Αγώνας Δρόμου “Αγωνίζομαι για τη Βρίσα και το Λισβόρι”

9-7-2017: Αγώνες δρόμου στην Μυτιλήνη με την ονομασία “Αγωνίζομαι για τη Βρίσα και το Λισβόρι”

Share

την Κυριακή 9 Ιουλίου 2017 θα πραγματοποιηθούν αγώνες δρόμου στηνΜυτιλήνη.

Ακολουθεί η αναλυτική προκήρυξη του αγώνα:

“Ο ΑΛΚΑΙΟΣ Γ.Σ. Μυτιλήνης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής Πολιχνίτου, και το Μορφωτικό Σύλλογο Πολιχνίτου και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Ν.Π.Δ.Δ. Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου, διοργανώνει Αγώνες σε δημόσιο δρόμο, με την επωνυμία «ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΙΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΣΒΟΡΙ», με τους παρακάτω όρους:
     
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ – ΣΚΟΠΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 9 Ιουλίου 2017 με ώρα έναρξης την 19.00 με σκοπό την ηθική αλλά και οικονομική στήριξη των κατοίκων της Βρίσας και του Λισβορίου που επλήγησαν από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017.

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ – ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Κεντρικό σημείο της διοργάνωσης είναι η πλατεία που βρίσκεται στην είσοδο του Πολιχνίτου, όπου θα γίνονται και όλοι οι τερματισμοί. Οι διαδρομές των αγωνισμάτων θα διεξαχθούν σε δημόσιους δρόμους της ευρύτερης περιοχής του Δημοτικού  Διαμερίσματος  Πολιχνίτου αλλά και εντός οικισμού του  Πολιχνίτου.

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ – ΗΛΙΚΙΕΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΩΡΑ

19.00 5000 Μ ΑΝΔΡΩΝ & ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΓΕΝΝΗΘ. 2001 & ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ-ΕΣ)

19.00 5000 Μ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΗΝ ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΓΕΝΝΗΘ. 2001 &ΜΕΓΑΛΥΤ.) 

19.05 1500 Μ ΑΓΟΡΙΩΝ – ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ Α-Β-Γ ΤΑΞΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ (ΓΕΝΝΗΘ. 2002-2004)

19.20 1000 Μ  Α.με Α. ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

19.40 500 Μ ΑΓΟΡΙΩΝ-ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ Α-Β-Γ ΤΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (ΓΕΝΝΗΘ. 2008-2010)

19.50 1000 Μ ΑΓΟΡΙΩΝ-ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ Δ-Ε-ΣΤ ΤΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (ΓΕΝΝΗΘ. 2005-2007)

20.00 ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΕΠΑΘΛΩΝ

4.  ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ

Η αφετηρία για τα 5000 μ. Ανδρών και Γυναικών θα είναι το πρατήριο καυσίμων Εάγγ. Βαληλή στη Βρίσα και στη συνέχεια οι δρομείς θα ακολουθήσουν το δημόσιο δρόμο Βρίσας – Πολιχνίτου.
Η αφετηρία για τα 5000 μ. Δυναμικού Βαδίσματος Ανδρών και Γυναικών θα είναι το δημοτικό σχολείο Λισβορίου και στη συνέχεια οι αγωνιζόμενοι θα ακολουθήσουν το δημόσιο δρόμο Λισβορίου – Πολιχνίτου.
Η αφετηρία για τις λοιπές διαδρομές θα είναι η ίδια με το σημείο τερματισμού και αφού οι δρομείς καλύψουν μία κυκλική διαδρομή 500 περίπου μέτρων στην αγορά του Πολιχνίτου, (1 φορά για τους δρομείς των 500 μ., 2 φορές για τους δρομείς των 1000 μ. και 3 φορές για τους δρομείς των 1500 μ.), θα τερματίζουν στο σημείο απ΄όπου ξεκίνησαν.
Οι δρομείς που θα αγωνισθούν στις διαδρομές  που η αφετηρία τους είναι στη Βρίσα και στο Λισβόρι, θα μεταφερθούν στα σημεία εκκίνησης  με λεωφορείο.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Τα σωματεία δικαιούνται να δηλώσουν απεριόριστο αριθμό αθλητών-τριών ανά αγώνισμα. Για τους αθλητές-τριες συλλόγων απαραίτητο είναι το δελτίο αθλητικής ιδιότητας του ΣΕΓΑΣ (θεωρημένο), το οποίο θα επιδείξουν στη γραμματεία κατά την δήλωση συμμετοχής τους.
Στα  αγωνίσματα  δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές-τριες συλλόγων υγείας αλλά και  κάθε Έλληνας πολίτης ή αλλοδαπός. Απαραίτητα έγγραφα για την συμμετοχή είναι ταυτότητα  ή πιστοποιητικό γέννησης με φωτογραφία ή δίπλωμα ή βιβλιάριο ασθενείας καθώς και υπεύθυνη δήλωση,  ότι συμμετέχει στον αγώνα με απόλυτη προσωπική του ευθύνη.
Για τους ανήλικους, (κάτω των 18 ετών), που δεν είναι εγγεγραμμένοι σε αθλητικά σωματεία και επιθυμούν να συμμετάσχουν στους αγώνες, απαραίτητη είναι η προσκόμιση οποιουδήποτε εγγράφου που αποδεικνύει την ηλικία τους π.χ. μαθητική ταυτότητα ή πιστοποιητικό γεννήσεως με φωτογραφία, και υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα ότι συμφωνεί για την συμμετοχή του παιδιού του στους αγώνες και πως αυτό είναι υγιές.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις θα γίνονται την ημέρα των αγώνων, στη γραμματεία, που θα λειτουργεί στην πλατεία Πολιχνίτου, από  ώρα 17:00 έως 18.30 με τα απαραίτητα  στοιχεία πιστοποίησης.
       
ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Οι αθλητές-τριες θα πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς με την φροντίδα και την ευθύνη των σωματείων τους πριν από τους αγώνες. Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών-τριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή σε αγώνες και προπονήσεις. Η πιστοποίηση αυτή, γίνεται στο πίσω μέρος του δελτίου του αθλητή-τριας από ιατρό. Το Δελτίο ισχύει για ένα έτος από τη θεώρησή του.
Οι μη εγγεγραμμένοι σε αθλητικά σωματεία, θα πρέπει να έχουν εξετασθεί πριν τους αγώνες από γιατρό κάνοντας τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και καρδιολογικό έλεγχο , με ευθύνη δική τους ή των γονέων τους. Οι οργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, εάν προκύψουν θέματα υγείας  που θα οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν στους αγώνες με απόλυτη προσωπική τους ευθύνη.
Οι διοργανωτές των αγώνων, θα διασφαλίσουν με κάθε τρόπο την παροχή   ιατρικής φροντίδας κατά τη διάρκεια των αγώνων, για όλους τους συμμετέχοντες. Καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων θα υπάρχει παρουσία ιατρού και ασθενοφόρου. Επίσης θα υπάρχει αστυνομική παρουσία και θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα τάξης και τροχαίας, για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

ΕΠΑΘΛΑ

Στους πρώτους νικητές-τριες όλων των κατηγοριών θα απονεμηθούν κύπελλα, διπλώματα και μετάλλια, ενώ στους δεύτερους και τρίτους νικητές-τριες όλων των κατηγοριών θα απονεμηθούν διπλώματα και μετάλλια. Μετάλλιο και δίπλωμα θα λάβουν και όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς ανεξαρτήτως κατάταξης.

9.  ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ – ΚΡΙΤΩΝ ΠΡΟΣ & ΑΠΟ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟ

Για την μετακίνηση των συμμετεχόντων από τη Μυτιλήνη προς τον Πολιχνίτο, θα αναχωρήσει ένα λεωφορείο από την πλατεία των υπεραστικών ΚΤΕΛ την Κυριακή 9/7 και ώρα 16:30.
Για τη μετακίνηση των συμμετεχόντων από την Καλλονή προς τον Πολιχνίτο, θα αναχωρήσει ένα λεωφορείο από  την πλατεία των ΚΤΕΛ Καλλονής, (κατάστημα Προδρόμου), την Κυριακή 9/7 και ώρα 16:30.
Η επιστροφή θα γίνει πάλι με λεωφορείο από τον Πολιχνίτο,  προς την   Μυτιλήνη και την Καλλονή , μετά την λήξη των αγώνων –  εκδηλώσεων περίπου στις 22:00.

 ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Υπεύθυνη της διοργάνωσης έχει οριστεί η κ. Ελένη Κατέχου.
Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί IAAF 2016-2017.
Στο ενδιάμεσο των διαδρομών των 5000 μ. θα υπάρχουν εμφανή σημεία τροφοδοσίας νερού για τους δρομείς.
Ό,τι δεν προβλέπεται από την παρούσα προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Υπεύθυνο των Αγώνων και τον Αλυτάρχη σύμφωνα με τους κανονισμούς.
Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλ: 2251026453 (ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου) και 6979551361 (κ. Ελένη Κατέχου).”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
28ος Κορακοβούνιος Δρόμος
10-5-2015: Tην Κυριακή 10 Μαΐου ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης θα διοργανώσει τον 28ο Κορακοβούνιο Δρόμο.
13ος Χειμωνιάτικος Ενιπέας & 4α Ολύμπια Μονοπάτια
9-12-2018: Αγώνες 22,5 & 11 χλμ. στον Ενιπέα
2oς Αγώνας CityTrail Αγρινίου - Ακύρωση
Αγώνες city trail στο Αγρίνιο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο