2ος Δρόμος των Ανακτόρων

29-4-2018: Αγώνες 12 & 8 χλμ. στη Βεργίνα

Share

Την Κυριακή 29 Απριλίου θα διεξαχθούν αγώνες 12 & 8 χλμ. στη Βεργίνα.
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Ο Εκπολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Βεργίνας «Αιγές» σε συνδιοργάνωση με το ΚΑΠΑ του Δήμου Βέροιας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας διοργανώνουν τον «2ο Δρόμο των Ανακτόρων» με αγώνες 12 χλμ., 8 χλμ και 1 χλμ για παιδιά. 

Με την εμπειρία του 1ου Αγώνα των Ανακτόρων, όπου μας τιμήσατε με την συμμετοχή σας και εκφραστήκατε με τα καλύτερα λόγια για τον αγώνα μας, θα χαρούμε να σας προσφέρουμε την φιλοξενία μας και στη δεύτερη διοργάνωση μας. Στη Βεργίνα Ημαθίας, τον τόπο που διάλεξαν οι Μακεδόνες πρόγονοι μας στο απόγειο της αρχαίας λάμψης τους για να εγκαταστήσουν το λαμπρό ανάκτορο του ο Φίλιππος Β΄ σας προσκαλούμε να τρέξετε στον δεύτερο αγώνα μας. Ο φετινός αγώνας μας είναι εμπλουτισμένος με μια δεύτερη μικρότερη ορεινή διαδρομή 8 χιλιομέτρων στις πλαγιές των Πιερίων γύρω από το περιτείχισμα του συγκροτήματος των ανακτόρων, καθώς και με μια παιδική διαδρομή 1 χιλιομέτρου στα όρια του χωριού. Η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα, είναι διαλεγμένη ώστε να αποτελεί μια ευκαιρία επανένταξης στην δρομική δραστηριότητα για έμπειρους δρομείς μετά τον μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος, αλλά και μια συμμετοχή στον μικρότερο ορεινό αγώνα για δρομείς μικρής και μέτριας εμπειρίας.

Τόπος Εκκίνησης και Τερματισμού: Πλατεία  Βεργίνας Ημαθίας

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Ώρα Εκκίνησης: 10 πμ.

Διαδρομή-Χρονομέτρηση: Οι ορεινές διαδρομές  του αγώνα σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να αναδειχθεί το φυσικό κάλλος και η ιστορικότητα της περιοχής. Αμέσως μετά την έξοδο από το χωριό η διαδρομή διέρχεται δίπλα από το  Βασιλικό Νεκροταφείο και από τμήμα  του τείχους των ανακτόρων των Αιγών. Στο 2,5 χλμ αφήνουμε δεξιά τον μεταβυζαντινό ναό του Αγίου Δημητρίου του 15ου αιώνος μ.Χ., στο 6,4 χλμ διερχόμαστε δίπλα από την πηγή της Ομορφιάς, και από την ακρόπολη των αρχαίων Αιγών, όπου και διαχωρίζονται οι δύο ορεινές διαδρομές. Η διαδρομή των 12 χλμ ανηφορίζει νότια, ενώ η διαδρομή των 8 χλμ κατηφορίζει βόρεια προς την ακρόπολη των αρχαίων Αιγών. Στο κατηφορικό τμήμα οι δρομείς των 12 χλμ συναντούν τις πηγές ύδρευσης και τα υπολείμματα του αγωγού ύδρευσης των ανακτόρων. Τέλος  και οι δύο διαδρομές συναντιούνται δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο των Ανακτόρων του Φιλίππου Β’ και το αρχαίο θέατρο όπου δολοφονήθηκε ο Μακεδόνας βασιλιάς.
Σε μεγάλο τμήμα  των διαδρομών του αγώνα,  οι συμμετέχοντες θα έχουν πανέμορφη πανοραμική θέα στον κάμπο της Ημαθίας.
Τον αγώνα καλύπτουν η Λέσχη Μοτοσικλετιστών Βεροίας, και διασωστική ομάδα.
Η χρονομέτρηση θα είναι  ηλεκτρονική για τους αγώνες των 12 και 8 χιλιομέτρων, με άμεση έκδοση των αποτελεσμάτων.

Φωτογράφοι της διοργάνωσης θα βρίσκονται στη διαδρομή και οι φωτογραφίες του αγώνα θα είναι διαθέσιμες δωρεάν στους δρομείς που θα συμμετέχουν.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί επίχρυσο χειροποίητο αναμνηστικό μετάλλιο, ειδικά κατασκευασμένο για τον αγώνα από τον αργυροχρυσοχόο της Βέροιας Γ. Ντόκα. Ένα ενθύμιο που θα σας υπενθυμίζει την ιστορικότητα του τόπου μας και της διαδρομής που θα έχετε τρέξει.
Επίσης σε όλους τους συμμετέχοντες θα προσφερθεί μικρό γεύμα με σουβλάκια και κρασί Νάουσας,  με την επίδειξη του κουπονιού που θα παραλάβουν κατά την παραλαβή του αριθμού τους, ως ένδειξη φιλοξενίας στο χωριό μας.

Δηλώσεις συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ για τους αγώνες 12 και 8 χλμ και δωρεάν για τον παιδικό αγώνα.
Το όριο συμμετοχών είναι 200 δρομείς αθροιστικά και στους δύο αγώνες. Μετά από την κάλυψη του ορίου αυτού, οι εκπρόθεσμες συμμετοχές δεν εξασφαλίζουν το μετάλλιο του αγώνα.

Σε όσους επιθυμούν να διανυκτερεύσουν σε υπαίθριο χώρο με σκηνές ή άλλο μέσο,  προσφέρεται ηλεκτροφωτισμένος χώρος στον εξοχικό χώρο Πλατάνια, δίπλα ακριβώς στα τελευταία σπίτια του χωριού, με φυσικά τρεχούμενα νερά και κατάφυτο από αιωνόβια πλατάνια. Μια ευκαιρία για ένα διήμερο με επίσκεψη στους περίφημους βασιλικούς τάφους των Αιγών, που ανακάλυψε ο αείμνηστος αρχαιολόγος Μανώλης Ανδρόνικος και μια επίσκεψη στην κοντινή Βέροια.

Στην ιστοσελίδα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Βεργίνας «Αιγές» www.psverginas.gr θα αναρτηθεί  στις 1 Μαρτίου 2018 η τελική προκήρυξη και οι λεπτομέρειες του αγώνα. Σε ειδική φόρμα της ιστοσελίδας του Συλλόγου θα μπορείτε να υποβάλλετε την δήλωση συμμετοχής σας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
12ος Πανελλήνιος Αγώνας Δρόμου ΔΕΗ «Μνήμες Λιγνίτη»
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
1ος Αγώνας Κήρυξης Ελληνικής Επανάστασης
16-3-2019: Αγώνες 23 & 10 χλμ. στην Αρεόπολη
Ημιμαραθώνιος στην Ιεράπετρα
Την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε στην Ιεράπετρα ο πρώτος αγώνας ημιμαραθωνίου της πόλης με περισσότερους από 100 δρομείς να μετέχουν. Δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο