Samaria Run 2017

7-5-2017: Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας ορεινού τρεξίματος από τον Ελληνιό Ορειβατικό Σύλλογο Χανίων.

Share

Ακολουθεί η προκήρυξη του αγώνα:

“Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει για όγδοη συνεχόμενη χρονιά τον 8ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος ‘Σαμαριά’ (Samaria Run), ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Μαΐου 2017. Ο Εθνικός Δρυμός Λευκών Ορέων με το Φαράγγι της Σαμαριάς, ο οποίος είναι παγκοσμίως γνωστός, με μεγάλη καθημερινή επισκεψημότητα, θα φιλοξενήσει πάλι την διοργάνωση αυτή.

Η διαδρομή που θα ακολουθεί ο αγώνας είναι περίπου 18 km, και είναι Μαχί Ομαλού (Εκκίνηση) – Ξυλόσκαλο – Νερούτσικο – Άγιος Νικόλαος – Καλυβάκι – Ποτιστήρια – Ποριά – Καταφύγιο Καλλέργη – Ξυλόσκαλο Ομαλού, όπου θα γίνει ο τερματισμός. Οι συμμετέχοντες θα τρέξουν στην διαδρομή αυτή σε δρόμο και στα αντίστοιχα μονοπάτια του Εθνικού Δρυμού.

Στην ιστοσελίδα του Συλλόγου http://www.eoshanion.gr έχουν αναρτηθεί η αναλυτική περιγραφή, οι κανόνες, τα έντυπα με τη διαδικασία για τη δήλωση συμμετοχής και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τον 8ο Αγώνα ορεινού τρεξίματος ‘Σαμαριά’, ενώ το σύστημα για τις δηλώσεις συμμετοχής θα ενεργοποιηθεί την Τρίτη 14 Μαρτίου 2017.

Οι εθελοντές-μέλη του Συλλόγου θα προσφέρουν υπηρεσίες, όπως κάθε χρόνο, στα προκα-θορισμένα σημεία ελέγχου του Αγώνα, για την ομαλή διεξαγωγή του και οι εθελοντές Σαμα-ρείτες του Περιφερειακού Τμήματος Χανίων του Ε.Ε.Σταυρού θα βοηθήσουν, με την εμπειρία τους σε τέτοιες διοργανώσεις. Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, η Διεύθυνση Δασών Χανίων και ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού υποστηρίζουν για άλλη μία χρονιά την προσπάθει-α αυτή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παίρνουν πληροφορίες, κάθε βράδυ από τις 21:00 μ.μ. έως τις 23:00 μ.μ., στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, τηλ. 28210 44647, ή και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αγώνας στη λίμνη Βεγορίτιδα
Με 135 συμμετοχές από την πρώτη του κι όλας διοργάνωση, έγινε ο πρώτος Ημιμαραθώνιος δρόμος της Λίμνης Βεγορίτιδας. Νικητές, ο Δημήτρης Τσιούνης στους άνδρες με 1:10.37 και η Ευφροσύνη Πατούρα με 1:31.09.
Αγώνες και στο Ρέθυμνο
O Δήμος Ρεθύμνου και το Τμήμα Αθλητισμού, έχοντας ως στόχο την παροχή επιπλέον ευκαιριών και κινήτρων αθλητικής δραστηριότητας στους κατοίκους του Δήμου και όχι μόνο, προκηρύσσει δύο (2) παράλληλους αγώνες δρόμου για αθλητές και μη αθλητές: (Α) Έναν αγώνα 10 χλμ. και (Β) συμμετοχικό αγώνα 3650 μ. “Τρέχω – Βαδίζω – Διασχίζω την πόλη του Ρεθύμνου.
5ος Διεθνής Ορεινός Αγώνας Ψηλορείτη Psiloritis Race
1-6-2014: H μη κερδοσκοπική εταιρεία «Αγώνας Ψηλορείτη» διοργανώνει την Κυριακή 1 Ιουνίου ορεινό αγώνα με την ονομασία 5ος Διεθνής Ορεινός Αγώνας Ψηλορείτη Psiloritis Race. Φέτος το όριο των συμμετοχών θα είναι 250 αθλητές που θα επιλεχθούν βάσει κριτηρίων.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο