Aristarchos Skyrace 2017

24-9-2017: Αγώνας 20,3 & 9,2 χλμ. στο Χελμό Αχαΐας

Share

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου θα διαξαχθεί ο 4ος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στο Χελμό Αχαΐας που περιλαμβάνει αποστάσεις 20,3 & 9,2 χλμ.
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Το Αθλητικό Σωματείο Outdoor Runners και οι φίλοι του Σουβάρδου διοργανώνουν τον 4ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος στο Χελμό Αχαΐας, με τίτλο «Αρίσταρχος Skyrace 2017».

ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017. Εκκίνηση στις 9:30 πμ, πλατεία Σουβάρδου.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
α) Skyrace Aristarchos 20,3km, +1.650m υψομετρική, κίνηση από τα 1.250m ως τα 2.340m, terrain δασικό και αλπικό β) Lycoporta Race 9,2km, +650m υψομετρική διαφορά, terrain δασικό.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Αθλητές και αθλήτριες άνω των 18 ετών, με εμπειρία σε ορεινό τρέξιμο ή ορεινή πεζοπορία, καθώς οι διαδρομές θεωρούνται δύσκολες και τα είδη εδάφους ποικίλουν.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
α) Skyrace Aristarchos 25 ευρώ, β) Lycoporta Race 15 ευρώ, με δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα (bid number), τροφοδοσία και υποστήριξη στους σταθμούς και στον τερματισμό, μετάλλιο συμμετοχής, έπαθλα, αναμνηστικό του αγώνα. 

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ
Το χρονικό όριο τερματισμού είναι στις έξι (6) ώρες από την εκκίνηση, με ενδιάμεσο κριτήριο (κόφτη) στο Σταθμό Γ (Αρίσταρχο) στις τρεισήμισι (3,5) ώρες.

ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Το χρονικό όριο τερματισμού είναι στις έξι (6) ώρες από την εκκίνηση, με ενδιάμεσο κριτήριο (κόφτη) στο Σταθμό Γ (Αρίσταρχο) στις τρεισήμισι (3,5) ώρες. Συνεπώς ο Σταθμός Γ θα κλείσει μετά το πέρας του χρονικού ορίου αποκλεισμού αυτόματα. Η μικρή διαδρομή θα κλείσει χρονικά μαζί με τη μεγάλη, ομοίως και η Γραμματεία του τερματισμού. Παράλληλα, όσοι αθλητές επιθυμούν να εγκαταλείψουν νωρίτερα την προσπάθειά τους, θα θεωρούνται άκυροι και μπορούν να συνεχίσουν τον αγώνα μόνο με δική τους ευθύνη και αφού παραδώσουν τον αριθμό τους στους κριτές του κοντινότερου σταθμού.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ
Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών, υποστηρίζοντάς τους σε πέντε (5) ενδιάμεσα σημεία της διαδρομής. Το νερό θα προσφέρεται σε χάρτινα κύπελλα

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:
Συνίσταται η χρήση baton και σακιδίου υδροδοσίας.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ
Όλοι οι Σταθμοί Τροφοδοσίας είναι ταυτόχρονα και Σημεία Ελέγχου.Όποιος αθλητής δεν περάσει έστω κι από έναν σταθμό Ελέγχου θεωρείται άκυρος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
Οι κατηγορίες – και για τις δύο διαδρομές – είναι τρεις (3) για τους άνδρες και τρεις (3) για τις γυναίκες, ως εξής: Άνδρες 18-39 ετών (Α1), Άνδρες 40-59 ετών (Α2), Άνδρες 60+ ετών (Α3), Γυναίκες 18-39 ετών (Γ1), Γυναίκες 40-59 ετών (Γ2), Γυναίκες 60+ (Γ3) για τη διαδρομή skyrace, και αντίστοιχα Α4, Α5, Α6 και Γ4, Γ5, Γ6 για τη διαδρομή Lycoporta. Δεν υπάρχει ειδική βράβευση ανά κατηγορία, παρά μόνο αναφορά στα αποτελέσματα. Ανάλογα με τον αριθμό συμμετοχών, μπορεί να σχηματιστούν κατηγορίες με μικρότερο ηλικιακό εύρος, και θα ανακοινωθούν μετά το κλείσιμο των εγγραφών και οπωσδήποτε πριν την εκκίνηση.

Για να δείτε την πλήρη προκήρυξη του αγώνα πατήστε εδώ.

Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ξεκινήσει και θα διαρκέσουν έως τις 10 Σεπτεμβρίου και γίνονται μέσω της ιστοσελίδας http://aristarchoskyrace.com

Στην ίδια ιστοσελίδα θα υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τη μετακίνηση με λεωφορείο από Αθήνα, τα μέρη διαμονής στα Καλάβρυτα και τις καιρικές συνθήκες.

Επικοινωνία: Αλέξανδρος Καπετανόπουλος (6946938180), Νίκος Διαμάντης (6942455643), [email protected] & inbox στο www.aristarchoskyrace.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Κύπελλο αρχίζει
Ο 1ος αγώνας της νέας σειράς αγώνων MTR Cup θα διεξαχθεί στις 29 Ιανουαρίου στην Πάρνηθα. Πρόκειται για μία σειρά από 8 αγώνες με το νικητή του κυπέλλου να βγαίνει από το συνολικό άθροισμα των βαθμών που θα μαζέψει σε όλη τη σειρά.
Μονοπάτι Παρνασσού 2011
Ο «Αθλητικός Σύλλογος Αμφίκλειας o Διόνυσος» προκηρύσσει τον 4ο Ορεινό Αγώνα Δρόμου “Μονοπάτι Παρνασσού 2011” που θα πραγματοποιηθεί για το 2011 την Κυριακή 10 Απριλίου στη βορειοανατολική πλευρά του Παρνασσού. Στην φετινή διοργάνωση η διαδρομή θα είναι τροποποιημένη σε μια προσπάθεια να γίνει ακόμα πιο ορεινή με την προσθήκη τμημάτων σε μεγαλύτερο υψόμετρο.
Greece Race for the Cure 2015
27-9-2015: Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» σε συνεργασία με την Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού, και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) διοργανώνει με την έγκριση της Αμερικανικής Οργάνωσης Susan G. Komen® διοργανώνει για 7η συνεχή χρονιά τον Αγώνα Susan G. Komen Greece Race for the Cure® 2015.
Back to Top