4ος Νάιος Δρόμος

30-10-2016: Ο “4ος Νάιος Δρόμος” επιστρέφει στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης.

Share

Στις 30 Οκτώβρη 2016 ο “4ος Νάιος Δρόμος”.

Ακολουθεί η προκήρυξη του αγώνα:

“ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Ο 4ος Νάιος Δρόμος επιστρέφει στις 30 Οκτωβρίου

Στις 30 Οκτωβρίου, ο 4ος Νάιος Δρόμος επιστρέφει στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης. Μια αθλητική διοργάνωση σε έναν τόπο σπουδαίας πολιτιστικής αξίας, ένα “ταξίδι” πίσω στον χρόνο, όταν τα Νάια τελούνταν προς τιμή του Δία και αποτελούσαν μία από τις έξι διοργανώσεις της αρχαιότητας.

Ο Νάιος Δρόμος των 18,5 km είναι μια μοναδική διαδρομή. Ξεκινά από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης, περνάει δίπλα από τα χωριά της δωδωναίας κοιλάδας και επιστρέφει στον αρχαιολογικό χώρο, με τους δρομείς να βρίσκονται στα τελευταία 500 μέτρα σε απόσταση… αναπνοής από τα μνημεία της αρχαίας Δωδώνης.
Τον “4ο Νάιο Δρόμο” πλαισιώνουν και δύο άλλοι αγώνες: των 5km και των 2km, με τον τελευταίο να αφορά αποκλειστικά μαθητές του Δημοτικού.

Οι αγώνες αυτοί πραγματοποιούνται από την Ε.Κ.Α. Δωδώνη και τους Συλλόγους Δωδωναίας Κοιλάδας, με την υποστήριξη του Δήμου Δωδώνης, του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Δωδώνης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, ενώ τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται μέχρι 28 Οκτωβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον ιστότοπο: www.naiosdromos.gr.

* Για τον 4ο Νάϊο Δρόμο, θα δοθεί συνέντευξη τύπου, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων (πάρκο Λιθαρίτσια).”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Corfu Half Marathon
24-9-2017: Αγώνες ημιμαραθώνιου, 3 & 5 χλμ. στην Κέρκυρα
6ο Attika Run & Fun Grand Prix - Γλυφάδα
9-6-2019: Ο αγώνας της σειράς στη Γλυφάδα
Alonissos Challenge 2020 - Ακύρωση
Δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο