Σπάρταθλον 2015

25/26-9-2015: Ο σημαντικότερος αγώνας υπεραπόστασης

Share

Tην Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά το Σπάρταθλον, ένας από τους ιστορικότερους αγώνες υπεραπόστασης στον κόσμο. Η εκκίνηση του αγώνα γίνεται όπως και κάθε χρόνο έξω από το Ηρώδειο θέατρο κάτω από την Ακρόπολη.

Λίγα λόγια για το Σπάρταθλον (από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης)

Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου.

Το Σπάρταθλο αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Φειδιππίδης έφτασε στη Σπάρτη μια μέρα μετά την αναχώρησή του από την Αθήνα.

Το 1984 ιδρύθηκε ο Διεθνής Σύνδεσμος «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ», ο οποίος από τότε μέχρι σήμερα διοργανώνει ανελλιπώς τον αγώνα κάθε Σεπτέμβρη. Η επιλογή του μήνα αυτού έγινε, διότι τότε τοποθετεί χρονικά ο Ηρόδοτος την αποστολή του Φειδιππίδη στην Σπάρτη.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του φετινού αγώνα

Δείτε εδώ τους κανόνες του αγώνα

Δείτε εδώ τα σημεία ελέγχου του αγώνα

Δείτε το βίντεο του αγώνα

[!%ARTICLE_MODULE_ID:531:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
2oς Μαραθώνιος Ολυμπίας
26-27/3-2016: Πάρτε μέρος στην μεγάλη αυτή γιορτή του Αθλητισμού και του Ολυμπισμού και ζήστε τις δικές σας στιγμές δόξας στον τόπο που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
38ος Καραϊσκάκειος δρόμος
Με επιτυχία διοργανώθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο ο Καραϊσκάκειος Αγώνας δρόμου. Ο αγώνας απόστασης 25 χλμ έγινε στα πλαίσια της πολιτιστικής γιορτής “Καραϊσκάκεια” που γίνεται κάθε χρόνο στο Νομό Καρδίτσας. Φετος σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχής με 67 δρομείς να τερματίζουν, ενώ πρώτος νικητής ήταν ο Αντώνης Κακαρόντζας.
19ος Μινωικός Άθλος
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο