Aγώνας δρόμου και πολιτιστικές εκδηλώσεις

To Σάββατο 27 Αυγούστου ο Σύλλογος Ανδανιωτών Καλαμάτας και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας διοργανώνουν αγώνα με την ονομασία “3ος Ανδάνειος Δρόμος 17.000 μ.”, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Οιχαλίας και υποστηρίζεται από το Σύλλογο Γυναικών του τ. Δήμου Ανδανίας.

Share

To Σάββατο 27 Αυγούστου ο Σύλλογος Ανδανιωτών Καλαμάτας και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας διοργανώνουν αγώνα με την ονομασία ”3ος Ανδάνειος Δρόμος 17.000 μ.”, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Οιχαλίας και υποστηρίζεται από το Σύλλογο Γυναικών του τ. Δήμου Ανδανίας. Οι διοργανωτές δηλώνουν “Με τον αγώνα αυτό συνδέουμε την πόλη της Αρχαίας Μεσσήνης με την έδρα του τέως  Δήμου Ανδανίας, ο οποίος έχει την τιμή να φέρει το όνομα της πανάρχαιας, ιερής  και πρώτης πρωτεύουσας των Μεσσηνίων, πόλης της Ανδανίας, της πόλης με τα Μυστήρια και τους Αγώνες, της πόλης πού «όρισε» με την «παρακαταθήκη του Αριστομένη» τη θέση της Αρχαίας Μεσσήνης για να αποτελέσει τη συνέχειά της στην ιστορία, της πόλης της Αρχαίας Ανδανίας που όλοι οι Μεσσήνιοι έχουμε καθήκον  να εργαστούμε για να βρεθούν τα ίχνη της”.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ

Ημερομηνία: Σάββατο 27  Αυγούστου  2011
Ώρα εκκίνησης: 18:00
Διαδρομή: Αρκαδική Πύλη – Νεοχώρι – Διαβολίτσι. Η  διαδρομή είναι 17.000 μέτρα  από τα οποία τα  πρώτα 7.000 είναι σε ασφάλτινο δημόσιο δρόμο  και τα υπόλοιπα 10.000 μέτρα  είναι σε χωμάτινο παραποτάμιο αγροτικό δρόμο που διασχίζει την Άνω Μεσσηνιακή Πεδιάδα. Η ασφάλτινη διαδρομή των 7.000 μέτρων είναι κατήφορος με υψομετρική διαφορά περίπου 280 μέτρων  (200 μέτρα  τα  4.500 μέτρα  και 80 μέτρα τα 2.500 μέτρα). Η χωμάτινη διαδρομή των 10.000 μέτρων είναι τελείως επίπεδη. Συγκέντρωση αθλητών: Στις 17:00  στη πλατεία του Διαβολιτσίου για μεταφορά στην αφετηρία. 
Παράλληλοι αγώνες: Παιδικός Αγώνας  1.500 μ. 
Μετακίνηση: Δωρεάν από Αθήνα (πληρ. κ. Μπερτσάτου Ελένη  Σ.Δ.Υ. Αθηνών)*
Έπαθλα: Κύπελλο στους τρεις πρώτους – Κύπελλο κατά κατηγορία (δεκαετία). Μετάλλιο-Μπλουζάκι σε όσους τερματίσουν.
Ιατρικός έλεγχος: Ο ιατρικός έλεγχος είναι αποκλειστική ευθύνη των συμμετεχόντων .
Παράλληλες εκδηλώσεις: Την προηγούμενη μέρα του Αγώνα, Παρασκευή 26 Αυγούστου στις 8.30 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα Αρχαιολογικού ενδιαφέροντος με κεντρική ομιλήτρια την κ. Ξένη Αραπογιάννη, Προισταμένη της ΛΗ΄ Εφορείας Προιστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, με θέμα «Νέες αρχαιολογικές ανακαλύψεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανδανίας», στο χώρο του Ανοιχτού Θεάτρου Διαβολιτσίου “Σταθία Κωνσταντακοπούλου”. Παράλληλα στο χώρο της πλατείας θα λειτουργεί Έκθεση Φωτογραφίας με Εικόνες από το Πολιτισμικό και Φυσικό πλούτο της Δημοτικής Ενότητας Ανδανίας.

Δηλώσεις συμμετοχής  (έναρξη από 1/8)
1. Ηλεκτρονικά: στο www.sdym.gr,
2. Tηλεφωνικά στα 6974 829915 (Αλέξης Ζάννης) και 6942 553154 Ευθύμιος Αλεξόπουλος
3. Την ημέρα του αγώνα στη Γραμματεία έως τις 17:00.  
                          
Μπορείτε ακόμα να δηλώστε συμμετοχή στην εθελοντική ομάδα που θα σας χαρίσει μια καταπλητκική εμπειρία.

Πληροφορίες

Στα παραπάνω τηλέφωνα και ιστοσελίδα.
 

* Η αναχώρηση από την Αθήνα θα γίνει το Σάββατο 27 Αυγούστου το μεσημέρι ώρα 12.00 ακριβώς από την πλατεία Καραϊσκάκη (στάση Μετρό ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ).
Δηλώσεις συμμετοχής για την εκδρομή στο τηλέφωνο 210 3625168 κα Ελένη Μπερτσάτου, από Παρασκευή 19 Αυγούστου μέχρι και την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011 (ώρες 19.00μμ – 22.00μμ.).
Τα έξοδα μετάβασης και επιστροφής των δρομέων καλύπτονται από τους Διοργανωτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
1ο Sterea Run - Livadia Night Run
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
1 Εξωμεριά Trail Race
14-9-2014: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργου – Πανόρμου Τήνου ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 1ου ορεινού αγώνα: Εξωμεριά Trail Race , στις 14 Σεπτεμβρίου στο B.A άκρο του νησιού.
6ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Τυρνάβου-Λάρισας
7-12-2008:Μετράει ήδη 6 χρόνια ζωής. Ο 6ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Τυρνάβου-Λάρισας αποτελεί την κλασική επιλογή για τους λάτρεις του θεσσαλικού κάμπου.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο