35ος Ημιμαραθώνιος Δρόμου Αχαΐας

22-10-2017: Ημιμαραθώνιος και αγώνας 10 χλμ. στην Πάτρα

Share

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ο 35ος Ημιμαραθώνιος Δρόμου Αχαΐας που παράλληλα περιλαμβάνει αγώνα 10 χλμ., αγώνα 1000 μ. για άτομα με αναπηρία και αγώνα δρόμου 1000 μ. για παιδιά δημοτικού.

Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πάτρας (Σ.Δ.Υ.Πάτρας) και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος διοργανώνουν τον:

“35ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο Αχαΐας” την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Παράλληλα, θα διεξαχθούν:

 • Αγώνας Δρόμου Υγείας 10 χλμ,
 • Αγώνας Δρόμου 1000 μέτρων για Άτομα με Αναπηρία,
 • Αγώνας Δρόμου 1000 μέτρων για Παιδιά Δημοτικού

Όλοι οι αγώνες θα τελούν υπό την Αιγίδα:

 • της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), 
 • της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου και
 • του Οργανισμού Τοπικής Ανάπτυξης Δυμαίων Δήμου Δυτικής Αχαΐας

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α) Νομού Αχαΐας και θα είναι αφιερωμένοι στα άτομα με ρευματικές παθήσεις.

 1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ

Οι Αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

1.1   Ημιμαραθώνιος Αγώνας:
Ώρα εκκίνησης 10:00 π.μ. Εκκίνηση: Γέφυρα Αλισσού, περιοχή Δήμου Δυτικής Αχαΐας, επί της ΠΕΟ ΠΑΤΡΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ. Ακολουθούμε την ΠΕΟ και περνάμε από ΚΑΜΙΝΙΑ, ΑΝΕΜΟΜΥΛΟ, ΤΣΟΥΚΑΛΕΙΚΑ, ΒΡΑΧΝΕΙΚΑ. Διασταυρωνόμαστε με «ανενεργές» γραμμές τρένου, όπου δεν εκτελούνται πια δρομολόγια. Στα Βραχνέϊκα, στροφή από την ΠΕΟ, αριστερά στην ΟΔΟ ΠΑΛΑΜΑ, στροφή δεξιά στην ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, κίνηση επί της ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, στροφή αριστερά στην ΟΔΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ, στροφή δεξιά στην παραλιακή ΟΔΟ ΑΛΕΞΙΟΥ ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ (Μονοδένδρι), κίνηση επί της ΟΔΟΥ ΑΛΕΞΙΟΥ ΜΟΥΡΤΑ , ΟΔΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΟΔΟΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (Ρογίτικα, Τσαούση) και είσοδος πάλι στην ΠΕΟ, που έρχεται από  δεξιά μας. Συνεχίζουμε στην ΠΕΟ (Παραλία Πατρών), ΑΚΤΗ ΔΥΜΑΙΩΝ, στροφή δεξιά στην ΟΔΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ, διασταυρωνόμαστε πάλι με «ανενεργές» γραμμές τρένου, όπου δεν εκτελούνται πια δρομολόγια, στροφή αριστερά στην ΟΔΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ. Πορεία στην οδό Κορίνθου, μέχρι την κεντρική ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ της Πάτρας, όπου θα είναι και ο τερματισμός.

1.2   Αγώνας Δρόμου Υγείας 10 χλμ :     
Ώρα εκκίνησης 10:00 π.μ. Εκκίνηση στην παραλία Βραχνεΐκων. Ίδια διαδρομή με αυτήν του Ημιμαραθωνίου, από ΟΔΟ ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ και μετά, μέχρι τον τερματισμό στην Πλατεία Γεωργίου.

1.3   Αγώνας 1000 μέτρων για Άτομα με Αναπηρία:
Ώρα εκκίνησης 09:30 π.μ. Eκκίνηση στη συμβολή των οδών Παπαφλέσσα & Μαιζώνος, στην Πάτρα, κίνηση στην οδό Κορίνθου και τερματισμός στην Πλατεία Γεωργίου.

1.4 Αγώνας 1000 μέτρων για Παιδιά Δημοτικού
Ώρα εκκίνησης 09:30 π.μ. Eκκίνηση στη συμβολή των οδών Παπαφλέσσα & Μαιζώνος, στην Πάτρα, κίνηση στην οδό Κορίνθου και τερματισμός στην Πλατεία Γεωργίου. 

 1. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2.1  Έναρξη εγγραφών για όλους τους αγώνες Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017.
Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 

 1. achaiahalfmarathon.gr

Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής για όλους τους αγώνες, τόσο για τις ατομικές, όσο και για τις ομαδικές εγγραφές, λήγει την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 και θα τηρηθεί αυστηρά, για τον καλύτερο προγραμματισμό του αγώνα. Μέχρι τότε θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί και η καταβολή του αντιτίμου συμμετοχής.

Μετά την παρέλευση αυτής της προθεσμίας δεν θα γίνεται δεκτή καμία δήλωση συμμετοχής.

2.2   Η υποβολή της δήλωσης για τον Ημιμαραθώνιο και τον Αγώνα Δρόμου Υγείας 10χλμ, θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη συνημμένη φόρμα εγγραφής που έχει αναρτηθεί στο site του αγώνα (www.achaiahalfmarathon.gr)

Οι εγγραφές διακρίνονται σε:

– Ατομικές, οι οποίες πραγματοποιούνται από μεμονωμένα άτομα. Το κόστος της συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των δέκα ευρώ (10 €) ανά άτομο.
Κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Κέντρου Εγγραφών (Γραμματεία), οι ανήλικοι δρομείς που έχουν δηλώσει συμμετοχή ατομικά, θα πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα, καθώς και την υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης του κηδεμόνα, προκειμένου να παραλάβουν τον αθλητικό τους εξοπλισμό.

– Ομαδικές, για οκτώ (8) τουλάχιστον άτομα, χωρίς περιορισμό στην επιλογή αγώνα. Οι ομαδικές εγγραφές απευθύνονται σε αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους δρομέων, γυμναστήρια, εταιρείες, σχολεία, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, ταξιδιωτικά γραφεία, αλλά και απλές παρέες ανθρώπων που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως ομάδα. Στις ομαδικές εγγραφές, το κόστος της συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των οκτώ ευρώ (8 €) ανά άτομο. Κατά την ομαδική εγγραφή ορίζεται ένας αρχηγός της ομάδας. Σε κάθε περίπτωση ο αρχηγός της Ομάδας εκπροσωπεί την ομάδα για διάφορα θέματα έναντι των διοργανωτών. Στις ομαδικές εγγραφές θα παρέχεται η διευκόλυνση παράδοσης του πακέτου των αριθμών (bib numbers) στην ΕΚΚΙΝΗΣΗ των αγώνων.

Ο αρχηγός της ομάδας κατά την παραλαβή του εξοπλισμού της ομάδας του, θα πρέπει να έχει μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα, καθώς και το αποδεικτικό της κατάθεσης του αντιτίμου της συμμετοχής της ομάδας του. Σε περίπτωση απουσίας του θα πρέπει επισήμως να υποδειχθεί στη διοργάνωση ο αντικαταστάτης του, ως εκπρόσωπος της ομάδας, ο οποίος κατά την παραλαβή θα πρέπει να έχει μαζί του την ταυτότητά του και το αποδεικτικό της κατάθεσης του αντιτίμου της συμμετοχής της ομάδας.

Σε περίπτωση  που υπάρχουν ανήλικοι δρομείς στην ομάδα, ο αρχηγός της ομάδας καθίσταται υπεύθυνος να προσκομίσει τις υπεύθυνες δηλώσεις συγκατάθεσης των κηδεμόνων, προκειμένου να παραλάβει τον εξοπλισμό τους.

2.3  Ταυτόχρονα με την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής, είναι απαραίτητη η ανάγνωση και αποδοχή των κανονισμών των αγώνων, όπως αυτοί αναφέρονται στην παρούσα προκήρυξη.

ΠΡΟΣΟΧΗ:  Όλα  τα  στοιχεία  που αναφέρονται στη δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να είναι πλήρως συμπληρωμένα.

 1. ΗΛΙΚΙΕΣ

3.1  Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες Ημιμαραθωνίου και Δρόμου Υγείας 10χλμ, έχουν οι αθλητές-αθλήτριες, που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους (γεννημένοι το 1999 και έπειτα).

3.2  Δικαίωμα συμμετοχής στον Παιδικό Αγώνα, έχουν όλα τα παιδιά που φοιτούν στο Δημοτικό.

3.3 Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα για Άτομα με Αναπηρία, έχουν άτομα με αναπηρία κάθε ηλικίας, συνοδευόμενα από τους γονείς, κηδεμόνες ή τα άτομα που τους φροντίζουν.

4. ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Το κόστος της ατομικής συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των δέκα ευρώ (10 €) ανά άτομο, τόσο για τον Hμιμαραθώνιο Αγώνα, όσο και για τον Αγώνα Δρόμου Υγείας των 10χλμ. και περιλαμβάνει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αριθμό συμμετοχής, αναμνηστικά δώρα της διοργάνωσης(τεχνικό μπλουζάκι), αναμνηστικό μετάλλιο, νερά, ισοτονικά και μικρογεύματα.

ΠΑΙΔΙΑ και ΑμεΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

Η καταβολή του αντιτίμου γίνεται με:

Α. απευθείας κατάθεση στην EUROBANK, στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό:
Τράπεζα Eurobank Ergasias AE
Αριθμός λογαριασμού: 0026.0670.11.0200798030
IBAN: GR50 0260 6700 0001 1020 0798 030
(ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ)
Είναι απολύτως απαραίτητο να αναγράφεται το όνομα του αθλητή στο καταθετήριο!

Β. e-banking μεταφορά με έμβασμα, ΜΟΝΟ από τράπεζα EUROBANK.
Είναι απολύτως απαραίτητο να αναγράφεται το όνομα του αθλητή στο καταθετήριο!

Γ. Online πληρωμή, με χρεωστική ή πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα (VISA,MASTER,  κλπ), μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του αγώνα   www.achaiahalfmarathon.gr

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!  Τυχόν έξοδα τραπέζης βαρύνουν αποκλειστικά τον καταθέτη. Προσοχή στις χρεώσεις εμβασμάτων μέσω e-banking από άλλες τράπεζες. Θα θεωρηθούν άκυρες οι συμμετοχές!

Το αποδεικτικό της κατάθεσης πρέπει να αποστέλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: [email protected] ως είναι ή απλά ο αριθμός και η τράπεζα κατάθεσης.

Σημείωση: Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή ενός αθλητή, θα πρέπει η κατάθεση τωνχρημάτων να γίνεται το πολύ εντός τριών ημερών από τη δήλωση συμμετοχής σας και οπωσδήποτε να  αναγράφετε το ονοματεπώνυμό σας.

5. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ – ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ

Τόπος: Αίθουσα Μεγάρου Λόγου & Τέχνης, Πλατεία Γεωργίου Α’ (Κέντρο Πάτρας)

Ημέρες και Ώρες λειτουργίας:

 • Παρασκευή: 20/10/2017 από 18:00 έως 21:00 το απόγευμα
 • Σάββατο: 21/10/2017 από 09:00 έως 13:00 το πρωΐ
 • Κυριακή: 22/10/2017 από 07:30 έως 08:30 το πρωΐ στην Πλατεία Γεωργίου Α’ &

09:00 έως 09:30 το πρωΐ στους χώρους εκκίνησης (γέφυρα Αλισσού,Δυτική Αχαΐα για τον Ημιμαραθώνιο & Παραλία Βραχναιΐκων για το Δρόμο Υγείας 10χλμ)

Όλοι οφείλουν να παραλάβουν αποκλειστικά από τη Γραμματεία τον αριθμό συμμετοχής τους, το chip και το υπόλοιπο υλικό της διοργάνωσης.

Για να κατεβάσετε την πλήρη προκήρυξη πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
31ος Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου
3-9-2017: Αγώνας απαιτήσεων στον Όλυμπο.
It's Transition Time
Η Transition Sports Team ανακοίνωσε την ημερομηνία της έναρξης των εγγραφών του πρώτου κατά σειρά αγώνα τριάθλου στο Σχινία. Στις 15 Φεβρουαρίου λοιπόν θα μπορείτε να δηλώσετε για τον αγώνα που περιλαμβάνει 750 μ. κολύμπι, 20 χιλιόμετρα ποδήλατο και 5 χιλιόμετρα τρέξιμο στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο, όλα με τη σφραγίδα της Transition Sports.
Πολύγυρος Run Χαλκιδική 2022
Δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο