Αρχαίος Μυκηναϊκός Δρόμος 2017

4-6-2017: Αγώνας 7χλμ. στις Μυκήνες

Share

Την Κυριακή 4 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ο Αρχαίος Μυκηναϊκός Δρόμος 2017 στις Μυκήνες. 

Aκολουθεί η ανακοίνωση της διοργάνωσης:

«To Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Μέριμνας και Αθλητισμού του Δήμου Άργους-Μυκηνών, οι Μαραθωνοδρόμοι Δρομείς Αργολίδας, ο σύλλογος οι φίλοι των Μυκηνών και του Μυκηναϊκού Πολιτισμού και η Τοπική Κοινότητα Προσύμνης συνδιοργανώνουν τον 9ο Αρχαίο Μυκηναϊκό Δρόμο, την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017.

Η διαδρομή αυτή ακολουθεί τα ίχνη ενός αρχαίου Μυκηναϊκού δρόμου που συνέδεε την ακρόπολη των Μυκήνων με το λεκανοπέδιο της Προσύμνης. Η διαδρομή περνά από πολλά σημεία μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Στο Δρόμο μπορούν να συμμετάσχουν Περιπατητές, Ποδηλάτες, Ιππείς και Δρομείς – Αθλητές                               .                                            
Σημείο εκκίνησης Πύλη Λεόντων «Αρχαιολογικός χώρος Μυκηνών» και τερματισμός στο μαγευτικό εξωκλήσι της Παναγίας Προσύμνης Δήμου Άργους Μυκηνών.
Για τους δρομείς η απόσταση είναι 10 χλμ σε χωμάτινη διαδρομή. Θα υπάρχει σταθμός υδροδοσίας στο 5ο χλμ. Οι Περιπατητές θα ακολούθησoυν τον αρχαίο δρόμο μήκους 7 χλμ και θα ξεναγηθούν από τον καθηγητή Μουσικού σχολείου Προσύμνης Παναγιώτη Ψύχα                                .

Διαδρομές:
Α. Για δρομείς χωμάτινη διαδρομή 10 Χλμ
Β. Για περιπατητές «Αρχαίος δρόμος» 7 χλμ
Γ. Για Ιππείς η ίδια διαδρομή αλλά δεν θα γίνει μέσα από τον Αρχαιολογικό χώρο
Δ. Για ποδηλάτες ίδια διαδρομή αλλά μόνο για μεγάλους

Ώρες Εκκίνησης:  
Περιπατητές 08:00
Ποδηλάτες 08:30
Ιππείς 08:35
Δρομείς  09:00

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν μόνο για τους δρομείς μέχρι 31/5/2017 και περιορισμένος αριθμός την ημέρα του αγώνα. Οι δηλώσεις γίνονται στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://docs.google.com/…/1ILeEPa4P9EqVywhIemqCNPPai2_…/edit 

Απονομή επάθλων θα γίνει στους 3 πρώτους άνδρες και τις 3 πρώτες γυναίκες (1ος κύπελο και μετάλλιο, 2ος και 3ος μετάλλιο). Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο και όλοι οι συμμετέχοντες στη δράση, δίπλωμα συμμετοχής.
Στον 9ο Αρχαίο Μυκηναϊκό Δρόμο θα υπάρχει υποστήριξη από Το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Ν. Αργολίδας και από το 1ο Σύστημα Προσκόπων
Στο τέλος των αγώνων θα υπάρχουν χορευτικά δρώμενα από το χορευτικό τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων παράρτημα Κουτσοποδίου και θα προσφερθούν σε όλους τους Αθλητές Καφές Μπανάνες Χυμός και παραδοσιακό γεύμα με συνοδεία κρασιού.
Οι αγώνες θα καλυφθούν υγειονομικά από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό παράρτημα Άργους με κάλυψη από Γιατρό και υποστήριξη από το ΕΚΑΒ.

Οργανωτική Επιτροπή:
Βύρλας Δημήτρης        6974481474
Τζαβέλας Βαγγέλης      6944170746
Δελής Νίκος                6937579375
Παναγιώτης Ψύχας      6972448668 (για περιπατητές)
Σαμαρτζής Δημήτρης   6978611666
Ελισάβετ Δήμα Πετροπούλου
Μπινιάρης Γεώργιος

Η επιστροφή στο χώρο της εκκίνησης θα γίνει με λεωφορείο μετά το τέλος της εκδήλωσης (περίπου 1:00 μ.μ) από σημείο κοντά στον χώρο τερματισμού. Τα προσωπικά αντικείμενα των αθλητών θα μεταφερθούν και στον τερματισμό με αυτοκίνητο της διοργάνωσης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στα βήματα του Φειδιππίδη!
Ξεκίνησε πριν από λίγο το φετινό Σπάρταθλο, ένας από τους σημαντικότερους αγώνες υπεραποστάσεων στον κόσμο. 321 υπερμαραθωνοδρόμοι από 35 χώρες, ανάμεσα τους και 45 Έλληνες, πήραν εκκίνηση μπροστά από την Ακρόπολη με στόχο τη Σπάρτηακολουθώντας τα βήματα του ημεροδρόμου. Δείτε το Δελτίο Τύπου των διοργανωτών αλλά και περισσότερα στοιχεία για το φετινό Σπάρταθλο.
Aqua Adventures by Artemida - Νέα ημερομηνία
Η ημερομηνία του αγώνα μετατίθεται
10ος Αγώνας Δρόμου «Τρέχω για την Κατερίνη»
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο