5ος Κολοκοτρώνειος Αγώνας Δρόμου 2018

21-4-2018: Αγώνας 15 χλμ. στο Λιμποβίσι – Χρυσοβίτσι

Share

Το Σάββατο 21 Απριλίου θα διεξαχθεί ο 5ος Κολοκοτρώνειος Αγώνας Δρόμου 2018 στην διαδρομή Λιμποβίσι – Χρυσοβίτσι. Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Στα πλαίσια εορτασμού της 197ης επετείου προσκυνήματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην «Παναγιά στο Χρυσοβίτσι» και της ανακήρυξής του σε Αρχιστράτηγο, θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 και ώρα 10:00 αγώνας δρόμου 15 χιλιομέτρων, στη διαδρομή Λιμποβίσι – Αρκουδόρεμα – Πιάνα – Χρυσοβίτσι. Η εκκίνηση  θα δοθεί στο σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Λιμποβίσι και ο τερματισμός θα γίνει στην προτομή του Γέρου στην πλατεία του Χρυσοβιτσίου, επί της οποίας αναγράφεται η πράξη ανακήρυξής του σε αρχιστράτηγο.

Ο αγώνας δρόμου αυτός, ο οποίος διεξάγεται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, ενώνει μεταξύ τους όλα τα ιστορικά Κολοκοτρωνοχώρια, σε μια υπέροχη διαδρομή μέσα στο ελατοσκέπαστο δάσος του Μαινάλου και έχει σαν στόχο να μεταφέρει νοερά τους δρομείς στα χρόνια της Επανάστασης του 1821, καθώς σε κάθε σχεδόν σημείο της διαδρομής έχει διαδραματιστεί και ένα τουλάχιστον σημαντικό ιστορικό γεγονός με πρωταγωνιστές τους ηρωικούς κατοίκους της περιοχής. Για το λόγο αυτό, πριν την εκκίνηση του αγώνα θα γίνει ιστορική ενημέρωση των δρομέων, προκειμένου να έχουν πλήρη εικόνα της ιστορίας της διαδρομής.

Η διαδρομή περιλαμβάνει τρία σημεία υδροληψίας και ένα τελευταίο σημείο  στον τερματισμό (κάθε 5 περίπου χιλιόμετρα), είναι στο μεγαλύτερο μέρος της κατωφέρεια (τα 10 περίπου χιλιόμετρα), περιλαμβάνει ασφαλτόδρομο στα 11,5 χιλιόμετρα και μόνο τα τελευταία 3,5 χιλιόμετρα είναι ανωφέρεια σε αγροτικό δρόμο με χώμα. Η διαδρομή θα έχει σήμανση και ανθρώπους του Συλλόγου σε κάθε διασταύρωση, ενώ θα έχει ειδοποιηθεί σχετικά  η Τροχαία Τριπόλεως και το ΕΚΑΒ (το οποίο όμως έχει περιορισμένες δυνατότητες). Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια και για παρουσία γιατρού από το Παναρκαδικό νοσοκομείο (το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 21 χιλιομέτρων από το Χρυσοβίτσι)

Άπαντες οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής και μετάλλιο, ενώ οι τρεις πρώτοι στη γενική κατάταξη (ξεχωριστά κατηγορίες ανδρών – γυναικών) θα λάβουν αντίστοιχα τιμητικά μετάλλια (χρυσό, αργυρό και χάλκινο). Υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς των δρομέων με οχήματα από και προς το Χρυσοβίτσι ή το Λιμποβίσι (εκκίνηση ή τερματισμός).

Η συμμετοχή στον αγώνα δρόμου μπορεί να συνδυαστεί με εκδρομή στο Χρυσοβίτσι, καθόσον υπάρχουν 2 ταβέρνες με δυνατότητα εξυπηρέτησης οργανωμένων ομάδων επισκεπτών, ή και μεμονωμένων επισκεπτών, ενώ υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης της «Παναγιάς στο Χρυσοβίτσι», της εικόνας που προσκύνησε ο Κολοκοτρώνης και είδε το περίφημο όραμα με την Παναγία, καθώς και το μικρό μουσείο με τα μητρώα των αγωνσιτών του χωριού κατά το 1821.

Η εκδήλωσή μας είναι ταπεινή, αλλά καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να είναι άριστα οργανωμένη και, το κυριότερο, να ανταποκρίνεται στη συναισθηματική φόρτιση των ιστορικών γεγονότων που συμβολίζει.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε από καρδιάς, γιατί η συνεχής παρουσία σας τα τελευταία χρόνια στον αγώνα αυτό, εκτός από εξόχως τιμητικό για εμάς και το χωριό μας, έχει συντελέσει τα μέγιστα στην αναβάθμιση της ποιότητας και του οργανωτικού επιπέδου του, με την παροχή από μέρους σας πολύτιμης τεχνογνωσίας.

Για το ΔΣ του Συλλόγου
Ο Πρόεδρος
Γιώργος Πραχαλιάς».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
We Run Athens
Ο θεσμός των Nike Run επιστρέφει με τον 13ο αγώνα την Κυριακή 27 Μαΐου. Οι αγώνες που έχουν κερδίσει τη συμπάθεια των δρομέων συνεχίζονται με μότο We Run Athens και αυτή τη φορά επιστρέφουν στη Γλυφάδα, την πόλη από όπου και ξεκίνησαν πέντε χρόνια πριν. Αυτή τη φορά βέβαια η ΝΙΚΕ θα υποδεχτεί τους δρομείς στην παραλία Γλυφάδας σε μία διαδρομή δίπλα στη θάλασσα. Μάθετε περισσοτερα για το 13ο Nike Run!
4ος Πράσινος Ημιμαραθώνιος Λευκάδας
1-6-2014: Ο Αθλητικός Σύλλογος Λευκάδας «Φίλανδρος» σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ Δυτ. Στερεάς, τον Δήμο Λευκάδας, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και την Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεαποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) προκηρύσσει τον 4ο Πράσινο Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου.
22-9-2019: Ο 5ος σταθμός της σειράς
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο