Καββαδίεια 2017

13-8-2017: Αγώνες 10 & 5 χλμ. στους Αργυράδες Κέρκυρας

Share

Την Κυριακή 13 Αυγούστου θα διεξαχθούν στους Αργυράδες Κέρκυρας αγώνες δρόμου με την ονομασία Καββαδίεια 2017. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες 5 & 10 χλμ. και 1 χλμ. για παιδιά.
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Κυριακή 13 Αυγούστου 2017, Αργυράδες Κέρκυρα, Ωρα 18.00

Αγώνες Δρόμου:

–  10 χλμ. Ανδρών-Γυναικών

–  5 χλμ. Ανδρών-Γυναικών και παιδιά πάνω από 15 ετών

–  1 χλμ. για παιδιά έως 14 ετών

Ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Κρόνος Αργυράδων με τη συμπαράσταση των υπόλοιπων φορέων των Αργυράδων (Πολιτιστικός Σύλλογος, Σύλλογος των Εν Αττική Αργυραδιτών,  Αγροτικός Συνεταιρισμός, Τοπικό Συμβούλιο) αποφάσισε να διοργανώσει την αθλητική εκδήλωση «Καββαδίεια».
Πρόκειται για αγώνες ανώμαλου δρόμου που διεξάγονται από το 1960 στις Αργυράδες κατά περιόδους (1960-66, 1983-84, 1987-89, 2001-03, 2013-16).

Τα «ΚΑΒΒΑΔΙΕΙΑ 2017» είναι αφιερωμένα και φέτος προς τιμή δύο μεγάλων ευεργετών του χωριού μας, των αείμνηστων Τηλέμαχο και Νικόλαο Καββαδία.
Ο Τηλέμαχος Καββαδίας (1892 – 1956), σπούδασε ιατρός με ειδικότητα τη παιδιατρική, μέλος της Γυμναστικής Ακαδημίας Σουηδίας, διετέλεσε Διευθυντής Εθνικής Ακαδημίας Σωματικής Αγωγής (1939 – 49), Γενικός επιθεωρητής σωματικής αγωγής, πρώτος πρόεδρος και ιδρυτής του Ελληνικού Ορειβατικού Συνδέσμου. Συνέβαλε στην εισαγωγή της φυσικής αγωγής στη δημόσια εκπαίδευση στην Ελλάδα. Είναι ευεργέτης των Αργυράδων καθώς με τη διαθήκη του κληροδότησε το κτήριο του πρώην κοινοτικού γραφείου και της κοινοτικής βιβλιοθήκης των Αργυράδων, κτήριο που σήμερα στεγάζει τα γραφεία του Κρόνου. 
Ο Νικόλαος Καββαδίας (1861 – 1920), σπούδασε τη φυσικομαθηματική σχολή του πανεπιστημίου της Γενεύης, καθηγητής, διδάκτορας φιλοσοφίας και ευεργέτης του Δημοτικού Σχολείου Αργυράδων κτήριο οπου τώρα στεγάζεται ο Πολιτιστικός σύλλογος Αργυράδων και ο Δήμος Κερκυραίων. Διέθεσε το τεράστιο ποσό για την εποχή των 5.000 φράγκων και μια πολυκατοικία στη Κέρκυρα για το ορφανοτροφείο Κέρκυρας. Με απόφαση της σχολικής εφορείας το 1951 ανακηρύχτηκε «μέγας ευεργέτης».

ΣΚΟΠΟΣ: 

Οι σκοποί της διοργάνωσης είναι οι εξής:

 1. Η ανάδειξη του έργου και της προσφοράς των «μεγάλων ευεργετών» μας, Καββαδία Τηλέμαχου και Καββαδία Νικόλαου. 
 2. Η προαγωγή των αθλητικών ιδεωδών, του εθελοντισμού και της φιλοξενίας. Πληθώρα εθελοντών που ξεπέρασαν τους 80 το προηγούμενα έτος, δημιούργησαν ένα κλίμα εγκάρδιο που αγκάλιαζει τους αθλητές και τους θεατές.
 3. Η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μέσω πολιτιστικών εκδηλώσεων στη περιοχή του τερματισμού.
 4. Η ανάδειξη της αρχιτεκτονικής ιδιαιτερότητας του παραδοσιακού οικισμού των Αργυράδων (Π.Δ. της 19-10/13-11-1978, Φ.Ε.Κ. 594 Δ’) μέσω περιήγησης των αγώνων δρόμου από χαρακτηριστικά σημεία του χωριού (μπότζοι, καντούνια, πασαέτζα) και τερματισμό στη παραδοσιακή «θεατρική» πλατεία της Παναγίας.
 5. Η τουριστική προβολή με τη διαφήμιση σε ξενοδοχειακές μονάδες, τουριστικά γραφεία και την εκκίνηση και διάβαση των αγώνων των 5 κ 10 χλμ από τη παραλιακή ζώνη του Αγίου Γεωργίου. Υπολογίζουμε στη συμμετοχή αθλητών και εκτός Ελλάδας, παραθεριστών, όπως και τα προηγούμενα έτη.
 6. Η ανάδειξη του ιδιαίτερου κάλλους της περιοχής του κάμπου και του ελαιώνα της πεδιάδας των Κορισσίων με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της και τη χρόνια συμβολή της στον πρωτογενή τομέα. Μέρος της διαδρομής διασχίζει περιοχή χαρακτηρισμένη περιοχής Natura 2000. Επίσης η εκκίνηση δίνεται στις παρυφές των αμμοθίνων της λιμνοθάλασσας Κορισσίων, με φόντο τη παραλία του Ισσου.
 7. Διαχρονικό είναι το αίτημα των Αργυράδων για κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων που στερείται η κοινότητά μας λόγω της κατασκευής του νέου σχολικού κτηρίου στο χώρο του κοινοτικού γηπέδου των Αργυράδων. Εκτοτε πολλαπλές υποσχέσεις της πολιτείας για κατασκευή αθλητικού κέντρου αθετήθηκαν.  Κλείνουμε φέτος 14 χρόνια χωρίς γήπεδο. Η νεολαία έχει απομακρυνθεί από τον αθλητισμό και εκτίθεται σε πλείστους κινδύνους.
  Η ιστορική ομάδα μας του Κρόνου Αργυράδων πρωταγωνιστήσει στη τοπική κατηγορία και επιδιώκει να συμμετάσχει σε εθνική κατηγορία στερούμενη τη φυσική της έδρα και έμψυχου δυναμικού, γεγονός που αυξάνει δυσανάλογα τα έξοδα και δυσχεραίνει τους στόχους της. 
 1. Το κτήριο της βιβλιοθήκης Αργυράδων μαζί με τα αρχεία και τα βιβλία που περιέχει είναι σε κίνδυνο ολικής καταστροφής. Εχει ξεκινήσει προσπάθεια με τη βοήθεια του τμήματος αρχειονομίας-βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου για τη διάσωση της σπουδαίας βιβλιοθήκης που δώρισε ο Τηλέμαχος Καββαδίας, των αρχείων της κοινότητας Αργυράδων και πλήθος άλλων βιβλίων που δώρισαν ιδιώτες. Τυχόν έσοδα που θα προκύψουν από προσφορές κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα διατεθούν για τη συντήρηση του κτηρίου της βιβλιοθήκης Αργυράδων. 

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ: 

 1. ΑΓΩΝΑΣ 10 χλμ (9400 Μ.)
  (Άσφαλτος-χώμα-καλντερίμιι)

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 19:00

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: από τη παραλία Αγ. Γεωργίου, περιοχή “Αρχονερά” δίπλα από το ξενοδοχείο “Acquis Sandy Beach” (υψόμετρο 3 μέτρα).

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Στην πλατεία της Παναγίας στους Αργυράδων (υψόμετρο 92 μέτρα)

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: 20:30

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Διασχίζουμε όλη τη παραλιακή του Αη-Γιώργη με άσφαλτο για 2600 μέτρα περίπου, ύστερα σε χωμάτινο έως τη περιοχή Δεντρίλα (3100μ). Από εκεί στρίβουμε αριστερά στους αγροτικούς δρόμους στον ελαιώνα των Αργυράδων έως τους πρόποδες του λόφου του Αη-Γιάννη (7200μ). Εκεί ακολουθεί ανάβαση έως τη κορυφή του λόφου του Αη-Γιάννη σε υψόμετρο 106 μέτρων και στη συνέχεια περιπλάνηση στα στενά καλντερίμια του χωριού έως τη πλατεία της Παναγίας (9400μ). 

Ενδιάμεσος σταθμός υδροδοσίας θα υπάρχει στα 4500 μέτρα. 

 1. ΑΓΩΝΑΣ  5 χλμ                                                    
  (άσφαλτος-καλντερίμι)

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες πάνω από 18 ετών.
Επίσης αγόρια – κορίτσια από 15-18 ετών.

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 19:00 

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: από τη παραλία Αγ. Γεωργίου, περιοχή “Αρχονερά” (υψόμετρο 3 μέτρα).

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Στην πλατεία της Παναγίας στους Αργυράδων (υψόμετρο 92 μέτρα)

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: 20:30.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Διασχίζουμε τη παραλιακή του Αγιου Γεωργίου σε άσφαλτο για 1.500 μέτρα έως τη περιοχή “Λακκές” στου «ΚΑΦΕΣΑ» όπου στρίβουμε αριστερά στην εναλλακτική διαδρομή προς τον ελαιώνα των Αργυράδων. Ακολουθεί ανάβαση μέχρι τον οικισμό των Αργυράδων.  Το τελευταίο χιλιόμετρο περιλαμβάνει περιπλάνηση στα καλντερίμια του χωριού έως το τερματισμό στη πλατεία της Παναγίας. 

Στα 2500 μέτρα θα υπάρχει σταθμός υδροδοσίας.

 1. ΑΓΩΝΑΣ 1 χλμ άσφαλτος

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:
Α’ Κατηγορία: αγόρια και κορίτσια γεννημένα 2001-03.
Β’ Κατηγορία: αγόρια και κορίτσια γεννημένα το ≤ 2004 

ΟΡΟΙ: Όλοι οι συμμετέχοντες χρειάζονται υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα.

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 18:00

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Από το προαύλιο χώρο της Αγίας Τριάδας, μετά το Δημοτικό σχολείο Αργυράδων στην είσοδο του χωριού.   

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Στην πλατεία της Παναγίας.

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: 18:30.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η αφετηρία και η γραμματεία θα βρίσκεται στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας της Αγίας Τριάδας στην είσοδο του χωριού. Από εκεί η διαδρομή θα συνεχιστεί προς τον εσωτερικό δρόμο του χωριού προς το πανοχώρι, περιπλανείται στα στενά σοκάκια του χωριού και τερματίζει στη πλατεία της Παναγίας.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ: 

Α. ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Ολοι οι συμμετέχοντες άνω των 18 ετών πρέπει να συμπληρώσουν την υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής. Για όσους δεν έχουν κλείσει τα 18, η υπεύθυνη δήλωση συμπληρώνεται από τον κηδεμόνα.

Β. ΕΓΓΡΑΦΕΣ:

 1. Ηλεκτρονικές εγγραφές: Οι εγγραφές μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά από σήμερα 14/7/2017 έως τη προηγούμενη μέρα του αγώνα 12/8/2017 και ώρα 20:00 μέσω:
  – email στο «[email protected]
  – facebook στη σελίδα “Καββαδίεια Αργυράδων” με άμεσο μήνυμα.
  – Πιλοτικά στην ιστοσελίδα www.kavvadieia.gr
 1. Τηλεφωνικά: στα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και στους παρακάτω εθελοντές:
  – 6946864292 – Κωνσταντίνος,
  – 6977441348 – Αλέξανδρος,
  – 6946278405 – Νίκος,
  – 6974424033 – Αγγελος
 1. Γραμματεία στο χώρο της Εκκίνησης: Θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής την ημέρα του αγώνα στο χώρο της αφετηρίας του κάθε αγώνα ξεχωριστά, μια ώρα πριν την ώρα εκκίνηση.

Η εγγραφή για όλους τους συμμετέχοντες είναι δωρεάν.  

Γ. ΠΑΡΟΧΕΣ:

1. Τροφοδοσία-υδροδοσία-αποκατάσταση: Στο σημείο τερματισμού θα υπάρχει χώρος αποκατάστασης και αποθεραπείας των αθλητών. Θα χορηγηθεί μικρό γεύμα στους αθλητές (νερό, φρούτα, χυμός). Ενδιάμεσοι σταθμοί υδροδοσίας θα υπάρχουν για τη διαδρομή των 5χλμ στα 2500μ. και για τη διαδρομή των 10 χλμ  στα 4500μ.

2. Χρονομέτρηση: Η χρονομέτρηση θα γίνει με τον κλασικό χρονομετρικό τρόπο με χρονόμετρα χειρός.

3. Μετάλλια και διπλώματα: Θα υπάρχουν μετάλλια χρυσό-αργυρό-χάλκινο στους 3 πρώτους νικητές της κάθε κατηγορίας. Επιπρόσθετα θα αποδοθούν έως και 250 μετάλλια στους πρώτους τερματίζοντες όλων των κατηγοριών. 
Οι πρώτοι 3 δρομείς όλων των κατηγοριών θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

4. Έπαθλα: Οι πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας θα λάβουν αναμνηστικό έπαθλο.

5. Αναμνηστικά μπλουζάκια: Θα δωθούν έως και 200 αναμνηστικά μπλουζάκια στους αθλητές όλων των κατηγοριών, ενδεικτικά θα δωθούν 100 μπλουζάκια στη κατηγορία του 1 χλμ και άλλα 100 στις κατηγορίες των 5 και 10 χλμ.

6. Ιατρονοσηλευτική Υποστήριξη: Στο χώρο του τερματισμού θα υπάρχει ιατρο-νοσηλευτική φροντίδα. Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρξει μέριμνα μεταφοράς του αθλητή. Επίσης θα υπάρχει μισθωμένο ασθενοφόρο στο χώρο διεξαγωγής του αγώνα. 

7. Σηματοδότηση της διαδρομής: Η οργανωτική επιτροπή θα μεριμνήσει για την σηματοδότηση της διαδρομής με χρωματιστά βέλη επί του οδοστρώματος καθώς και με ταμπέλες-βελάκια όπου κρίνεται απαραίτητο. Επίσης θα υπάρχει χιλιομετρική σήμανση ανά χιλιόμετρο σε ειδικά κολωνάκια στην δεξιά άκρη του οδοστρώματος.

8. Φύλαξη της Διαδρομής: Η οργανωτική επιτροπή με την υποστήριξη των εθελοντών θα μεριμνήσει για την φύλαξη της διαδρομής. Θα υπάρξει ειδική μέριμνα για διακοπή της κυκλοφορίας των τροχοφόρων κατά μήκος της διαδρομής στα ασφαλτοστρωμένα τμήματα του δρόμου. Θα παρακαλέσουμε τους δρομείς να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στις διασταυρώσεις και στα οχήματα των εθελοντών που θα κινούνται κατά μήκος της διαδρομής. Συστήνουμε ιδιαίτερη προσοχή στους αθλητές που θα συμμετάσχουν στη χωμάτινη διαδρομή για τη τυχόν παρουσία τροχοφόρων οχημάτων.

9. Μεταφορά δρομέων: Για όσους εκ των δρομέων των 5 και 10 χλμ έχουν σταθμεύσει το όχημά τους στο σημείο της αφετηρίας, η οργανωτική επιτροπή θα μεριμνήσει για τη μεταφορά τους αντίστροφα από το σημείο του τερματισμό στην αφετηρία με ειδικό όχημα (λεοφωρείο) μετά την ολοκλήρωση της απονομής των νικητών.

10. Φύλαξη προσωπικών ειδών: Υπάρχει μέριμνα για φύλαξη και μεταφορά των προσωπικών αντικειμένων στην αφετηρία του αγώνα των 5 κ 10 χλμ. και παράδοσή τους στο τερματισμό με ειδικό όχημα βαν.  

Δ. Προστασία της φύσης

–  Καλούμε τους δρομείς να μην απορρίπτουν πλαστικά μπουκάλια ή άλλα απορρίμματα κατά τη διάρκεια της διαδρομής εκτός από τους σταθμούς υδροδοσίας και σε απόσταση 50 μέτρων μετά όπου θα υπάρχουν μαύρες σακούλες σκουπιδιών στη δεξιά πλευρά του δρόμου.

–  Καλούμε τους δρομείς να επιδείξουν προσοχή κατά τη διέλευσή τους από τον ελαιώνα, υπάρχει η πιθανότητα να συναντήσουν μικρά ζώα, ερπετά και έντομα.

Δ. ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Παρακαλούνται όσοι θέλουν να συμμετέχουν στη διοργάνωση “Καββαδίεια 2017” ως εθελοντές να επικοινωνήσουν μέσω email στο «[email protected]” ή με άμεσο μήνυμα στο facebook στη σελίδα “Καββαδίεια Αργυράδων” ή πιλοτικά μέσω της ιστοσελίδας www.kavvadieia.gr τηλεφωνικά στα μέλη της οργανωτικής επιτροπής.  και στους παρακάτω εθελοντές:

6946864292 – Κωνσταντίνος, 
6977441348 – Αλέξανδρος,
6946278405 – Νίκος,
6974424033 – Αγγελος

Θα ανακοινωθούν καλέσματα εθελοντών μέσω αναρτημένων ανακοινώσεων διαδυκτιακά στο facebook , μέσω των χορηγών επικοινωνίας και σε πίνακες ανακοινώσεων καθώς και στην ιστοσελίδα μας www.kavvadieia.gr

Ε. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας με την οργανωτική επιτροπή με τους παρακάτω τρόπους:

– e.mail: [email protected]

– facebook: Καββαδίεια Αργυράδων

www.kavvadieia.gr

Τηλέφωνα μελών οργανωτικής επιτροπής:

6974424033 – Αγγελος Καββαδίας
6977441348 – Αλέξανδρος Καββαδίας,
6946278405 – Νικόλαος Καββαδίας
6948077070 – Σταύρος Καββαδίας»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μαραθώνιος Ναυπλίου - Nafplio Marathon 2019
3-3-2019: Αγώνες στο Ναύπλιο
To μονοπάτι του ανέμου
2-5-2016: Ορεινός trail αγώνας στη Β. Κεφαλονιά
Διονύσια Ερμιόνης 2019
15/16-6-2019: Αγώνες στην Ερμιόνη Αργολίδας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο