4ο Φεστιβάλ Κρητικού στίβου

22-1-2017: Αγώνες στίβου για παιδιά στο λιμάνι του Αγ. Νικολάου

Share

Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, ο Δήμος Αγίου Νικολάου – Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου  (Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.) και ο Α.Ο. Λασιθίου, με τη συνεργασία, υποστήριξη και συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, διοργανώνουν το «4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2017».

Το «4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2017» περιλαμβάνει, περιφερειακούς αγώνες δρόμου σε δημόσια οδό, αγώνες επίδειξης σφαιροβολίας, αλμάτων σε μήκος, σε ύψος και το πρόγραμμα  Kids’ Athletics για σωματεία του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

1)  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ – ΤΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ   22   ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017  –   ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου και στην Κιτροπλατεία, με ώρα έναρξης 11.00.

2)  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ  ΑΓΩΝΕΣ  ΔΡΟΜΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΔΟ:

Α)  ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ  –  ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ  –  ΗΛΙΚΙΕΣ *

 

1-2

ΜΙΝΙ  ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ – ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 

900 μ.

2006 – 07 – 08

3-4

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ –  ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ   Β΄    

900 μ.

2004 –  05

5-6

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ –  ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ   Α΄  

  1. 800 μ.

2002 – 03

7

ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ             

  1. 800 μ.

2000 – 01

8

ΠΑΙΔΩΝ                    

2.700 μ.

2000 – 01

9

ΝΕΑΝΙΔΩΝ               

2.700 μ.

1998 – 99

10-11

ΑΝΔΡΩΝ –  ΓΥΝΑΙΚΩΝ – ΕΦΗΒΩΝ               

5.200 μ.

1999  και  μεγαλύτεροι

12-13

ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ

10.400 μ.

 1999 και μεγαλύτεροι

* Οι αθλητές – αθλήτριες από την κατηγορία ΠΠ-ΠΚ Α΄ και μεγαλύτεροι – ες έχουν δικαίωμα, εάν το επιθυμούν, να συμμετέχουν στην αμέσως ανώτερη ηλικιακή κατηγορία και φυσικά σε απόσταση μεγαλύτερη από την κατηγορία τους (π.χ. οι Κορασίδες να αγωνιστούν στα 2.700μ. Νεανίδων, φυσικά σε αυτή την περίπτωση θα υπολογιστούν για την κατάταξη και την απονομή στην κατηγορία Νεανίδων).

Β)  ΕΠΑΘΛΑ : Στους τρεις (3) πρώτους αθλητές – τριες σε κάθε μία από τις δεκατρείς παραπάνω κατηγορίες  θα απονέμονται κύπελλα,  μετάλλια και διπλώματα. Στον 4ο – 5ο και 6ο  νικητή των κατηγοριών ΠΠ – ΠΚ Β΄ και ΜΙΝΙ, θα απονέμονται διπλώματα.

3)  ΑΓΩΝΑΣ  ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ  ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑΣ:

Α)  ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ   –  ΗΛΙΚΙΕΣ:

 

1-2

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ –  ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ   Β΄    

2004 –  05

3-4

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ –  ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ   Α΄  

2002 – 03

5-6

ΠΑΙΔΩΝ –  ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ             

2000 – 01

7-8

ΕΦΗΒΩΝ –  ΝΕΑΝΙΔΩΝ               

1998 – 99

9

ΑΝΔΡΩΝ             

1997  και  μεγαλύτεροι

Β) ΤΡΟΠΟΣ  ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:

1) ΠΠ-ΠΚ Β΄:  ΜΕ 2 ΚΑΙ 3 ΚΙΛΑ

Οι 3 πρώτες βολές με 2 κιλά  και οι 3 επόμενες με 3 κιλά.

Το άθροισμα της καλύτερης  βολής με κάθε όργανο, είναι η επίδοση του αθλητή και με το άθροισμα αυτό γίνεται η κατάταξη των αθλητών (προσθέτουμε 1 + 1 βολή = 2 βολές)

2)  ΠΠ-ΠΚ Α΄ –  ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΔΕΣ:  ΜΕ 3 ΚΑΙ 4 ΚΙΛΑ

Οι 3 πρώτες βολές με 3 κιλά και 3 επόμενες  με 4 κιλά

Το άθροισμα της καλύτερης  βολής με κάθε όργανο, είναι η επίδοση του αθλητή και με το άθροισμα αυτό γίνεται η κατάταξη των αθλητών (προσθέτουμε 1 + 1 βολή = 2 βολές)

3)  ΠΑΙΔΕΣ   ΜΕ 4 ΚΑΙ 5 ΚΙΛΑ – ΕΦΗΒΟΙ ΜΕ  5 ΚΑΙ 6 ΚΙΛΑ

ΠΑΙΔΕΣ:  Οι 3 πρώτες βολές με 4 κιλά και οι 3 επόμενες  με 5 κιλά

ΕΦΗΒΟΙ: ΟΙ 3 πρώτες βολές με 5 κιλά και οι 3 επόμενες  με 6 κιλά

Το άθροισμα της καλύτερης  βολής με κάθε όργανο, είναι η επίδοση του αθλητή και με το άθροισμα αυτό γίνεται η κατάταξη των αθλητών (προσθέτουμε 1 + 1 βολή = 2 βολές)

 

4) ΑΝΔΡΕΣ  ΜΕ  6  ΚΑΙ 7.260  ΚΙΛΑ

Οι 3 πρώτες βολές με 6 κιλά και οι 3 επόμενες  με 7.260 κιλά

Το άθροισμα της καλύτερης βολής με κάθε όργανο, είναι η επίδοση του αθλητή και με το άθροισμα αυτό γίνεται η κατάταξη των αθλητών (προσθέτουμε 1 + 1 βολές = 2 βολές)

Γ) ΕΠΑΘΛΑ: Στους τρεις πρώτους αθλητές – αθλήτριες σε κάθε μια από τις εννιά παραπάνω κατηγορίες, ξεχωριστά για τα αγόρια και τα κορίτσια, θα απονέμονται κύπελλα,  μετάλλια και διπλώματα.

4) ΑΓΩΝΑΣ  ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ  ΑΛΜΑΤΟΣ  ΣΕ  ΜΗΚΟΣ  ΧΩΡΙΣ  ΦΟΡΑ

Α)  ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ   –  ΗΛΙΚΙΕΣ

 

1 – 2

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ  –  ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β΄    

2004 –  05

3 – 4

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ – ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ  Α΄          

2002 – 03

5 – 6

ΠΑΙΔΩΝ –  ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

2000 – 01

7 – 8

ΑΝΔΡΩΝ  – ΓΥΝΑΙΚΩΝ           

1999  ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ – ΕΣ

Β) ΤΡΟΠΟΣ  ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:

Οι αθλητές – αθλήτριες θα  αγωνίζονται όλοι με 3 άλματα άνευ φοράς και στη συνέχεια οι 3 καλλίτεροι σε κάθε μία από τις τέσσερις κατηγορίες, με 1 άλμα ακόμα.

Το άλμα θα πραγματοποιείται με τα δύο πόδια από σταθερό σημείο (πέτρα ή σκαλοπάτι ή από τον αναστολέα της σφαιροβολίας) και η προσγείωση θα είναι στην άμμο της παραλίας.

Γ) ΚΑΤΑΤΑΞΗ:

– Θα υπάρχει  ατομική κατάταξη, σύμφωνα με το καλύτερο άλμα κάθε αθλητή – αθλήτριας σε κάθε μία από τις οχτώ παραπάνω κατηγορίες

Δ)  ΕΠΑΘΛΑ: Στους τρεις (3) πρώτους αθλητές – τριες, σε κάθε μία από τις οκτώ παραπάνω  κατηγορίες  θα απονέμονται κύπελλα,  μετάλλια και διπλώματα.

4) ΑΓΩΝΑΣ  ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ  ΑΛΜΑΤΟΣ ΣΕ ΥΨΟΣ:

Α)  ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ   –  ΗΛΙΚΙΕΣ

 

1 – 2

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ  – ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β΄  

2004 –  05

3

ΠΑΙΔΩΝ – ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ  Α΄     

2000 – 03

4

ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ – ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α΄   

2000 – 03

 

Β) ΤΡΟΠΟΣ  ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:

Οι αθλητές – αθλήτριες θα  αγωνίζονται ΣΥΝΟΛΙΚΑ με ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΛΜΑΤΑ (ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ)

Εάν κάνουν 3 συνεχόμενα άκυρα άλματα τότε ολοκληρώνουν τον αγώνα.

Το αρχικό ύψος και στη συνέχεια τα διαδοχικά ύψη θα καθοριστούν την ημέρα των αγώνων.

 

Γ) ΚΑΤΑΤΑΞΗ: Θα υπάρχει  ατομική κατάταξη, ανάλογα με το καλύτερο άλμα κάθε αθλητή – αθλήτριας σε κάθε μία από τις τέσσερις παραπάνω κατηγορίες και σύμφωνα με τους αντίστοιχους κανονισμούς:

Δ)  ΕΠΑΘΛΑ :

Στους τρεις (3) πρώτους αθλητές – τριες σε κάθε μία από τις τέσσερις  παραπάνω κατηγορίας  θα απονέμονται κύπελλα,  μετάλλια και διπλώματα.

5) ΓΕΝΙΚΕΣ  ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:

α) ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στα αγωνίσματα, έχουν δικαίωμα συμμετοχής  οι αθλητές – τριες που είναι εγγεγραμμένοι σε σωματεία – μέλη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Στα πλαίσια της προσέλκυσης νέων αθλητών – τριών στα σωματεία στίβου, επιτρέπεται η συμμετοχή ανεξάρτητων αθλητών – τριών και μαθητών – μαθητριών «χωρίς δελτίο Σ.Ε.Γ.Α.Σ.», με την προϋπόθεση ότι θα καταθέσουν στη γραμματεία επίσημο αποδεικτικό της ηλικίας τους.

Οι ανεξάρτητοι αθλητές – τριες συμμετέχουν κανονικά στους αγώνες, στην κατάταξη και στην απονομή των επάθλων.

 

β) ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι αρχικές δηλώσεις συμμετοχής, σύμφωνα με τη συνημμένη δηλώσεις συμμετοχής, θα στέλνονται μέχρι τη  ΔΕΥΤΕΡΑ 16/1/2017, στα μέιλ που αναφέρονται στη δήλωση. Οι  τελικές δηλώσεις  θα γίνονται στην αίθουσα κλήσης, που θα βρίσκεται στο χώρο διεξαγωγής των αγώνων.

Τα πινάκια θα κλείνουν 30΄ πριν απ’ την έναρξη κάθε αγωνίσματος. Οι αριθμοί των αθλητών θα δίνονται στην αίθουσα κλήσης

γ)  ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ :

– Στους αγώνες θα ισχύσουν οι κανονισμοί στίβου του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.  έκδοσης  2017 – 2018.

– Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον τεχνικό υπεύθυνο και τον αλυτάρχη των αγώνων, σύμφωνα με τους κανονισμούς.

δ)  ΙAΤΡΙΚΕΣ  ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Με τη φροντίδα και την ευθύνη των συλλόγων τους, οι αθλητές και οι αθλήτριες θα πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς πριν από τους αγώνες. Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και αθλητριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες. Η πιστοποίηση αυτή γίνεται στο πίσω μέρος του δελτίου του αθλητή ή της αθλήτριας, και το οποίο θεωρείται από νομαρχιακό νοσοκομείο ή κέντρο υγείας ή αγροτικό ιατρείο ή υγειονομική στρατιωτική μονάδα ή από έχοντες οποιανδήποτε σχέση με το Δημόσιο ή Ν.Π.Δ.Δ ιατρούς.

Το δελτίο υγείας ισχύει για ένα (1) έτος από τη θεώρησή του.

Οι αθλητές – τριες θα παρουσιάζουν υποχρεωτικά στην αίθουσα κλήσης, το δελτίο τους νόμιμα θεωρημένο από ιατρό.

Οι αθλητές – τριες που δεν έχουν δελτίο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. πρέπει, με δική τους ευθύνη και πρωτοβουλία, να έχουν εξεταστεί ιατρικώς πριν από τους αγώνες για να διαπιστωθεί ότι μπορούν να αγωνιστούν χωρίς κίνδυνο της υγείας τους και να καταθέσουν σχετική υπεύθυνη δήλωση στη γραμματεία των αγώνων

ΔΕΝ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΘΛΗΤΗΣ – ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟ  ΘΕΩΡΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΙΑΤΡΟ Η  ΣΧΕΤΙΚΗ  ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ.

Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

Οι οργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Fraport Greece Mytilene Airport Run
30-3-2019: Αγώνες εντός του αεροδρομίου
4th Panorama Charity Fun Run
22-4-2018: Αγώνες 10, 5 & 2 χλμ. στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης
5ος Αγώνας Δρόμου Acheloos Run 2023
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο