2ος Ορειβατικός Αγώνας Τσαριτσάνης

17-9-2017: Ορειβατικός αγώνας στην Κοινότητα Τσαριτσάνης

Share

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Τσαριτσάνης διοργανώνει τον 2ο Ορειβατικό Aγώνα στα μονοπάτια του βουνού και του δάσους της Ιστορικής και Μαρτυρικής Κοινότητας Τσαριτσάνης, στους πρόποδες του μυθικού Ολύμπου, στις 17 Σεπτεμβρίου 2017, με τη συνεργασία του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας, των τοπικών φορέων, συλλόγων κι αθλητών.

Όπως αναφέρει η διοργάνωση «Ο αγώνας θα κινηθεί στα ίχνη της διαδρομής του 1ου Ορειβατικού Αγώνα με κάποιες επιπλέον προσθήκες μονοπατιών, που διάνοιξαν, καθάρισαν και συνεχίζουν να συντηρούν οι φίλοι του βουνού και του δάσους του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τσαριτσάνης, που ήδη προχώρησε στη σύνταξη μελέτης για όλο το δίκτυο των μονοπατιών της περιοχής.
Σκοπός μας, πέρα από την άθληση, την υγεία και την ψυχαγωγία είναι η ανάδειξη κι η προβολή της Ιστορικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου. Να αναπτύξουμε έναν αλλιώτικο τουρισμό, με πρωτότυπες και καινοτόμες δράσεις, όπως πεζοπορίες, εξορμήσεις για βότανα, άγρια χόρτα, μανιτάρια, αναρρίχηση, αγώνες κ.α. Να βγούμε, να χαρούμε και να απολαύσουμε τις φυσικές ομορφιές του τόπου. Σύντομα θα ακολουθήσει αναλυτική προκήρυξη του αγώνα με ποικίλες δραστηριότητες».

Ακολουθεί η προκήρυξη:

«Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Τσαριτσάνης και ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας συνδιοργανώνουν τον 2ο Ορειβατικό αγώνα. Συγκεκριμένα θα διεξαχθούν οι αγώνες 1)Ημιμαραθώνιος απόστασης 21 χλμ. 2) Σέγκια trail 8χλμ. και 3) πεζοπορίες 4.5 χλμ. και 1,5 χλμ. στα μονοπάτια του βουνού και του δάσους της Ιστορικής και Μαρτυρικής Κοινότητας Τσαριτσάνης, στις 17 Σεπτεμβρίου 2017, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Ελασσόνας, της Δημοτικής Κοινότητας Τσαριτσάνης,του Δασαρχείου Ελασσόνας, του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Κισσάβου-Ελασσόνας, του Συλλόγου Γυναικών Τσαριτσάνης, του Ιππικού Ομίλου Τσαριτσάνης και αθλητών, καθώς και με τη στήριξη από τους Εθελοντές Διασώστες Ελασσόνας. Επίσης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ.), τους επαγγελματίες , την ενεργή συμμετοχή άλλων τοπικών εθελοντικών ομάδων και Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ελασσόνας, Νομού Λάρισας».

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα στο facebook / 2ος Ορειβατικός αγώνας Τσαριτσάνης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Doukas Virtual Run
Από τη Δευτέρα 26 Απριλίου έως την Κυριακή 16 Μαΐου οι εγγραφές
Με επιτυχία ο ημιμαραθώνιος στα Γιαννιτσά
Στην πρώτη του κι όλας διοργάνωση ο ημιμαραθώνιος των Γιαννιτσών, Pella Half Marathon, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία τόσο οργανωτικά όσο και σε επίπεδο συμμετοχών με 250 περίπου δρομείς να λαμβάνουν μέρος. Μεγάλοι νικητές ο Γιώργος Χατζηγιάννης στους άνδρες και η Δήμητρα Ιορδανίδου στις γυναίκες με αρκετά καλούς χρόνους. Δείτε τα ανεπίσημα αποτελέσματα του αγώνα που διεξήχθη το πρωινό της Κυριακής στην όμορφη μακεδονική πόλη.
31ος Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου
3-9-2017: Αγώνας απαιτήσεων στον Όλυμπο.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο