Με φόντο τα βουνά της Αθήνας

Η επιτυχημένη σειρά αγώνων New Balance Mountain Cup συνεχίζεται με στόχο την διάδοση και ανάπτυξη του ορεινού τρεξίματος σε νέους δρομείς, με το δεύτερο, και δυσκολότερο, αγώνα της στα Σκαλάκια της Πάρνηθας. Την Κυριακή 25 Απριλίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε μία διαδρομή 8 χλμ. που κινείται κατά 90% σε μονοπάτια με δείκτη δυσκολίας 5.

Share

Ο δεύτερος αγώνας της σειράς New Balance Mountain Cup 2010 διεξάγεται στην Πάρνηθα στα Σκαλάκια σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Σ. Αχαρνών, σχεδόν αποκλειστικά σε μονοπάτια (90%) και ένα μικρό κομμάτι σε δασικό δρόμο.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να καλύψουν την απόσταση των 8 χλμ. η οποία χαρακτηρίζεται από το δύσκολο υψομετρικό προφίλ, αφού μετά τα πρώτα 800 ήπια ανηφορικά μέτρα, ξεκινά το κάθετο “σκαρφάλωμα” σε σκαλάκια με άνοδο σχεδόν 600 μέτρων μέσα σε 1,7χλμ. έως το το καζίνο. Ο αγώνας έχει ιδιαίτερα τεχνικά κομμάτια και στο κατηφορικό μέρος του, καθώς το μονοπάτι της Χούνης έχει σημεία με απότομη κατηφόρα αλλά και αρκετά φυτεμένα βράχια.
Λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του ο αγώνας μπορεί να χαρακτηριστεί σαν ο δυσκολότερος της σειράς διαθέτοντας συνετελεστή δυσκολίας 5.
Δείτε το υψομετρικό προφίλ της διαδρομής στο διάγραμμα που ακολουθεί:

Yψομετρικό προφίλ διαδρομής

Βραβεύσεις
Μετά το τέλος του αγώνα θα δοθούν 18 κύπελα στις παρακάτω κατηγορίες:
* 1ος, 2ος, 3ος άνδρας γεννηθείς πριν από το 1968
* 1ος, 2ος, 3ος άνδρας γεννηθείς μεταξύ 1969-1974
* 1ος, 2ος, 3ος άνδρας γεννηθείς από το 1975 και μετά
* 1η, 2η, 3η γυναίκα γενικής κατάταξης
* Πρώτος που θα φτάσει στο σημείο ελέγχου – πιο γρήγορος στην ανηφόρα

Πρόγραμμα ημέρας αγώνα
7:15 – Παραλαβή αριθμών και εγγραφές αθλητών
8:20 – Κλείσιμο γραμματείας
8:50 – Ενημέρωση αθλητών
9:00 – Εκκίνηση αγώνα (χώρος στάθμευσης τελεφερίκ)
9:55 – Ενδεικτική ώρα τερματισμού 1ου αθλητή
10:40 – Απονομές

Δηλώσεις συμμετοχής
Δήλωση συμμετοχής γίνονται online μέσω του site www.athensmountains.gr με κόστος συμμετοχής τα 15€ ανά δρομέα. Όριο εγγραφών οι 250. Σε περίπτωση που δεν καλυφθεί ο αριθμός των αθλητών θα είναι δυνατή η εγγραφή και το πρωί του αγώνα μεταξύ 07:30 και 08:15.
Οι αθλητές θα παραλάβουν τους αριθμούς τους την ημέρα του αγώνα από το σημείο εκκίνησης.

Περισσότερες πληροφορίες από το site του αγώνα: www.athensmountains.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
7η Γύρα Κεφαλονιάς
7-10-2018: Αγώνες στην Κεφαλονιά
Διαδρομή με ιστορία
Tην Κυριακή 27 Μαϊου ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μαραθωνοδρόμων Θήβας διοργανώνουν λαϊκό ημιμαραθώνιο με την ονομασία “Ο Δρόμος του Επαμεινώνδα” στη Θήβα.
9ος Ημιμαραθώνιος «Μιχάλης Κούσης»
28-2-2016: Ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγρινίου και υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑΥ διοργανώνουν τον 9ο Ημιμαραθώνιο «Μιχάλης Κούσης».
Back to Top