Αγώνες Δρόμου «Μιλτιάδης Χούμας» 2017

30-7-2017: Αγώνας 6 χλμ. στη Σάμο

Share

Την Κυριακή 30 Ιουλίου θα διεξαχθούν στη Σάμο οι Αγώνες Δρόμου «Μιλτιάδης Χούμας» 2017 6 χλμ. και 1 χλμ. για παιδιά.
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«ΔΗΜΟΣ  ΣΑΜΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ  ΧΩΡΑΣ  ΣΑΜΟΥ
ΜΕ ΤΗΝ  ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΩΡΑΣ  “ΕΙΡΗΝΗ”

ΑΓΩΝΕΣ  ΔΡΟΜΟΥ  “ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ  ΧΟΥΜΑΣ”  2017

ΟΙ  ΦΕΤΙΝΟΙ  ΑΓΩΝΕΣ  ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΙ  ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΖΗΣΙΜΟΥ ΚΑΡΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ( 1890-1966)

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ    6 ΧΛΜ

ΠΑΙΔΙΚΟΣ  ΑΓΩΝΑΣ  1 ΧΛΜ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ:     ΧΩΡΑ – ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΙ – ΧΩΡΑ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: ΠΛΑΤΕΙΑ “ΣΑΜΙΩΝ ΗΡΩΩΝ” ΣΤΗ  ΧΩΡΑ ΣΑΜΟΥ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017      ΩΡΑ: 19.00                                                                               

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η      Α Γ Ω Ν Ω Ν       Δ Ρ Ο Μ Ο Υ     2 0 1 7

 1. Οι αγώνες δρόμου “Μιλτιάδης Χούμας” 6 χλμ και 1 χλμ. στη Χώρα Σάμου, έγιναν για πρώτη φορά στις 10 Ιουλίου 2016,  στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μιλτιάδη Χούμα, στην πλατεία “Σαμίων Ηρώων” στη Χώρα Σάμου.
 2. Οι αγώνες δρόμου ήταν μία ιδέα του Νίκου Μιλτ. Χούμα (Χώρα Σάμου 1951- Αθήνα 2017). 
 3. Μετά από πρόταση της οικογένειας Μιλτιάδη Χούμα (Γιάννης Μιλτ. Χούμας) και σε  συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας Σάμου κ. Δημήτριο Τσιρίγο,  ορίστηκε οι αγώνες του 2017 να είναι αφιερωμένοι μαζί με τον Μιλτιάδη Χούμα και σε έναν αγωνιστή του 1941-44 από την Χώρα Σάμου, τον Ζήσιμο Καραχριστοδούλου. Δηλαδή όταν γίνονται οι αγώνες δρόμου κάθε χρόνο, να αφιερώνονται εκτός από τον Μιλτιάδη Χούμα και σε έναν αγωνιστή του 1941-44, κατά προτίμηση από την Χώρα Σάμου.
 4. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΟΥ 2017 :  Ορίστηκε η Κυριακή 30 Ιουλίου 2017 : Ο παιδικός αγώνας 1 χλμ ορίστηκε να ξεκινήση στις 19.00  και ο αγώνας 6 χλμ στις 19.30
 5. ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Οι αγώνες θα ξεκινήσουν από την πλατεία “Σαμίων Ηρώων” στη Χώρα Σάμου. Στον παιδικό αγώνα, στα 500 μέτρα τα παιδιά θα κάνουν αναστροφή και θα επιστρέψουν. Ο αγώνας 6 χλμ  θα ξεκινήσει επίσης από την πλατεία “Σαμίων Ηρώων” στη  Χώρα Σάμου, θα πάει μέχρι το Παλαιοντολογικό Μουσείο Μυτιληνιών και θα επιστρέψει στο σημείο εκκίνησης. Στα σημεία αναστροφής θα γίνεται καταγραφή των αριθμών. Όσοι  δεν καταγραφούν στα σημεία αναστροφής, θα αποκλείονται των απονομών. 
 6. ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ  ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:  Από το σημείο εκκίνησης μέχρι το σημείο αναστροφής στους Μυτιληνιούς η διαδρομή είναι ελαφρά ανηφορική. Η επι-στροφή είναι ελαφρά κατηφορική. Όλη η διαδρομή είναι σε άσφαλτο. 
 7. Οι συμμετέχοντες στους αγώνες δρόμου πρέπει να βρίσκονται στην πλατεία “Σαμίων Ηρώων” στη Χώρα Σάμου, τουλάχιστον μία ώρα πριν την εκκίνηση, για την παραλαβή του αριθμού τους.
 8. Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ: Θα γίνει στην πλατεία “Σαμίων Ηρώων” στη Χώρα Σάμου, από τον Δήμαρχο Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο και σε περίπτωση απουσίας του, από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας Σάμου κ. Δημήτριο Τσιρίγο.
 9. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : Για τον παιδικό αγώνα δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά ηλικίας μέχρι 14 ετών.  Για τον αγώνα 6 χλμ όσοι και όσες είναι πάνω από 14 χρονών. Όλοι όσοι συμμετέχουν πρέπει να έχουν περάσει πρόσφατα από ιατρικές εξετάσεις και να έχουν υπογράψει την αίτηση συμμετοχής. Στα παιδιά απαιτείται η υπογραφή και η συναίνεση από τον κηδεμόνα τους.
 10. ΚΟΣΤΟΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δεν απαιτείται κόστος συμμετοχής. Η συμμετοχή στους αγώνες δρόμου είναι ελεύθερη και δωρεά.
 11. Με φροντίδα της οργανωτικής επιτροπής θα υπάρχει Ιατρική υποστήριξη,     κατά τη διάρκεια των Αγώνων.
 12. Με φροντίδα της οργανωτικής επιτροπής θα υπάρχει κατά τη διάρκεια των αγώνων, παρουσία τροχαίας για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των τροχοφόρων και για την ασφαλή κίνηση των αθλητών, δεδομένου ότι δεν προβλέπεται η διακοπή της κυκλοφορίας των τροχοφόρων στη διαδρομή των αγώνων. (Χώρα – Μυτιληνιοί- Χώρα).
 13. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ: Για λόγους τεχνικούς και οργανωτικούς, δεν προβλέπεται να γίνει ηλεκτρονική χρονομέτρηση των αγώνων. 
 14. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΓΩΝΑ 1 ΧΛΜ:  Στον παιδικό αγώνα 1 χλμ      δίνεται έμφαση στη συμμετοχή και όχι στον συναγωνισμό-ανταγωνισμό. Σε όλα τα παιδιά που θα πάρουν μέρος στους αγώνες, ανεξάρτητα από τη θέση τερμα-τισμού, θα  γίνει απονομή συλλεκτικού αναμνηστικού Μεταλλίου και έγγραφο “Ενθύμιο Συμμετοχής”.                                                                               
 15. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 6 ΧΛΜ:   Σε όλους και όλες που θα συμμετάσχουν στον αγώνα 6 χλμ, θα γίνει απονομή συλλεκτικού αναμνηστικού Μεταλλίου  και έγγραφο “Ενθύμιο Συμμετοχής”. Πρόσθετα οι τρείς πρώτοι στον αγώνα των 6 χλμ,  θα παραλάβουν αναμνηστικό καντράκι με τη φωτογραφία του θυρεού των αγώνων.
 16. Όλα τα έγγραφα “Ενθύμια Συμμετοχής” που θα απονεμηθούν, θα είναι υπογεγραμμένα από τον Δήμαρχο Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας Σάμου κ. Δημήτριο Τσιρίγο. 

Αμέσως μετά τον τερματισμό  θα απονέμεται το Συλλεκτικό Μετάλλιο των Αγώνων. Δεδομένου ότι απαιτείται χρόνος για την αναγραφή των ονομάτων στο “Ενθύμιο Συμμετοχής”, αυτό θα χορηγηθεί την Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017 στις 8.00 το απόγευμα, στη νέα πλατεία Χώρας Σάμου, και πριν την προβλεπόμενη Μουσική εκδήλωση (Τάκης Κωνσταντακόπουλος – Τάσος Τσερές – Μανώλης Κοκκόλης).    

Δ η λ ώ σ ε ι ς      σ υ μ μ ε τ ο χ ή ς :

 

Χώρα

Γιάννης Μιλτ. Χούμας

6973.315.994

Μυτιληνιοί

Άλκης Πόθος

6972.070.439

Πυθαγόρειο

2the Little Store

6971.972.610

Καρλόβασι

Active

6947.158.214

Σάμος

Active

6947.158.214

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρέξτε στα βήματα του Αποστόλου Παύλου
Ο ΣΕΒΑΣ Καβάλας διοργανώνει τον 5ο αγώνα δρόμο με το όνομα “Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου”. Ο αγώνας θα γίνει στις 15 Μαΐου και θα ξεκινήσει από την εκκλησία του Α.Νικολάου στην Καβάλα στις 8:30 και θα τερματίσει στο βαπτιστήριο της Α.Λυδίας.
3o ING Live Well event
19-4-2015: H ING Ελλάδος σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝΔΑ θα διοργανώνει στο κέντρο της Αθήνας στα μέσα Απριλίου το 3ο ING Live Well event.
4o Energizer Night Run
20-6-2015: Ο πιο φωτεινός αγώνας της πόλης επιστρέφει!
Back to Top

Μετάβαση στο περιεχόμενο