Δρόμος Σαλαμινομάχων

8-10-2017: Ημιμαραθώνιος στη Σαλαμίνα

Share

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί στη Σαλαμίνα αγώνας ημιμαραθώνιου με την ονομασία: Δρόμος Σαλαμινομάχων.
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Ο Δήμος Σαλαμίνας και η Γραμματεία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, με σκοπό την απόδοση τιμών στην ιστορική νίκη των Ελλήνων έναντι των Περσών το 480 π.Χ. διοργανώνουν την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017, αγώνα Ημιμαραθωνίου Δρόμου απόστασης 21.1 χλμ με την ονομασία «ΔΡΟΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΩΝ» με εκκίνηση και τερματισμό το μνημείο της Ναυμαχίας.
Η τεχνική υποστήριξη του αγώνα έχει ανατεθεί στη Γραμματεία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ).

Εκκίνηση: Η εκκίνηση θα δοθεί την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 9:00, μπροστά στο μνημείο της Ναυμαχίας. Μετά την εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου, θα πραγματοποιηθεί παιδικός αγώνας απόστασης 2 χλμ, προκειμένου να συμμετάσχουν παιδιά ηλικίας 9 – 13 ετών.

Διαδρομή: Η διαδρομή του αγώνα καλύπτει την απόσταση των 21.1  χλμ. Η κίνηση των δρομέων θα γίνεται αυστηρά στην δεξιά πλευρα του δρόμου καθ’ όλη την διάρκεια της διαδρομής προς αποφυγή ατυχημάτων.

Δηλώσεις Συμμετοχής: Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν και θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Ως εκ τούτου οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν ηλεκτρονικά με ευθύνη του κάθε αγωνιζόμενου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 
https://goo.gl/forms/fPTejulwT9xXMgMB3

Υδροληψία: Θα υπάρχουν σταθμοί υδροληψίας στο 5ο, 9ο, 13ο και 17ο χλμ και στον τερματισμό θα διανεμηθούν νερά και μπανάνες στους τερματίσαντες.

Ιατρική Κάλυψη: Θα υπάρξει πλήρης Ιατρική κάλυψη  κατά τη διαδρομή αλλά και στο χώρο του τερματισμού.

Βραβεύσεις: Θα απονεμηθούν έπαθλα στους έξι πρώτους άνδρες και στις έξι πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης. Επίσης σε όλους τους τερματίσαντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα με προβλεπόμενη ώρα βραβεύσεων την 11:00.

Βεβαίωση Ικανότητας: Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι έχουν κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Η διοργάνωση δεν θα ζητήσει πιστοποιητικά καλής υγείας των συμμετεχόντων, αλλά θεώρει αυτονόητο ότι όλοι θα έχουν υποβληθεί σε πρόσφατο ιατρικό έλεγχο της υγείας τους με δική τους ευθύνη και θα έχουν κριθεί κατάλληλοι για να συμμετάσχουν σε αγώνα-πορεία δρόμου 21.1 χλμ. Κατά την παραλαβή του αριθμού της συμμετοχής τους, θα ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να υπογράψουν τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση.

Ως χρονικό όριο τερματισμού έχει καθορισθεί οι 3 ώρες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
1st Lakatamia Energy Run
13-10-2019: Aγώνες 5 & 10χλμ. στην Κύπρο
Αθλητικές εκδηλώσεις στην Αγ. Πελαγία
Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Δήμος της Αγίας Πελαγίας στην Κρήτη φιλοξενεί τις αθλητικές εκδηλώσεις Απολλώνεια 2009. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε ποικίλες εκδηλώσεις αγωνιστικού ενδιαφέροντος και fun, αλλά θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν και φιλανθρωπικό έργο.
To ταξίδι συνεχίζεται
Μια νέα σειρά αγώνων το Mountain Bike & Run Cup, που ξεχωρίζουν για την άρτια οργάνωση τους, προσφέροντας τη δυνατότητα στους λάτρεις του ορεινού τρεξίματος και της ποδηλασίας να αγωνισθούν σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας έχει ήδη ξεκινήσει η εταιρεία Outsports. Επόμενη στάση οι Παλαιοί Πόροι Πιερίας.
Back to Top