13ος Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου Ράξας-Τρικάλων

18-12-2016: Ημιμαραθώνιος και αγώνας 7 χλμ. στη Ράξα Τρικάλων

Share

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί ο 13ος Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου Ράξας-Τρικάλων και ο Αγώνας Δρόμου 7 χλμ. που διοργανώνουν ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ.
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Η επιτροπή Διοργάνωσης της
Τ.Κ. Ράξας του Δήμου Τρικκαίων με συνδιοργανωτή το Σύλλογο Δρομέων Τρικάλων προκηρύσσει τον 13 ο Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου , Αγώνα δρόμου 7 χλμ. καθώς και παιδικούς αγώνες για ηλικίες μέχρι 15 ετών. O αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου

Σημείο εκκίνησης-τερματισμού: Κεντρική Πλατεία τοπικού Διαμερίσματος Ράξας Δήμου Τρικκαίων.

Ώρα εκκίνησης: 11:00 π.μ.

Απόσταση αγώνα: 21,1 χλμ.

Περιγραφή διαδρομής αγώνα: Εκκίνηση από το Τ.Δ. Ράξας με κατεύθυνση προς Τρίκαλα μετά από 200 μέτρα στρίβουμε δεξιά και κάνουμε το γύρο της ράχης περίπου 3 χλμ και κατόπιν ακολουθούμε την ασφαλτοστρωμένη δημοτική οδό προς Τ.Δ. Ριζώματος συνέχεια προς το Τ.Δ. Πλατάνου. Μέσω του οικισμού Χαϊδεμένης και πριν τον οικισμό Περδικοράχης αφήνουμε την ασφαλτοστρωμένη οδό και δια της χωμάτινης αγροτικής οδού μήκους δύο (2) χιλιομέτρων επιστρέφουμε στο Τ.Δ. Ράξας με τερματισμό το σημείο αφετηρίας. Η διαδρομή στο πρώτα οκτώ χιλιόμετρα είναι σχεδόν επίπεδη, από το όγδοο έως το δέκατο ανηφορική ,από το δέκατο έως το δεκατοτέταρτο αρκετά κατηφορική και η συνέχεια της σχεδόν επίπεδη.
Σημείωση: Η διαδρομή είναι μετρημένη όπως επίσης καθ΄ όλο το μήκος της θα είναι φυλασσόμενη από την Τροχαία. Ο αγώνας θα γίνει με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Τροφοδοσία: Στη διαδρομή θα υπάρχουν τέσσερις σταθμοί τροφοδοσίας ανά 5 χλμ. με νερό. Στον τερματισμό θα υπάρχει νερό, τσάϊ και μπουφές με τοπικά εδέσματα.

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 16 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό. Εγγραφές για την συμμετοχή μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά στο email raxahalfmarathon@yahoo.gr το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 . (βλ. Υπόδειγμα δήλωσης παρακάτω)

Χρονικό όριο αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε 2,5 ώρες . Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.

Έπαθλα-Ηλικιακές κατηγορίες:
Θα βραβευθούν οι τρεις (3) καλύτεροι άνδρες και οι τρεις (3) καλύτερες γυναίκες της γενικής κατάταξης με κύπελλα.
Θα βραβευθούν επίσης οι τρεις (3) νικητές των ηλικιακών κατηγοριών οι οποίες είναι οι ακόλουθες:
ανδρών: έως 19 ,20-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60-69, 70 και άνω.
γυναικών: έως 19 ,20-29 ,30-39, 40-49, 50 και άνω
Οι πρώτοι (1οι) των ηλικιακών κατηγοριών θα βραβευθούν με κύπελλα ενώ οι δεύτεροι (2οι) και τρίτοι (3οι) με μετάλλια.
Επίσης θα βραβευθεί ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής με κύπελλο
Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί μετάλλιο.
Οι τρεις πρώτοι της γενικής κατάταξης ανδρών- γυναικών εξαιρούνται των ηλικιακών κατηγοριών.

Αγώνας δρόμου 7 χλμ.

Σημείο εκκίνησης-τερματισμού: Κεντρική Πλατεία τοπικού Διαμερίσματος Ράξας Δήμου Τρικκαίων.

Ώρα εκκίνησης: 10:45 π.μ.

Απόσταση αγώνα: 7 χλμ.

Περιγραφή διαδρομής αγώνα: Εκκίνηση από το Τ.Δ. Ράξας ακολουθούμε την ασφαλτοστρωμένη δημοτική οδό προς Τ.Δ. Ριζώματος μετά την γέφυρα στρίβουμε δεξιά προς οικισμό Χαϊδεμένης και ακολουθούμε την διαδρομή του ημιμαραθωνίου μέχρι το τέλος της στην πλατεία της Ράξας.

Τροφοδοσία: Στη διαδρομή θα υπάρχει 1 σταθμός τροφοδοσίας με νερό. Στον τερματισμό θα υπάρχει νερό, τσάϊ και μπουφές με τοπικά εδέσματα.

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 16 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό. Εγγραφές για την συμμετοχή μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά με το email raxahalfmarathon@yahoo.gr το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016. (βλ. Υπόδειγμα δήλωσης παρακάτω)

Χρονικό όριο αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε 1 ώρα . Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.

Έπαθλα-Ηλικιακές κατηγορίες: Θα βραβευθούν οι τρεις (3) καλύτεροι άνδρες και οι τρεις (3) καλύτερες γυναίκες της γενικής κατάταξης με κύπελλα. Ηλικιακές κατηγορίες δεν θα υπάρχουν στον αγώνα των 7 χλμ.
Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί μετάλλιο.

Αγώνας δρόμου για παιδιά ηλικίας έως 15 ετών
Οι παιδικοί αγώνες θα ξεκινήσουν μετά τον τερματισμό και του τελευταίου αθλητή του ημιμαραθώνιου δρόμου, περίπου στις 1:30 μ.μ. Έγγραφες συμμετοχές μπορούν να πραγματοποιηθούν την ημέρα του Αγώνα μέχρι την 1:00 μ.μ . Απαραίτητη θεωρείται η έγγραφη συναίνεση του κηδεμόνα.

Οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν χωριστά ανά φύλο (αγόρια-κορίτσια) ως εξής:
1η κατηγορία : Ηλικίες 4-5-6 ετών : αγώνας 100 μ.
2η κατηγορία : Ηλικίες 7-8-9 ετών : αγώνας 400 μ.
3η κατηγορία :Ηλικίες 10-11-12 ετών : αγώνας 600 μ.
4η κατηγορία :Ηλικίες 13-14-15 ετών : αγώνας 1000 μ.

Οι πρώτοι (1οι) των παιδικών κατηγοριών θα βραβευθούν με κύπελλα ενώ οι δεύτεροι (2οι) και τρίτοι (3οι) με μετάλλια ( εκτός από την 1η κατηγορία 4-5-6 ετών όπου θα δοθούν μόνο μετάλλια )
Σε όλα τα παιδιά που θα τερματίσουν θα δοθεί μετάλλιο.

Για δηλώσεις συμμετοχής

ΜΟΝΟ στο email του Αγώνα: raxahalfmarathon@yahoo.gr

(Υπόδειγμα δήλωσης)

Αγώνας : Ημιμαραθώνιος ή 7 χλμ.

Επώνυμο :

Ονομα :

Έτος γέννησης :

Φύλο :

Σύλλογος :

Πληροφορίες στα:
Τηλ. 6977190493 , 2431088078 Μπαρτζιώκας Λάκης
6937419664 , 2431085458 Φαγκρίδας Αθανάσιος
(παρακαλούνται οι φίλοι δρομείς για την αποφυγή λαθών να μην χρησιμοποιούν τα τηλέφωνα για εγγραφή αλλά μόνο για πληροφορίες)».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Spetses mini Marathon 2017
6/8-10-2017: Η C Lab, και υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και του Δήμου Σπετσών, διοργανώνει το τριήμερο 6-8 Οκτωβρίου τον Spetses mini Marathon.
Δεχθείτε την πρόκληση
Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή του Taygetos Challenge 2010 το 2407 Μountain Αctivities και το Trail Project ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη διεξαγωγή του Taygetos Challenge 2011 το Σαββατοκύριακο 26-27 Μαρτίου.
Taygetos: Τα τελευταία νέα
Στις 30 Μαρτίου κλείνουν οι συμμετοχές για το φετινό Taygetos Challenge έναν αγώνα που αναμένεται φέτος με πολλές εκπλήξεις. Δείτε την ανακοίνωση των διοργανωτών με τα τελευταία νέα!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο