5ος Εορδαϊκός Ημιμαραθώνιος Δρόμος

2-10-2016: Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου ο Ημιαμραθώνιος της Εορδαίας και ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 8 χλμ.

Share

Ο Σύλλογος Δρομέων Οδοιπόρων Εορδαίας με τη συνεργασία του Δήμου Εορδαίας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με τοπικούς, πολιτιστικούς, αθλητικούς και άλλους φορείς, υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ (Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων), προκηρύσσει τη διοργάνωση του 5ου Εορδαϊκού Ημιμαραθωνίου Δρόμου, καθώς επίσης και Μαζικού Λαϊκού Αγώνα Δρόμου 8.000, την Κυριακή 02 Οκτωβρίου 2016.

Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Ο Σύλλογος Δρομέων Οδοιπόρων Εορδαίας με τη συνεργασία του Δήμου Εορδαίας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας , με τοπικούς, πολιτιστικούς, αθλητικούς και άλλους φορείς, υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ (Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων), προκηρύσσει τη διοργάνωση του 5ου Εορδαικού ημιμαραθωνίου δρόμου, καθώς επίσης και μαζικού λαϊκού αγώνα δρόμου 8.000 μέτρων, την Κυριακή 02 Οκτωβρίου 2016.

Σκοπός του συλλόγου είναι η καθιέρωση της εκδήλωσης ως πανελλήνιο αθλητικό γεγονός και ευρύτερα ως κίνητρο για την άθληση των συμπολιτών μας δίνοντας επίσης τη δυνατότητα στους αθλητές και επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας να γνωρίσουν τις όμορφες διαδρομές στους πρόποδες του καταπράσινου ορεινού όγκου του Μουρικίου Εορδαίας.
Τέλος πρόκειται για μια δυνατή προπόνηση για όσους συμμετάσχουν στον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ:
Η εκκίνηση του ημιμαραθωνίου θα δοθεί στις 10.00 πμ από την τοπική κοινότητα Φούφα και η διαδρομή θα διέρχεται από τις Τ.Κ. Μηλοχωρίου, Εμπορίου, Αναρράχης, Κρυόβρυσης, Άρδασσας και θα τερματίζει στη κεντρική πλατειά Πτολεμαΐδας.
Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί σε Δημόσιο ασφαλτοστρωμένο δρόμο.
Στο 7ο χιλιόμετρο υπάρχει ανηφόρα για 1χλμ και η υπόλοιπη διαδρομή είναι κατηφορική και επίπεδη.
Η εκκίνηση των 8000μ θα δοθεί στις 10.30 πμ από την τοπική κοινότητα Άρδασσας και θα τερματίζει στην κεντρική πλατεία Πτολεμαϊδας.

Δικαίωμα συμμετοχής για τους αγώνες έχουν οι αθλητές που συμπληρώσαν το 18ο έτος .

Όσοι ανήλικοι αθλητές επιθυμούν να λάβουν μέρος, πρέπει να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης από τον κηδεμόνα.
Απαραίτητος κρίνεται ο προληπτικός ιατρικός έλεγχος για όλους.
Τονίζεται δε ότι όλοι οι συμμετέχοντες τρέχουν με δίκη τους ευθύνη.

ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΓΩΝΑ:
– Στη διαδρομή θα υπάρχουν ενδείξεις ανά χιλιόμετρο.
– Θα υπάρχουν οχτώ (8) σταθμοί υδροδοσίας-τροφοδοσίας. Πέντε (5) με νερό , ένας με ισοτονικά, ένας με τζελάκια και ένας με coca-cola. Εκατό μέτρα μετά από κάθε σταθμό θα υπάρχουν χώροι απορρίψεις απορριμμάτων.
– Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
– Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα υπάρχει κινητή ιατρική μονάδα παρακολούθησης των αθλητών, σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Πτολ/δας, τον Μοτοσυκλετιστικό όμιλο Πτολεμαίδας, τη Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας και την ποδηλατική ομάδα θα εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ασφαλής κίνηση των αθλητών σε όλη τη διαδρομή.
– Η μεταφορά των αθλητών στις αφετηρίες θα γίνει με ευθύνη των διοργανωτών στις 08.30 πμ από το Δημαρχείο Πτολεμαΐδας με λεωφορεία και για τον αγώνα των 21.1 χλ και 09:15 για τον αγώνα των 8 χλμ, και τα προσωπικά αντικείμενα των αθλητών θα μεταφερθούν στο χώρο τερματισμού με ευθύνη των διοργανωτών. Οι σάκοι αποθήκευσης προσωπικών αντικειμένων να ασφαλίζουν καλά και να φέρουν ευδιάκριτο αριθμό αναγνώρισης (τονίζεται ότι καλό είναι οι αθλητές να μη φέρουν αντικείμενα αξίας, χρήματα και άλλα τιμαλφή, γιατί σε περίπτωση απώλειας οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη).
– Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια, δίπλωμα συμμετοχής (ηλεκτρονικά), τεχνικό T-SHIRT και μικρογεύματα.

Οι κατηγορίες των αθλητών έχουν ως εξής:
– ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΔΡΩΝ
Γενική κατηγορία. Συμμετέχουν αθλητές ανεξαρτήτου ηλικίας.

Υπόλοιπες ηλικιακές κατηγορίες.
Έως 29
30 – 39
40 – 49
50 – 59
60+

– ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Γενική κατηγορία. Συμμετέχουν αθλήτριες ανεξαρτήτου ηλικίας.

Υπόλοιπες ηλικιακές κατηγορίες.
Έως 40
41 και άνω

Οι κατηγορίες ισχύουν μόνο αν δηλώσουν συμμετοχή τουλάχιστον πέντε (5) αθλητές σε κάθε μια από αυτές.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:
Στον πρώτο νικητή κάθε κατηγορίας θα δοθεί κύπελλο και μετάλλια στον δεύτερο και τον τρίτο. Οι τρεις πρώτοι της γενικής θα εξαιρεθούν από τις ηλικιακές κατηγορίες.

Ο τερματισμός και οι απονομές θα γίνουν στην κεντρική Πλατεία της Πτολεμαΐδας.

Οι απονομές θα ξεκινήσουν στις 12.15

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΚΟΣΤΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
Το ποσό συμμετοχής ορίζετε στα δέκα (10) ευρώ και για τους δύο (2) αγώνες με μπλουζάκι και στα πέντε(5) ευρώ χωρίς μπλουζάκι

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν το ποσό στην Eurobank – Πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Αριθ. λογαρ. 00260718600100619459 μέσα στις επόμενες 5 μέρες από την στιγμή που θα υποβάλουν την αίτηση εγγραφής ή την ημέρα παραλαβής των αριθμών.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δέκτες μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Συλλόγου μας www.sdoeordaias.gr όπου θα υπάρχει ειδική φόρμα εγγραφής έως την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016 για τις αιτήσεις με μπλουζάκι και μέχρι 23 Σεπτεμβρίου 2016 για τις αιτήσεις χωρίς μπλουζάκι.
Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ.
Η παραλαβή των αριθμών συμμετοχής θα γίνεται την προηγούμενη μέρα του αγώνα στην κεντρική πλατεία Πτολεμαϊδας και την ημέρα του αγώνα έως τις 8.00 πμ.Θα μπορεί να δηλωθεί συμμετοχή και την ημέρα του αγώνα έως τις 8.00 πμ στο χώρο του Δημαρχείου της Πτολεμαίδας όπου θα παραλαμβάνονται και οι αριθμοί συμμετοχής.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται καθημερινά και στα γραφεία του Συλλόγου μας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ Ε-MAIL :[email protected]( συννημένο excel)

ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΙΟ 500 (ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΩΝ) ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΓΩΝΕΣ. ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ(T-SHIRT, ΜΕΤΑΛΛΙΟ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ)

Τηλ. επικοινωνίας με την οργανωτική επιτροπή
ΒΑΣΒΑΤΕΚΗΣ Σωτήρης 6946215341
ΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Αθανάσιος 6977500531
ΜΠΙΓΓΑΣ Χαράλαμπος 6972849185
ΣΠΑΝΔΩΝΙΔΗΣ Δημήτρης 6934542035
ΦΙΤΖΙΟΣ Χρήστος 6945263921»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Run Greece 2020 – Ιωάννινα - Ακύρωση
Ο 5ος αγώνας της σειράς Run Greece 2020
5ος Ιπποκράτειος Αγώνας Δρόμου
11-5-2014: Ο Ιπποκράτειος Αγώνας Δρόμου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το πρωί της Κυριακής σε μία πολύ όμορφη διαδρομή.
Nafplio Marathon
6-3-2016: O ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων διοργανώνει την Κυριακή 6 Μαρτίου τον 3ο Αγώνα «Nafplio Marathon».
Back to Top