5α Δερβένεια

24-4-2016: Αγώνες προς τιμήν του Δημήτρη Δερβένη

Share

Ο Α.Π.Σ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α-Υ) και οι ΒΙΛΛΙΩΤΕΣ ΤΙΜΟΥΝ τον ΒΑΛΚΑΝΙΟΝΙΚΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΕΡΒΕΝΗ και προκηρύσσουν αγώνες δρόμου που θα διεξαχθούν την Κυριακή των Βαϊων, 24 Απριλίου 2016. Παράλληλα αποτελούν και ΑΓΩΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ για το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ-ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΧΡΗΣΤΕΣ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.

Για 5η χρονιά, εκατοντάδες δρομείς και συνοδοί από όλη την χώρα θα ξαναζωντανέψουν τα Βίλλια σε μια μεγάλη αθλητική–κοινωνική γιορτή. Θα αγωνιστούν για να καταθέσουν τον στοιχειώδη σεβασμό στον ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΙΛΛΙΩΤΗ ΑΘΛΗΤΗ που συμπληρώνει 100 χρόνια μετά τη γέννησή του. Το απαράμιλλο ήθος, η ευγένεια, και η αγωνιστικότητά του ήταν τα στοιχεία της χρυσής παρακαταθήκης που άφησε πίσω του για τα νέα παιδιά της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο. Δίδαξε αθλητικό πολιτισμό στην γενέτειρά του και την έκανε περήφανη σε Ελλάδα και εξωτερικό με τις επιτυχίες του. Ο Δ. Δερβένης γεννήθηκε το 1915 και απεβίωσε στα 83 του χρόνια, στις 12/12/1998. Υπήρξε Βαλκανιονίκης και 6 φορές πρωταθλητής Ελλάδας στον μαραθώνιο δρόμο (1950-1961) με αρκετές διεθνείς παρουσίες. Τιμής ένεκεν, τα έπαθλά του στεγάζονται πλέον στο Μουσείο Μαραθωνίου δρόμου στον Μαραθώνα μετά από παραχώρηση συγγενών του. Ελπίζουμε και προσπαθούμε για την δημιουργία και τοποθέτηση ενός ανδριάντα του στο κέντρο των Βιλίων.

Οι αγώνες δεν θα έχουν οικονομική επιβάρυνση για τους αθλητές και πραγματοποιούνται στα πλαίσια του μαζικού αθλητισμού-δια βίου άθλησης με υγιή συναγωνισμό.
Παράλληλα οι αγώνες θα έχουν και κοινωνικό χαρακτήρα, για την οικονομική ενίσχυση του προγράμματος Απεξάρτησης στη χρήση ναρκωτικών ουσιών ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ. Το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ είναι θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης για ενήλικες χρήστες ναρκωτικών και λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 1990 στην πλατεία Αμερικής. Είναι πρόγραμμα εξωτερικής ημερήσιας παρακολούθησης, οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν, δεν χορηγούνται φαρμακευτικές ή υποκατάστατες ουσίες και δεν υπάρχουν λίστες αναμονής. Απευθύνονται σε νεαρούς ενήλικες άνω των 21, εργαζόμενους , φοιτητές ,περιστασιακούς χρήστες ,και στα μέλη του οικογενειακού περιβάλλοντός τους. Για τον σκοπό αυτό, στο τραπεζάκι της γραμματείας θα υπάρχει σφραγισμένο κουτί δωρεών υπέρ ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ ώστε όσοι το επιθυμούν, να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια με ένα συμβολικό χρηματικό ποσό.

Η εκκίνηση των 11.500μ θα δοθεί στην ΟΙΝΟΗ ΑΤΤΙΚΗΣ στις 10 πμ με τερματισμό τα ΒΙΛΛΙΑ και οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν σε μια πανέμορφη (ασφάλτινη) διαδρομή που βρίσκεται στους πρόποδες της ΠΑΣΤΡΑΣ και του ΚΙΘΑΙΡΩΝΑ.Θα παρθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας (τροχαία) και θα είναι αισθητή η παρουσία γιατρού και εθελοντών-διασωστών του ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ (τμήμα Πειραιά).Στον συγκεκριμένο αγώνα θα συμμετάσχουν συμβολικά και μέλη του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ και ο Τυφλός παγκόσμιος πρωταθλητής μαραθωνίου δρόμου Στέργιος Σιούτης, ο οποίος με συνοδό του τον Βασίλη Πιπέρη, μια βδομάδα νωρίτερα, στις 17/4, θα τρέξει στον Μαραθώνιο της Βοστώνης.
Στις 11:30 πμ θα δοθεί η εκκίνηση των 2.200μ και θα διεξαχθεί εντός Βιλίων.Ο αγώνας αυτός είναι για μαθητές και γι’αυτό οι γονείς θα πρέπει να βρίσκονται στην γραμματεία 10:00 με 11:00 πμ προκειμένου να υπογράψουν για την συμμετοχή τους.
Συμπαραστάτες (όχι διοργανωτές ) για κάθε βοήθεια θα είναι ο Ιστορικός Αθλητικός Σύλλογος Βιλλίων, «ΕΙΔΥΛΛΙΑΚΟΣ» και 10μελή ποδηλατική ομάδα υπεραποστάσεων, «ΚΟΥΡΣΑΡΟΙ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ».

Απονομές:

Α)Στον αγώνα των 11.500μ οι τρείς 1οι ,1ες νικητές-νικήτριες της γενικής κατάταξης θα λάβουν κύπελλο.Παράλληλα θα βραβευθούν ο 1ος, 1η κάθε ηλικιακής κατηγορίας με κύπελλο ενώ οι 2οι και 3οι με μετάλλιο.Οι ηλικιακές κατηγορίες Ανδρών–Γυναικών είναι 30-49, 50-64 και 65+. Κύπελλο θα λάβουν επίσης ο 1ος Βιλλιώτης-Βιλλιώτισα καθώς και αθλητές με ειδικές ικανότητες.

Β)Στον μαθητικό αγώνα των 2.200μ, κύπελλο θα λάβουν οι τρείς 1οι, 1ες της γενικής κατάταξης. Κύπελλα θα λάβουν επίσης και ο 1ος, 1η από κάθε τάξη του δημοτικού σχολείου. Όσοι τερματίσουν τους αγώνες θα λάβουν αναμνηστικά μετάλλια. Οι απονομές των νικητών θα γίνουν αποκλειστικά από συγγενικά πρόσωπα του Δ. Δερβένη, που είναι και μέλη της οργανωτικής επιτροπής , από χορηγούς των αγώνων, από γονείς μαθητών και εθελοντές.

Η διοργάνωση θα διαθέσει 2 πούλμαν για τους δρομείς Αθηνών–Πειραιώς και θα έχουν άφιξη την Οινόη Αττικής που είναι και η εκκίνηση του αγώνα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αναχώρηση των πούλμαν, στα τηλ:2105900685 (Κώστας Σάμιος, Αιγάλεω), 2104171009-6973315994 (Νίκος Χούμας, Πειραιάς) και 6977360245 (Γιώργος Διαμαντής, Αθήνα).

Τέλος για τις εγγραφές, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα συμμετοχής και να την στείλουν στο email [email protected] ενώ θα υπογράψουν και υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναφέρεται ότι τρέχουν με δική τους ευθύνη και ότι η υγεία τους είναι σε καλή κατάσταση.Για κάθε άλλη πληροφορία στα τηλ 6945536280 (6-8 μμ) και 6972580488.

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

(συμπληρώνεται με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ)

 

ΕΠΩΝΥΜΟ:

ΟΝΟΜΑ:

ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ:

ΦΥΛΟ:

ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ/ΧΟΡΗΓΟΣ:

ΤΗΛΕΦΩΝΟ:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρέξτε το φαράγγι!
Με αφετηρία το οροπέδιο Οµαλού οι δροµείς ακολουθούν σηµατοδοτηµένο µονοπάτι διασχί- ζοντας τµήµα του γνωστού και εκπληκτικής φυσικής οµορφιάς Φαραγγιού της Σαµαριάς. Έχοντας διανύσει έναν µεγάλο κύκλο, οι αθλητές τερµατίζουν στο Καταφύγιο Καλλέργη, αφού έχουν καλύ- ψει συνολικά 14.870 µέτρα απόστασης και 1.900 µέτρα υψοµετρικής διαφοράς (1.200 µ. Ανηφό- ρα – 700 µ. Κατηφόρα).
Αγώνες Δρόμου της ΕΟΣΛΜΑ-Υ στο Πευκί
Αγώνες για την ενίσχυση των πυρόπκληκτων και πλημμυροπαθών της Βόρειας Εύβοιας
Ρεκόρ συμμετοχών στη Δάφνη
Σχεδόν 300 δρομείς έτρεξαν στο δεύτερο Γύρο Δάφνης – Υμηττού που έγινε την Κυριακή 19 Ιουνίου. Παρά την αρκετή ζέστη που επικρατούσε οι δρομείς έδωσαν το παρών και έτρεξαν στη νέα διαδρομή μήκους 10 χλμ. Νικητές, ο Κώστας Ρήγας στους άνδρες και η Αννίκα Ρίμα στις γυναίκες.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο