1ος Αγώνας Δρόμου Λιμένων Μεγάρων – Νέας Περάμου

10-4-2016: Για πρώτη φορά θα διοργανωθεί ο αγώνας δρόμου Λιμένων Μεγάρου – Νέας Περάμου

Share

Ακολουθεί η προκήρυξη του αγώνα:

Tα Τοπικά Συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων Μεγάρων και Νέας Περάμου σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. Αθλητισμού «Ηρόδωρος» του Δήμου Μεγάρεων υπό την τεχνική υποστήριξη του Αθλητικού Όμιλου (Α.Ο.) «Ο ΚΟΜΑΙΟΣ» προκηρύσσουν τον
«1ο Αγώνα Δρόμου Λιμένων Μεγάρων – Νέας Περάμου» που περιλαμβάνει διαδρομές των 9 και 18 χλμ.

Αφετηρία – Τερματισμός
– Αφετηρία 9,0 χλμ: Είσοδος Λιμανιού Νέας Περάμου (Μαρίνα)
– Αφετηρία 18,0 χλμ: Eίσοδος Λιμανιού Πάχης Μεγάρων
– Κοινός Τερματισμός 9,0 & 18,0 χλμ: Λιμάνι Πάχης Μεγάρων

*Εκτός του παραλιακού τμήματος, και οι δυο διαδρομές θα διέρχονται από τον αναγνωρισμένο και προστατευόμενο υγροβιότοπο του Βουρκαρίου Μεγάρων. 

Ημερομηνία & Ώρα Διεξαγωγής: Κυριακή 10 Απριλίου 2016, ώρα 10:00 π.μ.
1. Η εκκίνηση των δυο διαδρομών θα γίνει ταυτόχρονα. Ώρα: 10:00.
2. Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όσοι συμπληρώσουν το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Σκοπός Διοργάνωσης
Σκοπός της διοργάνωσης αυτής είναι να αποτελέσει μια γιορτή ανθρωπιάς και αλληλεγγύης παρακινώντας μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν την χαρά του αθλητισμού με μοναδικό κίνητρο την συμμετοχή και την προσφορά καθώς ταυτόχρονα θα πρόκειται για μια προσπάθεια, ώστε να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, συγκεντρώνοντας τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου μας σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους με περίπτερα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, που θα υπάρχουν στους χώρους έναρξης και τερματισμού του αγώνα.

Ταυτόχρονα βασική μας επιδίωξη αποτελεί η ανάδειξη, μέσα από τον αθλητισμό, της πλούσιας φυσικής ομορφιάς και ιστορικότητας του τόπου μας.

Οργανωτικές – Τεχνικές πληροφορίες
1. Οι διαδρομές είναι απόστασης 18.200μ. & 9.100μ. αντίστοιχα.
2. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς, που προβλέπουν σταθμούς αναψυκτικών, νερού και ιατρική μέριμνα.
3. Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
4. Η χρονομέτρηση των αγώνων θα γίνει ηλεκτρονικά με RFID chip (Dag Timing System).
5. Διάρκεια αγώνα για την αναγνώριση του χρόνου 2 ώρες και 30 λεπτά.
6. Για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων θα μεριμνήσουν το τμήμα Τροχαίας Μεγάρων & το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας δια του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Μεγάρων.
7. Για την άρτια διεξαγωγή του αγώνα θα χρησιμοποιηθούν περισσότεροι από 50 εθελοντές, τόσο στους σταθμούς τροφοδοσίας όσο και στην εκκίνηση/τερματισμό.
8. Ολόκληρη η διαδρομή θα έχει σήμανση ανά χιλιόμετρο επάνω στο οδόστρωμα.

Παραλαβή Αριθμών
Η γραμματεία στην εκκίνηση των 9,0 χλμ. στο Λιμάνι της Νέας Περάμου όπως και η γραμματεία στην εκκίνηση των 18,0 χλμ. στο
Λιμάνι της Πάχης Μεγάρων, θα είναι ανοιχτή για το μοίρασμα των αριθμών την Κυριακή 10/4 από τις 07.45 έως τις 09.15.

Σταθμοί Ανεφοδιασμού
Θα υπάρχουν τέσσερις (4) σταθμοί ελέγχου/ανεφοδιασμού ανά 3χλμ και προς τις δυο κατευθύνσεις, ως εξής:
3 χλμ, 6 χλμ, 9 χλμ και σε εκκίνηση/τερματισμό.
Μπανάνες θα δοθούν στον τερματισμό – (1) σε κάθε αθλητή.

Μεταφορά δρομέων
Πούλμαν για την δωρεάν μεταφορά των αθλητών θα ξεκινήσουν την Κυριακή 10/4/2016 στις 08:30 από τo Λιμάνι της Πάχης Μεγάρων προς το Λιμάνι της Νέας Περάμου με επιστροφή μετά τις 12:30 από το Λιμάνι της Πάχης Μεγάρων στο Λιμάνι της Ν.Περάμου.

Ρούχα Αθλητών
Θα υπάρχει μέριμνα για τοποθέτηση σε ειδικό χώρο και στις δυο εκκίνησεις προς φύλαξη και θα παραληφθούν μετά τον τερματισμό του αγώνα στο Λιμάνι της Πάχης Μεγάρων.

Ιατρικός έλεγχος
Κάθε δρομέας οφείλει να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις πριν από τον αγώνα αναλαμβάνοντας ο ίδιος την πλήρη ευθύνη της συμμετοχής του.
Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για ό,τι πιθανόν συμβεί σε οποιονδήποτε από τους συμμετέχοντες αθλητές, κατά τη διάρκεια των αγώνων, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ που οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου από μέρους τους.

Όριο Συμμετοχών
Ο αριθμός των συμμετοχών δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 1000.
Ως ανώτατο όριο στην διαδρομή των 9,0 χλμ. ορίζονται οι 500 συμμετοχές.
Ως ανώτατο όριο στην διαδρομή των 18,0 χλμ. Ορίζονται οι 500 συμμετοχές.
Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να κλείσουν την ηλεκτρονική φόρμα δήλωσης συμμετοχών σε περίπτωση που συμπληρωθεί το ανώτατο όριο των συμμετοχών.

Κόστος Συμμετοχής & Τρόπος Πληρωμής
Κάθε συμμετέχων που θα λάβει μέρος στις διαδρομές των 9,0χλμ & 18,0χλμ θα καταβάλλει το συμβολικό αντίτιμο των πέντε (5) ευρώ. Θεωρήσαμε σκόπιμη την επιβολή του συμβολικού αυτού αντιτίμου αφενός για να διασφαλίσουμε την συμμετοχή όσων δηλώσουν ότι θα λάβουν μέρος στον αγώνα και αφετέρου για να επιτευχθεί καλύτερος προγραμματισμός στις παροχές μας προς τους δρομείς (έπαθλα + δώρα).

Το ποσόν θα κατατίθεται στον λογαριασμό:
– Τράπεζα: EUROBANK
– Αριθμ.Λογαριασμού: 00260285590200679124
– IBAN: GR 5902602850000590200679124
– Δικαιούχος: Αθλητικός Όμιλος (Α.Ο.) “Ο ΚΟΜΑΙΟΣ”
ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας, η κατάθεση των χρημάτων πρέπει να γίνεται το συντομότερο δυνατό μετά την υποβολή της δήλωσης και με την αναγραφή του ονοματεπώνυμού σας.

Δηλώσεις συμμετοχής – Εγγραφές

(Σχετικός σύνδεσμος (Link) παραπομπής για δήλωσεις συμμετοχής θα υπάρχει στις ιστοσελίδες www.agonaslimenwn.gr, www.megara.gr, www.irodoros.gr και dkneasperamou.blogspot.gr καθώς επίσης και στην σελίδα του αγώνα στο facebook: www.facebook.com/agonaslimenwn).

Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες: κ. Δημήτριος Βόρδος, κ. Ιερόθεος Κυριακίδης & κ. Ηλίας Μουσταΐραςστα τηλέφωνα επικοινωνίας 6932356312, 22960 32719 και 6986931060 αντίστοιχα.

Email: [email protected] & [email protected]

Γενικές Πληροφορίες
Στα δυο όμορφα και γραφικά λιμάνια της Πάχης Μεγάρων και της Νέας Περάμου μπορείτε να βρείτε πλήθος καταστημάτων όπως καφετέριες, εστιατόρια, ψαροταβέρνες τα οποία φημίζονται και ξεχωρίζουν για την εξαιρετική ποιότητα σε συνδυασμό με τις χαμηλές και προσιτές τους τιμές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έλαμψε η Θεσσαλονίκη
Mε πολλή μεγάλη επιτυχία έγινε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ο 1ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος της πόλης αλλά και ο αγώνας των 5 χλμ. Περισσότεροι από 1.400 δρομείς έτρεξαν στη μικρή απόσταση ενώ στα 21,1 χλμ. αγωνίστηκαν περισσότεροι από 850 σε μία άδεια από αυτοκίνητα αλλά πανέμορφη Θεσσαλονίκη που χθες εκτός από τη δική της λάμψη φωτίστηκε και από τη λάμψη των δρομέων. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιάννης Παπαδόπουλος επικράτησε σχετικά άνετα με 1:10:00.
Επιστρέφοντας στο κέντρο της Αθήνας
Την Τετάρτη 5 Ιουνίου ο θεσμός των adidas Open Run επιστρέφει στην Αθήνα. Ήδη περισσότεροι από 2.000 δρομείς έτρεξαν, και διασκέδασαν, στις τρεις πρώτες αθλητικές εκδηλώσεις ενώ η επιστροφή στο κέντρο της πόλης είναι μία καλή ευκαιρία για όλους, παλιούς και νέους, να συμμετέχουν σε αυτή την ιδιαίτερη δρομική fun εμπειρία. Δείτε περισσότερες πληροφορίες και πως μπορείτε και εσείς να συμμετέχετε.
4ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου «Στα χνάρια του Δευκαλίωνα»
6-12-2015: Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου διοργανώνεται για άλλη μία φορά ο 4ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου «Στα χνάρια του Δευκαλίωνα» 22 & 8 χλμ.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο