3ος Ημιμαραθώνιος Ναυπάκτου – Lepanto Run

2-4-2017: Για τρίτη χρονιά στην Ναυπακτό θα διοργανωθούν αγώνες.

Share

Ο 3ος Ημιμαραθώνιος Ναυπάκτου – Lepanto Run θα πραγματοποιηθεί στις 2 Απριλίου 2017.

Aκολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Ο Δήμος Ναυπακτίας, ο Σύλλογος Δρομέων και Μαραθωνοδρόμων “Lepanto” και η Φυσιολατρική Ομάδα Αντιρρίου, προκηρύσσουν τους δρομικούς αγώνες

“3ο Lepanto Run 2017”
την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Ναυπάκτου, που έγινε στις 18 Απριλίου 1829.

Οι αγώνες περιλαμβάνουν:
· τον 3ο ημιμαραθώνιο Lepanto Run
· τον 11ο Γύρο Ναυπάκτου 7,5χλμ
· Μαθητικούς Αγώνες για παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Οι Αγώνες βρίσκονται υπό την Αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ (Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων).

1. Αφετηρία – Τερματισμός:
Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν στην παραλία Ψανής, μπροστά από το 1ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου.

2. Αποστάσεις Αγώνων
· 3ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος: 21,1χλμ
· 11ος Γύρος Ναυπάκτου: 7,5χλμ
· Αγώνες παιδιών:
– 1.000 μ (για μαθητές δημοτικού)
– 2.000 μ (για μαθητές γυμνασίου και λυκείου)

3. Περιγραφή διαδρομών
Οι αγωνιστικές διαδρομές του Ημιμαραθωνίου Δρόμου και του Γύρου Ναυπάκτου, είναι εξ’ ολοκλήρου ασφάλτινες και με σημαντική υψομετρική διαφορά.
Οι Αγώνες των παιδιών θα διεξαχθούν σε επίπεδο, ασφαλτοστρωμένο δρόμο, στην παραλία.

Για τον Ημιμαραθώνιο Δρόμο, η διαδρομή θα ξεκινήσει επίπεδη από την όμορφη παραλία της Ψανής, θα διασχίσει το ιστορικό λιμάνι και το κέντρο της Ναυπάκτου και θα περάσει μέσα από την ανατολική παραλία της πόλης, το Γρίμποβο. Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι λόγω του ότι η διαδρομή μετά θα ανηφορήσει προς την περιμετρική οδό της πόλης, αλλά και κατά μήκος της περιμετρικής οδού θα παραμείνει ελαφρώς ανηφορική, καλό είναι οι δρομείς να μην τα έχουν δώσουν όλα μέχρι τότε. Τελειώνοντας από την περιμετρική, η διαδρομή κατηφορίζει την Βαρναράχη όπου οι δρομείς θα αποζημιωθούν με την υπέροχη θέα του Πατραϊκού και φυσιολογικά θα αυξήσουν ρυθμό λόγω της κατηφόρας. Προσοχή όμως! Η διαδρομή θα ανηφορίσει πάλι προς το πανέμορφο κάστρο, όπου ένα ανηφορικό κομμάτι 40μ. με μεγάλη κλίση, θα οδηγήσει τους δρομείς στο γραφικό Φαλτσοπόρτι του κάστρου. Ένα δεύτερο ανηφορικό κομμάτι 40μ θα οδηγήσει τους δρομείς στις καφετέριες του κάστρου. Έπειτα η διαδρομή θα κατηφορίσει από το κάστρο, όπου μέσα από μια όμορφη πευκόφυτη ασφάλτινη κατηφόρα, οι δρομείς θα αυξήσουν πάλι το ρυθμό τους. Η διαδρομή μετά θα προχωρήσει μέσα από τη οδό Θέρμου προς τη δυτική μεριά της πόλης και στη διασταύρωση προς τις νέες εργατικές κατοικίες, θα κατηφορίσει ελαφρά, μέσα από την περιοχή Κοκαλέικα, προς την Εθνική οδό Ναυπάκτου-Αντιρρίου. Κατά μήκος της εθνικής, αλλά και μετά στην παραλία της Παλαιοπαναγιάς, η διαδρομή είναι τελείως επίπεδη. Στην παραλία, η διαδρομή θα κατευθυνθεί πάλι ανατολικά, όπου και θα τερματίσει στο αρχικό σημείο εκκίνησης, στην παραλία της Ψανής.
Σε αυτό το σημείο, να τονίσουμε ότι η συνολική θετική υψομετρική διαφορά του Ημιμαραθώνιου Δρόμου είναι 300μ. Όμως είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουν οι δρομείς, ότι ολοκληρώνοντας μόλις το πρώτο μισό του αγώνα (10 χλμ περίπου), θα έχουν ήδη καλύψει τα 250μ της θετικής υψομετρικής διαφοράς! Στο δεύτερο μισό του αγώνα, απομένουν να καλυφθούν μόνο 50μ θετικής υψομετρικής διαφοράς, ενώ η αρνητική υψομετρική διαφορά (δηλαδή κατηφόρα) είναι περίπου 120μ! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εάν οι δρομείς κρατήσουν δυνάμεις μέχρι τα μισά περίπου του αγώνα, θα έχουν καλύψει το δυσκολότερο κομμάτι της διαδρομής, ενώ στο δεύτερο μισό θα έχουν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν την κατηφόρα και να ανοίξουν τον ρυθμό τους.

Για το Γύρο Ναυπάκτου, η διαδρομή μέχρι το τέλος του Γριμπόβου είναι κοινή με τον Ημιμαραθώνιο και επίπεδη. Μετά ανηφορίζει ελαφρώς προς την περιμετρική οδό. Πολύ νωρίτερα όμως από τον Ημιμαραθώνιο, στρίβει αριστερά μέσα από γεφυράκι και διασχίζει την κάτω περιοχή της Βαρναράχης, χωρίς να συναντά ιδιαίτερες κλίσεις. Μετά όμως η διαδρομή ταυτίζεται πάλι με του Ημιμαραθωνίου και θα ανηφορίσει προς το κάστρο. Έτσι οι δρομείς θα πρέπει να έχουν δυνάμεις για να «αντιμετωπίσουν» τα δύο ανηφορικά κομμάτια των 40μ. με μεγάλη κλίση. Στις καφετέριες του κάστρου όμως, όπως και στον Ημιμαραθώνιο, οι δρομείς θα κατηφορίσουν την όμορφη πευκόφυτη διαδρομή και θα οδηγηθούν στην αρχή της παραλίας της Ψανής. Στρίβοντας αριστερά στην παραλία, θα τερματίσουν στο αρχικό σημείο της εκκίνησης του αγώνα.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις διαδρομές πατώντας εδώ.

Στις διαδρομές των αγώνων, θα υπάρχει χιλιομετρική αρίθμηση σε κάθε χιλιόμετρο.

4. Σταθμοί Ανεφοδιασμού
Θα υπάρχουν σταθμοί ανεφοδιασμού κατά μήκος της διαδρομής των αγώνων (θα ανακοινωθούν σύντομα) όπου θα παρέχονται: νερό, ισοτονικά/ηλεκτρολύτες, αλμυρά, γλυκά, κτλ. Επίσης, θα προσφερθεί μικρογεύμα στο σημείο του τερματισμού.

5. Υγειονομική Κάλυψη
Θα υπάρχει γιατρός του αγώνα καθώς και υγειονομική κάλυψη σε όλο το εύρος των διαδρομών, με τη συνδρομή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (παράρτημα Αχαΐας).
Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για προβλήματα υγείας που ενδεχομένως προκύψουν κατά τη διάρκεια ή λόγω του αγώνα.

Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση και καρδιολογικό έλεγχο. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις.

6. Χρονομέτρηση
Στον αγώνα θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση (no chip type)

7. Δικαίωμα Συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής στον Ημιμαραθώνιο και στο Γύρο Ναυπάκτου έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.
Για την συμμετοχή ανηλίκων (κάτω των 18 ετών) σε οποιοδήποτε αγώνα, ζητείται ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ από τον γονέα.
Τα παιδιά κατά την παραλαβή του αθλητικού τους αριθμού, οφείλουν να προσκομίσουν και ιατρική βεβαίωση.

9. Βραβεύσεις
Θα απονεμηθούν κύπελλα:
– στους τρεις πρώτους άντρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες (γενική κατηγορία) του Ημιμαραθωνίου και του Γύρου Ναυπάκτου των 7,5 χλμ.
– στους τρεις πρώτους άντρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες κάθε ηλικιακής κατηγορίας του Ημιμαραθωνίου. Οι τρεις πρώτοι και οι τρεις πρώτες της γενικής κατηγορίας, ΔΕΝ θα βραβευτούν στις ηλικιακές τους κατηγορίες.
– στον μεγαλύτερο ή στη μεγαλύτερη ηλικιακά δρομέα του Ημιμαραθωνίου.
– στα τρία πρώτα αγόρια και στα τρία πρώτα κορίτσια, του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Ειδικά Μετάλλια θα απονεμηθούν στους τρεις πρώτους άντρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες κάθε ηλικιακής κατηγορίας του Γύρου Ναυπάκτου. Οι τρεις πρώτοι και οι τρεις πρώτες της γενικής κατηγορίας, ΔΕΝ θα βραβευτούν στις ηλικιακές τους κατηγορίες.
Μετάλλια θα απονεμηθούν σε όλους τους δρομείς και τα παιδιά που θα τερματίσουν.
Τεχνικό t-shirt θα δοθεί στους συμμετέχοντες στον Ημιμαραθώνιο και στο Γύρο Ναυπάκτου 7,5χλμ που θα επιλέξουν κατά την εγγραφή τους το συγκεκριμένο πακέτο.

10. Εγγραφές
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται αποκλειστικά στο site του αγώνα: http://lepantorun.lepantorunners.gr στο μενού Εγγραφή.

Οι εγγραφές θα ανοίξουν την Παρασκευή 24/2/2017

11. Αντίτιμο Συμμετοχής
Τα αντίτιμα συμμετοχής είναι:

Απλό Πακέτο (χωρίς τεχνικό T-shirt) τόσο για τον Ημιμαραθώνιο Δρόμο όσο και για το Γύρο Ναυπάκτου των 7,5χλμ: 5€

Ενισχυμένο Πακέτο (με τεχνικό T-shirt): 10€ για τον Ημιμαραθώνιο Δρόμο και 8€ για το Γύρο Ναυπάκτου των 7,5χλμ

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ Α.Μ.Ε.Α ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή θα πρέπει να συνοδεύεται είτε με on line πληρωμή (πιστωτική/χρεωστική κάρτα) ή με κατάθεση του αντίστοιχου αντιτίμου στον κάτωθι λογαριασμό, εντός των συγκεκριμένων προθεσμιών.

Τα χρήματα δεν επιστρέφονται σε όποιον δρομέα πληρώσει αλλά δεν έρθει να τρέξει στον αγώνα. Μπορεί όμως (εφόσον έχει δηλώσει το αντίστοιχο πακέτο) να παραλάβει το t-shirt του αγώνα.

Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα θα επιστραφούν τα χρήματα στους δρομείς.

Λογαριασμός κατάθεσης:
Τράπεζα Eurobank
ΙΒΑΝ: 0026 0664 05 0101279053
Δικαιούχοι: Γεωργικόπουλος Παναγιώτης, Τούντας Θωμάς και Πασχάλης Γεώργιος.

Τα χρήματα θα καταβάλλονται αποκλειστικά στην τράπεζα Eurobank, έτσι ώστε να μην υπάρξει προμήθεια από άλλη τράπεζα.

Σε περίπτωση κατάθεσης σε άλλη τράπεζα, τυχόν έξοδα προμήθειας βαραίνουν τον αθλητή!

ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΘΕΤΗΡΙΟ!

12 . Παραλαβή αριθμών – Χρονικά όρια τερματισμού
Tα αθλητικά νούμερα των Αγώνων θα δοθούν από την Γραμματεία, που θα λειτουργήσει το Σάββατο 1 Απριλίου από 5:00μ.μ. έως 8:30μ.μ. και την Κυριακή ημέρα του αγώνα από 07:30π.μ. έως 09:00π.μ. Η Γραμματεία θα βρίσκεται στο σημείο Εκκίνησης – Τερματισμού, στην παραλία της Ψανής, στο 1ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου, στο προαύλιο του οποίου θα υπάρχει και η δυνατότητα στάθμευσης αυτοκινήτων.
Για την ολοκλήρωση του Ημιμαραθωνίου Δρόμου έχει καθοριστεί χρονικό όριο 3 ωρών. Εάν κάποιος δρομέας δεν ολοκληρώσει τον αγώνα μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, τότε πρέπει να σταματήσει ή να συνεχίσει προς τον τερματισμό με δική του ευθύνη.

13. Πρόγραμμα Αγώνων

Κυριακή 2 Απριλίου 2017
09:00 – 09:45 Προετοιμασία, προθέρμανση αθλητών
09:45 Ενημέρωση αθλητών
10:00 Εκκίνηση Ημιμαραθωνίου Δρόμου και Γύρου Ναυπάκτου 7,5χλμ
10:10 Εκκίνηση Δρόμου 1000μ παιδιών Δημοτικού
10:20 Εκκίνηση Δρόμου 2000μ παιδιών Γυμνασίου & Λυκείου
12:30 Απονομές

13. Επικοινωνία
E-mail επικοινωνίας: [email protected]
Site Αγώνα: http://lepantorun.lepantorunners.gr/
Τηλέφωνα Επικοινωνίας:
Παναγιώτης Γεωργικόπουλος: 697 2029278
Χάρης Ορφανουδάκης: 694 6464574

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site του αγώνα www.lepantorunners.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Avance Tinos Running Experience 2022
Άνοιγμα εγγραφών για τους αγώνες της Τήνου
Τρέχω για την υγεία μου
Δείτε περισσότερες πληροφορίες
11ος Πανελλήνιος Αγώνας Δρόμου 100 χλμ. και 5ος 50 χλμ.
14-2-2015: Ο ΑΠΣ Απόλλων Δυτ. Αττικής διοργανώνει στη παραλία Ψάθας Αλεποχωρίου αγώνες υπεραπόστασης εις μνήμη Αλέξανδρου Θεοφανίδη.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο