4ος Αχίλλειος Άθλος

2-10-2016: Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου ο ημιμαραθώνιος «4ος Αχιλλειος Άθλος» και οι παράλληλοι αγώνες 5,2 χλμ. και ο παιδικός 1.000 μ.

Share

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ο ημιμαραθώνιος «4ος Αχιλλειος Άθλος» στα Φάρσαλα. Η διοργάνωση περιλαμβάνει ακόμα αγώνα 5,2 χλμ. αλλά και αγώνα για παιδιά 1.000 μ.
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Ο Δήμος Φαρσάλων και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης Δήμου Φαρσάλων (Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. Δ.Φ.  ), σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), διοργανώνουν και προκηρύσσουν ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου, μήκους 21.100 μ., που θα διεξαχθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 στα Φάρσαλα.  Η εκκίνηση θα γίνει στις 9:30 π.μ. από το πάρκο Απιδανού και ο τερματισμός στην πλατεία Δημαρχείου (Άγαλμα Αχιλλέα)

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι αθλητές είναι: 
Εκκίνηση → Φάρσαλα, Πηγές Απιδανού ποταμού → οδός Θέτιδος προς Λαμία → οδός Λαμίας →  Αρχαϊκός Θολωτός Τάφος →  δεξιά οδός Αθηνών → οδός Λαρίσης, αριστερά προς Λάρισα (Πεδιάδα των Φαρσάλων – Σιδηροδρομική Γραμμή – Βασιλί – Γέφυρα Ενιπέα – Δενδράκια) → μετά το εργοστάσιο «ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ» δεξιά προς Βαμβακού → Βαμβακού → Ρευματιά → Ρευματιά (τελευταίος δρόμος δεξιά) → οδός Βόλου – Φαρσάλων → οδός Βόλου – Φαρσάλων δεξιά προς Φάρσαλα → Φάρσαλα, οδός Βόλου → οδός Θέτιδος δεξιά → οδός Λαρίσης αριστερά →  Τερματισμός Πλατεία Δημαρχείου – Άγαλμα Αχιλλέα.

Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων, ανά 4 χλμ. Εμφιαλωμένο νερό θα διατίθεται στην εκκίνηση, στον τερματισμό καθώς και στους ενδιάμεσους σταθμούς.

Σε κάθε χλμ. της διαδρομής θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης.

Στον αγώνα θα υπάρχει ιατρική υποστήριξη.

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ό,τι συμβεί κατά τη διάρκεια του αγώνα και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου από μέρους των αγωνιζόμενων. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να υποβληθούν σε ιατρική εξέταση πριν από τον αγώνα. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή ή αθλήτρια, οι οποίοι αγωνίζονται με δική τους αποκλειστικά ευθύνη. Οι ανήλικοι αγωνίζονται με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

Σε όλους τους τερματίσαντες αθλητές θα δοθούν συλλεκτικά μετάλλια.

Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση για όλους τους συμμετέχοντες αθλητές.

Οι 3 πρώτοι αθλητές και αθλήτριες της γενικής κατάταξης θα βραβευθούν με κύπελλο και μετάλλιο και θα εξαιρεθούν από τις επιμέρους ηλικιακές κατηγορίες.

Όσον αφορά στις ηλικιακές κατηγορίες, οι πρώτοι αθλητές θα βραβευθούν με κύπελλο και μετάλλιο και οι 2οι και 3οι με μετάλλια.
Οι ηλικιακές κατηγορίες για τους άνδρες έχουν ως εξής: Έως 24 ετών, 25-29, 30-34, 35-39 ,40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65-69, 70+ και για τις γυναίκες: Έως 24 ετών, 25-34, 35-44, και 45+.

Προϋπόθεση για να γίνει ηλικιακή κατηγορία είναι η συμμετοχή τουλάχιστον τεσσάρων αθλητών/αθλητριών.

Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής για τους αθλητές που θα λάβουν μέρος στον αγώνα.

Παράλληλα με τον «4o ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΑΘΛΟ» ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΔΡΟΜΟ, διοργανώνονται οι εξής αγώνες :

Α) Αγώνας δρόμου «5,2 χιλιομέτρων». Ο συγκεκριμένος αγώνας διοργανώνεται για να δώσει την ευκαιρία σε όλους όσους θέλουν να συμμετέχουν στη διοργάνωση του Αχίλλειου Άθλου, αλλά δεν είναι προετοιμασμένοι για τον ημιμαραθώνιο.
Η εκκίνηση θα γίνει στις 9:40 π.μ. από το πάρκο Απιδανού, η απόσταση είναι 5.200 μ. και ο τερματισμός στην Πλατεία Δημαρχείου.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι αθλητές είναι:

Εκκίνηση → Φάρσαλα, Πηγές Απιδανού ποταμού → οδός Θέτιδος προς Λαμία → Περιφερειακός → οδός Βόλου →  οδός Αριστείδου → οδός Λαρίσης → Πλατεία Δημαρχείου.

Αυτός ο αγώνας δρόμου δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά καθαρά συμμετοχικό.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν μετάλλια και αναμνηστικά συμμετοχής.

Β) «4ος Παιδικός – Εφηβικός ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ ΑΘΛΟΣ» για αγόρια και κορίτσια ηλικίας 8 έως 17 ετών.
Η εκκίνηση θα γίνει στις 9:50 π.μ επίσης από το πάρκο Απιδανού, η απόσταση είναι 1.000 μ. και ο τερματισμός στην Πλατεία Δημαρχείου.
Αυτός ο αγώνας δρόμου δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά καθαρά συμμετοχικό.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν μετάλλια και αναμνηστικά συμμετοχής.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής : α) www.farsala.gr  β) Γραφεία Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. Δ.Φ., Δημαρχείο 2ος όροφος, τηλ. 2491350142, 2491350141

Δηλώσεις συμμετοχής για όλους τους αγώνες μέχρι τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016.

Η Οργανωτική Επιτροπή
Δερλός Κων/νος – Πρόεδρος Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. Δήμου Φαρσάλων
Παύλου Βάια – Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Φαρσάλων
Γούλας Νικόλαος – Πρόεδρος ΕΟΣΛΜΑ-Υ»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποτελέσματα
Επίσημα τερμάτισαν 1519 δρομείς, ενώ δεκάδες άλλοι έτρεξαν χωρίς να έχουν προμηθευθεί αριθμό και chip χρονομέτρησης, γεγονός βέβαια που κάθε άλλο παρά θετικό είναι αφού με τον τρόπο αυτό, οι συγκεκριμένοι δρομείς απολαμβάνουν τον αγώνα χωρίς να υποστηρίζουν τις προσπάθειες των διοργανωτών αλλά και των υπολοίπων δρομέων που αντιλαμβάνονται ότι ένας καλά οργανωμένος αγώνας έχει και αντίστοιχο κόστος το οποίο και θα πρέπει με κάποιον τρόπο να επιμερισθεί. Δείτε τους δρομείς και τους χρόνους τους΄από την 1001η μέχρι και την 1519η θέση.
1ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας
30-11-2014: Ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας διοργανώνει την Κυριακή 30 Νοεμβρίου αγώνα δρόμου επί ανώμαλου εδάφους στο τοπικό άλσος.
Ο Δρόμος του Επαμεινώνδα
5-6-2016: Ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μαραθωνοδρόμων Θήβας και ο ΓΣ Πίνδαρος Θηβών υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ διοργανώνουν την Κυριακή 29 Μαΐου τον αγώνα δρόμου «Ο Δρόμος του Επαμεινώνδα».
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο