Χειμωνιάτικος Ενιπέας 2016

11-12-16: Χειμερινός αγώνας στον Όλυμπο

Share

Ο «Χειμωνιάτικος Ενιπέας» πραγματοποιείται την δεύτερη Κυριακή κάθε Δεκεμβρίου. Η διαδρομή του αγώνα εκτείνεται σε  24 χιλιόμετρα εκ των οποίων τα 21 σε μονοπάτια, με θετική υψομετρική διαφορά 1750 μέτρα. Το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση της προσπάθειας είναι 5 ώρες. Η τροφοδοσία των αθλητών περιορίζεται σε έναν σταθμό, περίπου στο μέσον της διαδρομής (11ο ΚΜ).   

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Η διαδρομή του αγώνα έχει ως εκκίνηση και τερματισμό τοανοιχτό θεατράκι στο πάρκο Λιτοχώρου. Το ελάχιστο υψόμετρο της διαδρομής είναι 235 μέτρα και το μέγιστο 1.041. Το μεγαλύτερο τμήμα της διαδρομής (96%) αποτελείται από μονοπάτια,  ενώ το υπόλοιπο μοιράζεται σε τσιμεντόδρομο και άσφαλτο.  Από την 9η διοργάνωσηκαθιερώθηκε επίσημα ως διαδρομή του αγώνα η  «αριστερόστροφη» διαδρομή: Πάρκο Λιτοχώρου – Μύλοι – Άγιοι Απόστολοι – Γκόλνα – Καστάνα – Άγιο Σπήλαιο – Μοναστήρι – Ζηλνιά – Μύλοι – Πάρκο Λιτόχωρου.  (σύντομα η ανακοίνωση με ακριβή στοιχεία της διαδρομής).

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στον αγώνα δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και έχουν τερματίσει έναν τουλάχιστον αγώνα βουνού τα τρία τελευταία ημερολογιακά έτη (το τρέχον & τα δύο προηγούμενα) με βαθμολογική αξία πάνω από 20 βαθμούς (λεπτομέρειες στο σύστημα βαθμολόγησης αγώνων του ΟΜ).  Ο κάθε αθλητής έχει την ευθύνη για τον ιατρικό έλεγχο της υγείας του. Δεν δικαιούνται συμμετοχής αθλητές που στο παρελθόν υπέπεσαν σε σοβαρά παραπτώματα αντιαθλητικής συμπεριφοράς. Ο νικητής και η νικήτρια της προηγούμενης διοργάνωσης, δικαιούνται την δωρεάν συμμετοχή τους στην παρούσα, τιμής ένεκεν.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές, οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 20.00 μ.μ. την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, και θα ολοκληρωθούν στις 20.00 μ.μ. την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν μέσω διαδικτύου. Η πληρωμή του τιμήματος συμμετοχής  των 20 €  γίνεται μόνο με τη χρέωση πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης. Ο έλεγχος κάθε αίτησης συμμετοχής θα πραγματοποιείται το αργότερο εντός τριών ημερών από την ημερομηνία υποβολής της, διάστημα που θα χρειαστεί για την εμφάνιση του ονόματος του αιτούντος στον πίνακα των συμμετεχόντων. Ψευδείς αιτήσεις αναφορικά με το κριτήριο συμμετοχής ή αιτήσεις που δε θα δηλώνουν αγώνα βουνού ως κριτήριο θα απορριφθούν και το ποσό συμμετοχής δεν θα επιστραφεί.

Η παραλαβή των αριθμών του αγώνα θα γίνεται την παραμονή του αγώνα (Σάββατο 10/12) και τις ώρες 16:00-21:00 από το Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου και την ημέρα του αγώνα (Κυριακή 11/12) και ώρες 08:00-09:30 στο χώρο της εκκίνησης  στο Δημοτικό Θέατρο στο πάρκο του Λιτοχώρου. Για την παραλαβή αριθμών απαιτείται η επίδειξη κάποιου επίσημου δελτίου που να πιστοποιεί την ταυτότητα του/της αθλητή/τριας.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΠΑΡΟΧΕΣ

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 20€ ευρώ και ο κάθε αθλητής δικαιούται: τροφοδοσία σε ένα σταθμό, αριθμό αγώνα, μετάλλιο (όσοι τερματίσουν εντός του χρονικού ορίου των 5 ωρών), ηλεκτρονική χρονομέτρηση, ασφάλιση για την περίπτωση ατυχήματος, γεύμα στο τέλος του αγώνα, υποστήριξη πρώτων βοηθειών. 

Πατήστε εδώ για να δηλώσετε συμμετοχή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αγώνας κατά της παιδικής εργασίας
Η πρωτοβουλία «Τρέχοντας για τα Παιδιά στο Δρόμο» και η  Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων “ΑΡΣΙΣ”, με την υποστήριξη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης διοργάνωσαν έναν αγώνα δρόμου και ποδηλάτου μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα με σκοπό να δηλώσουν την αντίθεση τους στην παιδική εργασία και εκμετάλλευση.
32ος Κορακοβούνιος Δρόμος
12-5-2019: Αγώνες τρεξίματος και Πεζοπορίας στην Κρήτη
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο