1ος Ορεινός Αγώνας Παλαιοχώρας «Κροκόδειλος Trail»

18-2-2018: Αγώνας 21,5 χλμ. στην Παλαιόχωρα

Share

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί ο 1ος Ορεινός Αγώνας Παλαιοχώρας  «Κροκόδειλος Trail».
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Ο Σύλλογος Δρομέων Παλαιοχώρας «Παλαιόχωρα Trail Running Team» σας προσκαλεί την Κυριακή 18/02/2018, Κυριακή των Αποκριών, στον 1ο Ορεινό Αγώνα Παλαιοχώρας  «Κροκόδειλος Trail».

Ο αγώνας θα διεξαχθεί παράλληλα με τις εκδηλώσεις του τριημέρου των Αποκριών/ Καθαρής Δευτέρας  που παραδοσιακά λαμβάνουν χώρα στην Παλαιόχωρα. Οι εκδηλώσεις ξεκινάνε το απόγευμα του Σάββατου  με την παρέλαση των αρμάτων και του Βασιλιά Καρνάβαλου. Την Κυριακή το πρωί θα διεξαχθεί ο αγώνας ενώ το  απόγευμα θα πραγματοποιηθεί το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου, ρίψη βεγγαλικών και αποκριάτικο πάρτι με πολύ χορό και μουσική  στην κεντρική αίθουσα του Δήμου.  Την Καθαρά Δευτέρα γιορτάζουμε τα κούλουμα και το πέταγμα του χαρταετού στην παραλία.

Ο αγώνας αναπτύσσεται στη Νοτιοδυτική Κρήτη, πάνω στον άξονα  Σούγια-Αρχαία Λισσός-Λύχνου Λάκκος-παραλία Αμμουτσάκι-παραλία Γυαλισκάρι(ως εδώ  πάνω στο ίχνος του Ε4 που ενώνει τη Σούγια με την Παλαιόχωρα)-φαράγγι Ανύδρων-Προφήτης Ηλίας Ανύδρων-Παπούρι-Κερατιδές-Μύλος-Βίγλες-Παλαιόχωρα. Η συνολική απόσταση  είναι 21,5 χλμ  και η θετική υψομετρική διαφορά +1.200 μέτρα.

Η ονομασία του αγώνα ως «Κροκόδειλος» αποδίδεται τόσο στη μορφή του ακρωτηρίου που υπάρχει ανατολικά της Παλαιοχώρας και μοιάζει με έναν γιγάντιο πετρωμένο κροκόδειλο  που κολυμπά, έχει όμως και μεταφορική έννοια καθώς  το προφίλ της διαδρομής έχει 4 πολύ κοφτερά «δόντια», όμοια με εκείνα του συγκεκριμένου ζώου και το terrain  της διαδρομής κρύβει πολλές κοφτερές πέτρες σαν δόντια. Ο «Κροκόδειλος» της Παλαιόχωρας είναι εντελώς ακίνητος και εξημερωμένος και περιμένει τους επισκέπτες της περιοχής να ανακαλύψουν τις ομορφιές του. Σας περιμένουμε να περάσουμε ένα αξέχαστο τριήμερο στην όμορφη Παλαιόχωρα με πολύ κέφι, χορό, άθληση και διασκέδαση. 

Την πλήρη προκήρυξη του αγώνα θα την βρείτε στο link: 
https://www.facebook.com/palaiochora.trt/

Τηλέφωνα επικοινωνίας 6977013322 και 6974633582». 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
10ος επετειακός αγώνας δρόμου «Ιωάννης Καποδίστριας»
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Στο βουνό των θεών
Από την Κυριακή 23 Ιανουαρίου έως και τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου θα έχουν την ευκαιρία οι δρομείς που θέλουν να συμμετέχουν στο φετινό Olympus Marathon να δηλώσουν τα στοιχεία τους στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.olympus-marathon.com. Στις 26 Ιουνίου ο Olympus Marathon 2011 για 500 Έλληνες και 100 ξένους δρομείς που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία σύμφωνα με τους αγώνες που έχουν συμμετάσχει.
Filiatra Run 2019
21-09-2019: Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αγώνες δρόμου στα Φιλιατρά Μεσσηνίας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο