Σπάρταθλον 2016

30-9-2016: Ο Διεθνής Σύνδεσμος «Σπάρταθλον» διοργανώνει την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου αγώνα υπεραπόστασης 246 χλμ. από την Αθήνα στη Σπάρτη με την ονομασία Σπάρταθλον 2016.

Share

Tην Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου ξεκινά το φετινό Σπάρταθλον, ένας από τους ιστορικότερους αγώνες υπεραπόστασης στον κόσμο. Η εκκίνηση του αγώνα γίνεται όπως και κάθε χρόνο, έξω από το Ηρώδειο θέατρο κάτω από την Ακρόπολη και οι συμμετέχοντες έχουν 36 ώρες στη διάθεσή τους για να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους, να διανύσουν δηλαδή τα 245,3 χλμ. της διαδρομής.
Για να δείτε την ανάλυση της διαδρομής πατήστε εδώ.
Η διοργάνωση συγκεντρώνει κάθε χρόνο τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο των υπεραποστάσεων της χώρας μας αλλά και από τις υπόλοιπες χώρες και πρόκειται από τους διασημότερους αγώνες σε όλον τον κόσμο.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης spartathlon.gr

Λίγα λόγια για τον αγώνα
Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου. Το Σπάρταθλο αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες».

[!%ARTICLE_MODULE_ID:828:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Folegandros Sunset Trail 2020
Αγώνας της σειράς Cyclades Trail Race
Ο γύρος της Πάρνηθας
Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών (ΕΟΣ Αχαρνών) για 30η κατά σειρά χρονιά ο κλασικός πια «Γύρος της Πάρνηθας» που περιλαμβάνει αγώνα δρόμου 16 χλμ. για ενήλικες και αγώνα δρόμου 4 χλμ. για παιδιά 5-15 ετών.
7ο Τρίαθλο Πάρου & Mini Aquathlon 2016
24-9-2016: Αγώνες τριάθλου στη Νάουσα της Πάρου για ενήλικες, εφήβους και παιδιά.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο