5οι Ορεινοί Αγώνες Καβουσίου Ιεράπετρας

29-10-2017: Ο ΠΣ καβουσίου σε συνεργασία με τον ΟΥΚ θα πραγματοποιήσει ορεινούς αγώνες και παράλληλες αθλητικές εκδηλώσεις.

Share

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017 θα διεξαχθούν οι 5οι αγώνες ορεινού τρεξίματος στο Καβούσι του Δήμου Ιεράπετρας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καβουσίου και τον Όμιλο Υπεραποστάσεων Κρήτης.

Ακολουθει το δελτίο τύπου της διοργάνωσης:

“Οι διοργανωτές σχεδιάζουν να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την οργάνωση των αγώνων, κάτι το οποίο με επιτυχία έχουν καταφέρει τα προηγούμενα χρόνια, προσθέτοντας νέο αγώνα, αξιοποιώντας το πλεονέκτημα της περιοχής με τον πλούσιο ορεινό όγκο, το τεράστιο πλέγμα μονοπατιών που υπάρχει από την αρχαιότητα στην περιοχή και την εμπειρία στην διοργάνωση.

Οι αγώνες που έχουν  σχεδιαστεί για τους ορεινούς αγώνες Καβουσίου είναι:  

1. Ημιμαραθώνιος αγώνας ορεινού τρεξίματος 21,1 χλμ. Θετικής-αρνητικής υψομετρικής ± 1300 μ.

2. Αγώνας ορεινού τρεξίματος 10 χλμ. Θετικής-αρνητικής υψομετρικής ± 550 μ.

3. Δρόμος Αρχαίας Ελιάς 2,5 χλμ. για μαθητές Γυμνασίου.

4. Αγώνας 500 μ. για μαθητές Δημοτικού.

Οι διοργανωτές θέλοντας να εμπλουτίσουν τους αγώνες και να δώσουν την ευκαιρία σε περισσότερους αθλητές ορεινού τρεξίματος να συμμετέχουν, πρόσθεσαν ένα νέο αγώνα ορεινού τρεξίματος 10 χιλιομέτρων.

Ο νέος αγώνας θα διεξαχθεί σε νέα ορεινή κυκλική διαδρομή ανατολικά του χωριού που περιλαμβάνει το φαράγγι Χαυγά, την καταπράσινη περιοχή της Αύγου με τους μικρούς παραδοσιακούς αγροτικούς οικισμούς, τα βυζαντινά εξωκλήσια,  πηγές νερού, την περιοχή του Αζοριά με την αρχαία μινωική ελιά.

Ο ορεινός αγώνας  των 21,1 χιλιομέτρων είναι μια κυκλική διαδρομή με αφετηρία και τερματισμό κεντρικό δρόμο του χωριού. Οι αθλητές θα διέλθουν από τα φαράγγια Χαυγά και Μέσωνα, το Ιερό Άλσος με την αρχαία μινωική ελιά, τους παραδοσιακούς αγροτικούς οικισμούς του ορεινού όγκου της Θρυπτής (Τσαμάντης, Δρακαλεύρι, Θρυπτή), το πευκόδασος της θρυπτής, και  θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν την απέραντη θέα του κόλπου του Μεραμπέλλου.

Η φιλοξενία των αθλητών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο είναι ιδιαίτερη και μοναδική γεγονός που κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι αθλητές δηλώνουν συμμετοχή.

Οι οργανωτές πολύ σύντομα θα ανακοινώσουν την ημερομηνία έναρξης των εγγραφών για την συμμετοχή των αθλητών και όλα τα τεχνικά στοιχεία και σχετικές αναλυτικές πληροφορίες για  κάθε αγώνα.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
6ος Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος - Ακύρωση
Αγώνας υπεραπόστασης Αθήνα-Σπάρτη-Αθήνα 490χλμ.
Βίκος Street Relays Θεσσαλονίκη 2017
7-5-2017: Επόμενος σταθμός της σειράς “Βίκος Street Relays” η Θεσσαλονίκη.
Ελάφι Βαρυμπόμπης 2018
7-1-2018: Αγώνες 16 & 6 χλμ. στη Βαρυμπόμπη
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο