Δρόμος 2016
2-10-2016: Αγώνες ημιμαραθώνιου αλλά και 5 χλμ. στο Άκτιο της Βόνιτσας.
Απλά τέλειος!
Με τον ενθουσιασμό να κυριαρχεί στη διάθεση δρομέων και διοργανωτών, πραγματοποιήθηκε ο 2ος Ορεινός Αγώνας Ναμάτων με τη συμμετοχή 130 δρομέων και περιπατητών από όλη την Ελλάδα. Νικητές του αγώνα Κωστόπουλος και Πουλουπάτη.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο