7ος Δρόμος Κάσσιου Δία

7-5-2017: Για μια ακόμη χρονιά ο Κάσσιος Δίας στην όμορφη Κασσιώπη.

Share
Κάσσιος Δίας

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της διοργάνωσης:

“Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Κασσιόπης διοργανώνει την Κυριακή 7 Μαΐου τον 7o αγώνα (23 χλμ) ορεινού τρεξίματος, με την επωνυμία «ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΣΣΙΟΥ ΔΙΑ» στην Κασσιόπη 32χλμ. Β.Α. από την πόλη της Κέρκυρας.
Παράλληλα θα διεξαχθούν αγώνες 8 χλμ., καθώς και 1200 μ. για παιδιά ηλικίας 10-16 ετών.

Ο αγώνας ακολουθεί μια απαιτητική διαδρομή 1150μ. περίπου, θετικής υψομετρικής διαφοράς που απευθύνεται σε έμπειρους δρομείς και διεξάγεται σε τεχνικά μονοπάτια, παλιούς δασικούς δρόμους και ελάχιστη άσφαλτο. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του αγώνα είναι ότι ένα μέρος του γίνεται δίπλα σε ακτογραμμή, μέσα στο ξεχωριστής ομορφιάς και περιβαντολλογικής σημασίας οικοσύστημα του Ερημίτη, περιοχή Natura απείρου φυσικού κάλους, χωρίς όμως να χάνει το χαρακτήρα του ορεινού αγώνα, λόγω της μορφολογίας του εδάφους. Η πυκνή βλάστηση οι πανέμορφες παραλίες και οι τρεις μικρές λίμνες συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο, ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα παρθένα μέρη που διατηρούν στο ακέραιο τη φυσική τους ομορφιά.
Η αφετηρία και τερματισμός του αγώνα θα γίνει στο δημοτικό σχολείο της Κασσιόπης και η διαδρομή πέραν της περιοχής του Ερημίτη, αναδεικνύει όλες τις παραδοσιακές γειτονιές και οικισμούς της περιοχής, (Μούτρουβα, Κατσαφαλάτα, Κρέμμυθα, Τριτσί, Αγνίτσινη, Αγ. Στέφανο, Βότανα) μέσα από κρυφά μονοπάτια, που κατά τους ιστορικούς τα χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι, την εποχή που μαστιζόταν το Ιόνιο από πειρατές, όταν τα χωριά μεταφέρθηκαν στην ενδοχώρα του νησιού σε πιο ασφαλείς ορεινές περιοχές όπου δεν ήταν εμφανή από τη θάλασσα. Επίσης ένα μέρος του αγώνα θα γίνει μέσα στο ιστορικό κάστρο της Κασσιόπης, ένα σημαντικό μνημείο του 12ου αιώνα που μαρτυρά το ένδοξο παρελθόν της πόλης.
Όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τον αγώνα μας στο site www.kassiosdias.gr

Οι εγγραφές θα ανοίξουν στις 15-2-2017 και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 30-4-2017, μια εβδομάδα πριν τον αγώνα.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
12-5-2019: Αγώνας 24,3 χλμ. από τη Ζάτουνα στο Βαλτεσινίκο
7ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου «Άρμα Πάρνηθας»
12-10-2014: Ο Ελληνικός Πολιτιστικός Ορειβατικός Σύλλογος ΕΠΟΣ Φυλής διοργανώνει την Κυριακή 12 Οκτωβρίου αγώνα με την ονομασία 7ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου «Άρμα Πάρνηθας».
27-3-2016: O 1ος αγώνας της σειράς Run Greece θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο