7ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου «Άρμα Πάρνηθας»

12-10-2014: Ο Ελληνικός Πολιτιστικός Ορειβατικός Σύλλογος ΕΠΟΣ Φυλής διοργανώνει την Κυριακή 12 Οκτωβρίου αγώνα με την ονομασία 7ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου «Άρμα Πάρνηθας».

Share

Για έβδομη χρονιά ο Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής διοργανώνει και φέτος, την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014, τον αγώνα ορεινού δρόμου «Άρμα» Πάρνηθας. Ο αγώνας «Άρμα» Πάρνηθας έχει πλέον καθιερωθεί και κατέχει επάξια μια θέση στο αγωνιστικό καλεντάρι πολλών αθλητών του ορεινού τρεξίματος.

• Η καθιερωμένη διαδρομή εκτείνεται σε μήκος 17 χλμ. και 900 μέτρα αθροιστικής υψομετρικής διαφοράς, και κινείται σε περιοχές ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς της Δυτικής Πάρνηθας, περιμετρικά της χαρακτηριστικής ορθοπλαγιάς «Άρμα», η οποία αποτελεί το φυσικό όριο της ονομαστής χαράδρας της Γκούρας. Περνά από ορειβατικά μονοπάτια, ρυάκια και δασικούς δρόμους που συναντούν σημεία με φυσική και ιστορική σημασία για την περιοχή (ρέμα Γιαννούλας, πηγή Ταμίλθι, πηγές αρχαίας Φυλής) και σε περιοχή δασωμένη, η οποία σώθηκε από την καταστροφική πυρκαγιά του 2007. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 09:30.

• Η μικρή διαδρομή, είναι μήκους 10 χλμ. (από τα οποία 2,5χλμ. σε μονοπάτι) με 300 μέτρα αθροιστικής υψομετρικής διαφοράς, που έχει κοινή αφετηρία και τερματισμό με την κύρια διαδρομή. Η διαδρομή αυτή απευθύνεται σε λιγότερο έμπειρους δρομείς που θέλουν να συμμετάσχουν και να τρέξουν στην δασωμένη Δυτική Πάρνηθα. Έχει κοινή αφετηρία και τερματισμό με τη μεγάλη διαδρομή. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 09:30.
Στον αγώνα μπορεί να συμμετάσχει κάθε ενδιαφερόμενος/η, αθλητής ή μη, με καλή φυσική κατάσταση (ηλικίες 16 έως 70 ετών). Οι ανήλικοι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους υποχρεωτικά τη συγκατάθεση του γονέα ή κηδεμόνα. Οι δρομείς θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους την δυσκολία της διαδρομής στην οποία επιθυμούν να συμμετέχουν, να έχουν καλή φυσική κατάσταση και να έχουν κάνει πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις. Οι σταθμοί υδροδοσίας των δρομέων βρίσκονται στις εξής χιλιομετρικές αποστάσεις από την Αφετηρία: ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Κιάφα Καλαμαρά 2,50χλμ., Άσφαλτος Μονής Κλειστών 6χλμ., Ρέμα Μποντιά 11χλμ., Κιάφα Καλαμαρά 15χλμ.

ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Πόρος 4,5χλμ., Κιάφα Καλαμαρά 7,50χλμ.

Οι Δηλώσεις Συμμετοχής των αθλητών γίνονται ηλεκτρονικά και η πρότυπη φόρμα υπάρχει στην ιστοσελίδα του Συλλόγου (www.eposfilis.gr). Στην Αίτηση Συμμετοχής δηλώνει ο ενδιαφερόμενος απαραίτητα τη διαδρομή στην οποία θα συμμετάσχει (μεγάλος ή μικρός γύρος).

Η Αίτησης Συμμετοχής στέλνεται ηλεκτρονικά και πρέπει να γίνει το αργότερο έως την τελευταία Πέμπτη πριν τον αγώνα (9/10/2014). Για όσους θέλουν να τη στείλουν μέσω φαξ, πρέπει να συμπληρώσουν και να υπογράψουν την αίτηση και να την στείλουν στο fax: 210-2412099.

Κόστος Συμμετοχής: 10 ευρώ (για να καλυφθούν τα έξοδα για την ηλεκτρονική χρονομέτρηση των αποτελεσμάτων).

Οι αθλητές θα παραλάβουν τους αριθμούς και τα chip χρονομέτρησης από τις 07:30 έως τις 09:00 την ημέρα του αγώνα από τη Γραμματεία (Πηγές Αρχαίας Φυλής), καταβάλλοντας το ποσό των 10 ευρώ για τα έξοδα χρονομέτρησης. Κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής από τη Γραμματεία, οι δρομείς θα πρέπει να υπογράψουν τη δήλωση συμμετοχής τους, εφόσον αυτή έχει σταλεί ηλεκτρονικά και είναι ανυπόγραφη

Η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής διευκολύνει την οργανωτική επιτροπή

Θα απονεμηθούν κύπελλα και αναμνηστικά συμμετοχής.

Δηλώσεις συμμετοχής στο φαξ: 210 2412099 και στο email: [email protected]

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.eposfilis.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυριακίδεια 2019
27-1-2019: Αγώνας 10 χλμ. στη Φιλοθέη
Σαρρίδης και Ταρρού νικητές στην Καβάλα
Με τη συμμετοχή 178 αθλητών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου ο 13ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Καβάλας απόστασης 7 χλμ.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο