1oς Ημιμαραθώνιος Καλαμάτας

9-10-16: Νέος αγώνας ημιμαραθωνίου στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας

Share

Ο Δήμος Καλαμάτας δια του Αθλητικού του Οργανισμού και σε συνεργασία με συλλόγους της πόλης, οργανώνει για την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016, τον 1ο Ημιμαραθώνιο Καλαμάτας.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί, με αφετηρία και τερματισμό την προκυμαία του λιμένα της πόλης, σε μια αυστηρώς επίπεδη και παραθαλάσσια διαδρομή επι των οδών Ναυαρίνου και της παραλιακής Κορδία – Μπουρνιά.

Ο αγώνας εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων Μαζικού Αθλητισμού του Αθλητικού Οργανισμού και θα συμβάλλει στην προώθηση – προβολή της υποψηφιότητας της Καλαμάτας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης το 2021.

Ακολουθεί η προκήρυξη του αγώνα:

«Ο αγώνας θα διεξαχθει με αφετηρία και τερματισμό την προκυμαία του λιμένα της πόλης, σε μία αυστηρώς επίπεδη και παραθαλάσσια διαδρομή, επί των οδών Ναυαρίνου και της παραλιακής Κορδία – Μπουρνιά.
Ο αγώνας εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων Μαζικού Αθλητισμού του Αθλητικού Οργανισμού και θα συμβάλλει στην προώθηση – προβολή της υποψηφιότητας της Καλαμάτας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης το 2021!

Ημερομηνία αγώνα: Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016, ώρα 09.00 πμ.

Αφετηρία – τερματισμός: Η αφετηρία και ο τερματισμός θα είναι κοινός, και ορίζεται η προκυμαία του Κεντρικού Λιμένα Καλαμάτας

Αποστάσεις αγώνων & ώρες έναρξης:

  • Ημιμαραθώνιος 21,1 χλμ.(ώρα εκκίνησης 09.00 π.μ.)
  • Αγώνας δρόμου 5χλμ. (ώρα εκκίνησης 09.00 π.μ.)
  • Αγώνας δρόμου 2χλμ. για μαθητές και γονείς αν το επιθυμούν(ώρα εκκίνησης 09.30 π.μ.)

Διάρκεια αγώνων: Η διάρκεια του ημιμαραθωνίου ορίζεται στις 3 ώρες, έως την 12.00 μεσημβρινή!

ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ
Ημιμαραθώνιος 21,1 χλμ.:
Η διαδρομή είναι ασφάλτινη και επίπεδη χωρίς υψομετρικές διαφορές με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την προκυμαία του Κεντρικού Λιμένα Καλαμάτας(Πανελλήνιο). Οι δρομείς αρχικά θα κινηθούν ανατολικά διαμέσου της παραλιακής οδού Ναυαρίνου, μήκους 2,5χλμ. με κατεύθυνση προς το Ξενοδοχείο Φιλοξένια, όπου και θα γίνει αναστροφή!
Επιστρέφοντας από την οδού Ναυαρίνου θα διέλθουν πλησίον του χώρου εκκίνησης, το Λιμεναρχείο, τον Ι.Ν. Αναλήψεως και θα συνεχίσουν μέσω της οδού Ευαγγελιστρίας, προς τον Κορδία και την Δυτ.Πααραλία. Θα διέλθουν από τις εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας και θα κάνουν αναστροφή στην περιοχή της πίστας Καρτ. Το τμήμα της διαδρομής αυτής έχει μήκος 10,5χλμ. Στην συνέχεια και επιστρέφοντας από την ίδια διαδρομή, μήκους 8,1χλμ. θα τερματίσουν στο σημείο εκκίνησης.

Αγώνας δρόμου 5 χλμ.: Η διαδρομή είναι ασφάλτινη και επίπεδη, χωρίς υψομετρικές διαφορές, με σημείο εκκίνησης την προκυμαία του Κεντρικού Λιμένα Καλαμάτας(Πανελλήνιο). Οι δρομείς αρχικά θα κινηθούν ανατολικά, διαμέσου της ευθύγραμμης παραλιακής οδού Ναυαρίνου, μήκους 2,5χλμ. με κατεύθυνση προς το ξενοδοχείο Φιλοξένια, όπου και θα γίνει αναστροφή, και θα επιστρέψουν προκειμένου να τερματίσουν στο σημείο εκκίνησης

Αγώνας δρόμου 2,5 χλμ.(family run): Ο αγώνας θα έχει ως αφετηρία την προκυμαία του κεντρικού Λιμένα και οι δρομείς θα κινηθούν περιμετρικά του λιμενοβραχίονα(χιλιόμετρο) σε διαδρομή μήκους 2,5χλμ. περίπου.
Δικαίωμα συμμετοχής στον Ημιμαραθώνιο και τον αγώνα των 5χλμ. έχουν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους!

Έπαθλα: 
Hμιμαραθώνιος: στους 3 πρώτους και στις 3 πρώτες της γενικής κατηγορίας θα απονεμηθούν κύπελλα και μετάλλια βάθρου, ενώ θα απονεμηθούν έπαθλα στις εξής ηλικιακές κατηγορίες:

ΑΝΔΡΕΣ:
-18 – 29
-30 – 39
-40 – 49
-50 – 59
– 60+

ΓΥΝΑΙΚΕΣ:
-18 – 39
-40 – 49
-50+

Όπου θα δωθούν κύπελλο και μετάλλιο στον πρώτο, και ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο στον 2ο και στον 3ο αντίστοιχα

Αγώνας δρόμου 5χλμ.: Θα δωθούν κύπελλα και μετάλλια στους 3 πρώτους και στις 3 πρώτες, ενώ δεν θα υπάρχουν ηλικιακές βραβεύσεις

Δηλώσεις συμμετοχής: Για ηλεκτρονικές δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ.

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 Οκτωβρίου 2016, στις 17.00 το απόγευμα!

ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΝΕΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!

Για καλύτερο όμως προγραμματισμό των διοργανωτών, προκειμένου να προμηθευτούν τα απαραίτητα, παρακαλούμε να δηλώσετε το πριν την λήξη της διορίας των εγγραφών!

Κόστος συμμετοχής: To κόστος συμμετοχής του αγώνα των 21 & των 5 χλμ., ορίζεται στα 5,00 ευρώ και περιλαμβάνει τσιπ ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, BIB ΝUMBER, μετάλλιο, αναμνηστικό τεχνικό t – shirt  για τους δρομείς του Ημιμαραθωνίου και μπλουζάκι χορηγού για τους δρομείς των 5χλμ., νερό, ισοτονικό, μπάρες κλπ.
Το αντίτιμο της συμμετοχής σας, θα το καταβάλλετε την ημέρα του αγώνα κατά την προσέλευσή σας, προκειμένου να πάρετε τον αριθμό σας.

Υγειονομικη κάλυψη: Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμμία ευθύνη για ότι συμβεί σχετικά με θέματα υγεία και οφείλεται σε έλλεψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Ιατρικη υποστήριξη θα υπάρχει στην αφετηρία/ τερματισμό και σε όλους τους σταθμούς υποστήριξης!

Σταθμοί υποστήριξης: Στον ημιμαραθώνιο θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης στο 4ο, στο 10ο, στο 16ο χλμ. όπου θα διατίθεται νερό και ισοτονικό, ενώ στον αγώνα των 5χλμ. θα υπάρχει ένας σταθμός υποστήριξης με νερά!

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση: Στους αγώνες των 5 και των 21χλμ. θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση με σημεία ελέγχου στην εκκίνηση/ τερματισμό, καθώς και στα 2 σημεία αναστροφής! Οι αγωνιζόμενοι που δεν θα εμφανίζουν ηλεκτρονική ένδειξη στα παραπάνω αναφερόμενα σημεία, θα ακυρώνονται των αγώνων. Το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, τοποθετείται στο πόδι, και επιστρέφεται μετά τον τερματισμό του κάθε αθλητή!

Σήμανση: θα υπάρχει χιλιομετρική σήμανση σε κάθε χιλιόμετρο

Ωράριο λειτουργίας γραμματείας:
Η γραμματεία όπου μπορείτε να παραλάβετε τον αριθμό και το chip χρονομέτρησης, όπως και αναμνηστικό υλικό του αγώνα, θα λειτουργήσει στην Προκυμαία Κεντρικού Λιμένα Καλαμάτας(Πανελλήνιο) τις εξής μέρες & ώρες:

  • Σάββατο 08/10/2016, ώρα 18:00 – 21:00
  • Κυριακή 09/10/2016, ώρα 07:30  –  08:45

Eπικοινωνία: 
Oργανωτική επιτροπή 1ου Ημιμαραθωνίου Καλαμάτας
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Email επικοινωνίας:[email protected]
Τηλ.επικοινωνίας: 27210 20257, 6944734209

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Γραφείο Τύπου, τηλ. Επικοινωνίας: 26810 23573».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
4ος Αγώνας Δρόμου «Στις γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων»
23-9-2018: Αγώνας 10 χλμ. στη Φιλαδέλφεια και Νέα Ιωνία
Δώσε νόημα στη συμμετοχή σου στον ΚΜΑ μετατρέποντάς την σε εργαλείο προσφοράς κοινωνικού έργου, γίνε και εσύ MDA RUNNER!
To σωματείο MDA Ελλάς και το περιοδικό RUNNER συμμετέχουν, για 3η συνεχόμενη χρονιά, στο μεγαλύτερο μαζικό αθλητικό γεγονός στη χώρα μας, τον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών μέσω της ομάδας MDA RUNNER. Δείτε περισσότερα.
Το Σεπτέμβρη στη Προσοτσάνη
Στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου διεξάγονται οι 6οι διεθνείς λαικοί αγώνες ορεινής ποδηλασίας και ορεινού τρεξίματος στη Προσοτσάνη
Back to Top