Tρέχω για τα στρατόπεδα

21-5-2017: Αγώνας δρόμου με δωρεάν συμμετοχή

Share

Aκολουθεί η αναλυτική προκήρυξη του αγώνα:

Την Κυριακή 21 Μαϊου 2017 διεξάγεται ο Αγώνας Δρόμου «Τρέχω για τα στρατόπεδα» που διοργανώνουν ο Δήμος Παύλου Μελά και ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη του Α.Σ. Ολυμπιακή Δομή.

Κοινωνικός εταίρος είναι η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Παύλου Μελά.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, οι Αγώνες 10χλμ και 5 χλμ θα διεξαχθούν με ηλεκτρονική χρονομέτρηση και ημερομηνία έναρξης εγγραφών ορίζεται η Τρίτη 18 Απριλίου 2017.

Ο Αγώνας διεξάγεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και περιλαμβάνει πέντε συνολικά αγωνίσματα:

διαδρομή 10 χλμ που θα ενώνει τα πρώην στρατόπεδα Μεγάλου Αλεξάνδρου, Παύλου Μελά και Καρατάσιου (ώρα έναρξης 11.00),

καθώς και διαδρομές 5χλμ, 2 χλμδυναμικού βαδίσματος 2 χλμ και 2 χλμ για ΑΜΕΑ (ώρα έναρξης 11.30) που θα έχουν όπως και πέρυσι αφετηρία και τερματισμό αυτά του Παύλου Μελά και του Καρατάσιου.

Στόχος των διοργανωτών, πέρα από το αδιαμφισβήτητο μήνυμα της υγείας και του αθλητισμού, είναι η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών για την ανάκτηση του δημόσιου χώρου από την κοινωνία, την απόδοση και αξιοποίηση όλων των πρώην στρατοπέδων ως κοινόχρηστους, ελεύθερους χώρους πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού, εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας και αναψυχής.

Η πρόσφατη απόδοση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, στο Δήμο και στους πολίτες, είναι η αρχή και η μεγάλη ευκαιρία να επαναληφθεί το γεγονός σε όλα τα στρατόπεδα της Θεσσαλονίκης και των άλλων πόλεων της ελληνικής επικράτειας.

Πληροφορίες για την πρωτοβουλία των δύο Δήμων στα αρμόδια Τμήματα Αθλητισμού

Δήμος Παύλου Μελά: Τμήμα Αθλητισμού, Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη, 2313 302-961 , 960

Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης: Γραφείο Αθλητισμού, 28ης Οκτωβρίου 157, Αμπελόκηποι, 2310725775

Κατεβάστε την Αφίσα

Κατεβάστε την Προκήρυξη

Ενημερώθηκαν οι σύλλογοι στη Μονή Λαζαριστών από το Τεχνικό Επιτελείο και τους Αιρετούς

Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολικών Μονάδων Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας, Αμπελοκήπων, Μενεμένης, αθλητικοί, πολιτιστικοί, περιβαλλοντικοί, καθώς και σύλλογοι πολιτικής προστασίας, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και παραβρέθηκαν στην ενημερωτική συνάντηση – παρουσίαση του Αγώνα Δρόμου «Τρέχω για τα στρατόπεδα» που πραγματοποιήθηκε στην εξαιρετική αίθουσα της Μονής Λαζαριστών (παλιό κτίριο), τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδης καλωσόρισε τους εκπροσώπους των συλλόγων και ανέφερε μεταξύ άλλων

«Το δρομικό κίνημα δυναμώνει σε όλη την Ελλάδα, το ίδιο συμβαίνει και στην περιοχή μας και αποδείχτηκε με τους δύο απόλυτα πετυχημένους Αγώνες Δρόμου, το Μάιο του 2015 και τον ίδιο μήνα του 2016, οπότε και συνεργαστήκαμε οι δύο Δήμοι σε ένα εγχείρημα που αγκαλιάστηκε από εσάς όλους και τις πολυπληθείς ομάδες σας, αλλά και από μεμονωμένους μικρούς και μεγάλους δρομείς.

Η ολοένα και αυξανόμενη συμμετοχή δρομέων, από χρόνο σε χρόνο, αποδεικνύει ότι ο Αγώνας αυτός δεν αφορά απλώς τους Δήμους μας, αλλά και την ευρύτερη Θεσσαλονίκη.

Σημεία αναφοράς στις διαδρομές πέρυσι όπως και φέτος τα τρία ανενεργά στρατόπεδα Μεγάλου Αλεξάνδρου, Παύλου Μελά και Καρατάσιου.

Έτσι πέρα από την προβολή της σωματικής άσκησης ως μια αναγκαιότητα, ως ένα ενδεδειγμένο τρόπο ζωής, ειδικά για όλους εμάς που ζούμε στα αστικά κέντρα,  στέλνουμε παντού το μήνυμα ότι τα στρατόπεδα σε όλη την ελληνική επικράτεια, ανήκουν στους πολίτες, στην τοπική κοινωνία και μπορούν να αξιοποιηθούν ως ελεύθεροι χώροι πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής».

Χαιρετισμούς απηύθυναν εκ μέρους του Δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Προέδρου της ΠΕΔΚΜ Λάζαρο Κυρίζογλου, ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος για τον αθλητισμό Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Τριαντάφυλλος Πουρσανίδης και ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης Σάκης Παπαγεωργίου, ενώ ο Αρμόδιος Εντεταλμένος για τον αθλητισμό Δήμου Παύλου Μελά, Στέφανος Γιαννουλίδης, κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά σε αυτή τη μοναδική γιορτή που αποτελεί ένα ξεχωριστό γεγονός για όλους.

Παρόντες στην εκδήλωση ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμπελοκήπων – Μενεμένης Αλέκος Κουσενίδης, o Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Μαζικού Αθλητισμού Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου Αβράαμ Σαπρανίδης, οι Αντιδήμαρχοι Παύλου Μελά Κώστας Πάντσης και Ιωσήφ (Άκης) Αράπογλου, ο Εντεταλμένος σε θέματα Περιβάλλοντος Σάκης Λαζαρίδης και οι μεγάλοι πρωταγωνιστές των δρομικών αγώνων, εκπρόσωποι των συλλόγων, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τα υπηρεσιακά στελέχη του Τμήματος Αθλητισμού Πολιτισμού Δήμου Παύλου Μελά Ματθαίο Καισίδη και Γραφείο Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης Αστέριο Γκούμα, για τα οργανωτικά θέματα, τις ατομικές και ομαδικές εγγραφές, ενώ τους δόθηκε σχετικό ενημερωτικό υλικό (folder με την αφίσα, την προκήρυξη κ.α.).

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά τα Ζαχαροπλαστεία Βασίλης στην Πολίχνη και στη Νικόπολη και το Café Bar Art Lazaristes στο κτίριο της Μονής (Κολοκοτρώνη 21), για την ευγενική προσφορά ροφημάτων και συνοδευτικών στους προσκεκλημένους και τη Διεύθυνση της Μονής Λαζαριστών για τη διάθεση της αίθουσας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
2nd Syros Half Marathon
14-6-2015: O Δήμος Ερμούπολης Σύρου με την τεχνική υποστήριξη της Sportevent προκηρύσσουν αγώνα δρόμου την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015 με την επωνυμία «Στο δρόμο του Δημήτριου Βικέλα για τη Σύρο».
SNF FUN 2017: Τρέχοντας προς το Μέλλον
23-6-2017: Νυχτερινός αγώνας 10 & 6 χλμ. στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο