4ος Νάιος Δρόμος

30-10-2016: Ο “4ος Νάιος Δρόμος” επιστρέφει στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης.

Share

Στις 30 Οκτώβρη 2016 ο “4ος Νάιος Δρόμος”.

Ακολουθεί η προκήρυξη του αγώνα:

“ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Ο 4ος Νάιος Δρόμος επιστρέφει στις 30 Οκτωβρίου

Στις 30 Οκτωβρίου, ο 4ος Νάιος Δρόμος επιστρέφει στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης. Μια αθλητική διοργάνωση σε έναν τόπο σπουδαίας πολιτιστικής αξίας, ένα “ταξίδι” πίσω στον χρόνο, όταν τα Νάια τελούνταν προς τιμή του Δία και αποτελούσαν μία από τις έξι διοργανώσεις της αρχαιότητας.

Ο Νάιος Δρόμος των 18,5 km είναι μια μοναδική διαδρομή. Ξεκινά από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης, περνάει δίπλα από τα χωριά της δωδωναίας κοιλάδας και επιστρέφει στον αρχαιολογικό χώρο, με τους δρομείς να βρίσκονται στα τελευταία 500 μέτρα σε απόσταση… αναπνοής από τα μνημεία της αρχαίας Δωδώνης.
Τον “4ο Νάιο Δρόμο” πλαισιώνουν και δύο άλλοι αγώνες: των 5km και των 2km, με τον τελευταίο να αφορά αποκλειστικά μαθητές του Δημοτικού.

Οι αγώνες αυτοί πραγματοποιούνται από την Ε.Κ.Α. Δωδώνη και τους Συλλόγους Δωδωναίας Κοιλάδας, με την υποστήριξη του Δήμου Δωδώνης, του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Δωδώνης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, ενώ τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται μέχρι 28 Οκτωβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον ιστότοπο: www.naiosdromos.gr.

* Για τον 4ο Νάϊο Δρόμο, θα δοθεί συνέντευξη τύπου, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων (πάρκο Λιθαρίτσια).”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το φυσικό μεταλλικό νερό "Βίκος" στο 10άρι
Η ενυδάτωση πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τον αγώνα είναι το Α και το Ω. Στον 31ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ. που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος έχει αναλάβει την ενυδάτωση των 2.000 και πλέον δρομέων που θα λάβουν μέρος βοηθώντας τους με αυτόν τον τρόπο να πετύχουν ένα νέο ρεκόρ αλλά και να ξεδιψάσουν μετά την προσπάθειά τους. Δείτε περισσότερα.
Fijnaut και Συλαίου νικητές στον Υμηττό
Με τη συμμετοχή 200 δρομέων στους δύο αγώνες (μεγάλος 13,3 χλμ. και μικρός 9,3 χλμ.) πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Μαρτίου ο πρώτος αγώνας της σειράς New Balance Mountains Cup 2010 στον Υμηττό. Νικητές στην μεγάλη απόσταση ο Stan Fijnaut και η Ασημίνα Συλαίου.
Το Μονοπάτι της Εκεχειρίας 2022
Διαδρομή χωρίς αγωνιστικό χαρακτήρα 50 χλμ. από την Ήλιδα στην Ολυμπία
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο