3ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος «Roads to Rhodes Marathon»

17-4-2016: Η Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου, προκηρύσσει και συνδιοργανώνει με την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ και την Μ.Κ.Ο. «ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΡΟΔΟΥ» και με την υποστήριξη του Δήμου Ρόδου και του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. τον 3ο Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο «Roads to Rhodes Marathon».

Share

Η Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου, προκηρύσσει και συνδιοργανώνει με την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ και την Μ.Κ.Ο. «ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΡΟΔΟΥ» και με την υποστήριξη του Δήμου Ρόδου και του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. τον 3ο Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο «Roads to Rhodes Marathon» την Κυριακή 17 Απριλίου.

Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Η Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου, προκηρύσσει και συνδιοργανώνει με την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ και την Μ.Κ.Ο. «ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΡΟΔΟΥ» και με την υποστήριξη του Δήμου Ρόδου και του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. τον 3ο Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο «Roads to Rhodes Marathon».
Παράλληλα, την ίδια ημέρα θα διεξαχθούν και Αγώνες Δρόμου σε Δημόσια Οδό 10.000μ. και 5.000μ., καθώς και Αγώνας Δρόμου 1.000μ. για μαθητές Δημοτικών Σχολείων.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

1. Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή 17 Απριλίου 2016

2. Στοιχεία Αγώνων Δρόμου:

2.1 Μαραθώνιος Δρόμος:
− Ώρα Εκκίνησης: 08:00 π.μ.
− Αφετηρία: Κέντρο Ρόδου ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
− Τερματισμός Πλατεία Ελευθερίας: Βωμό της πατρίδας

2.2 Αγώνας Δρόμου 10.000μ.:
− Ώρα Εκκίνησης: 11:00 π.μ.
− Αφετηρία: Κέντρο Ρόδου ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
− Τερματισμός: Πλατεία Ελευθερίας : Βωμό της πατρίδας

2.3 Αγώνας Δρόμου 5.000μ.:
− Ώρα Εκκίνησης: 11:00 π.μ.
− Αφετηρία: Κέντρο Ρόδου ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
− Τερματισμός: Πλατεία Ελευθερίας

2.4 Αγώνας Δρόμου 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων :
− Ώρα Εκκίνησης: 12:00
− Αφετηρία: Βωμό της πατρίδας
− Τερματισμός: Πλατεία Ελευθερίας : Βωμό της πατρίδας

3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για να συμμετάσχει δρομέας στο Μαραθώνιο Δρόμο θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, ενώ για να συμμετάσχει στους Αγώνες Δρόμου των 10.000μ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του και 5.000μ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του.
Στον αγώνα δρόμου των 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές –τριες γεννημένοι –ες τα έτη 2004 έως 2007.
Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής για τους ανήλικους δρομείς είναι η αποστολή ή η προσκόμιση της μαθητικής τους ταυτότητας καθώς και η υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης του κηδεμόνα έως την επίσημη προθεσμία λήξης των εγγραφών.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ

4.1 Διακρίσεις – Έπαθλα
Έπαθλα (μετάλλιο και δίπλωμα) απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης Ανδρών και Γυναικών όλων των Δρόμων.
Στους τρεις πρώτους νικητές, άντρες και γυναίκες, του μαραθωνίου θα δωθεί χρηματικό έπαθλο.
Κύπελλο απονέμεται μόνο στον πρώτο αθλητή και την πρώτη αθλήτρια κάθε Δρόμου.
Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής.    

5. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΤΡΟΠΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ – ΕΙΔΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

5.1 Δηλώσεις Συμμετοχής

− Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον Μαραθώνιο Δρόμο, τα 10.000μ. και 5.000μ., θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως τις 10 Απριλίου 2016.
− Οι δηλώσεις συμμετοχής για τα 1.000μ Δημοτικών Σχολείων θα γίνουν μέχρι την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016.

− Δήλωση συμμετοχής μπορείτε να εκτυπώσετε από την ιστοσελίδα του αγώνα www.roadstorhodes.com ή να προμηθευτείτε από το γραφείο πληροφοριών του δήμου Ρόδου, Αβέρωφ 3, 85100 Ρόδος, 00302241035945.

5.2 Τρόποι Εγγραφής

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε:
α. Με οnline εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.roadstorhodes.com
β. Με αποστολή της έντυπης δήλωσης με fax: 22410 30145 / Ε.Α.Σ ΣΕΓΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
γ. Αυτοπροσώπως στα παρακάτω σημεία:
• Ε.Α.Σ ΣΕΓΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Βύρωνος 1, 85100 Ρόδος / Τηλέφωνα: 22410 30145
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι αιτήσεις που θα κατατίθενται αυτοπροσώπως ή με φαξ για να θεωρούνται

5.3 Είδη Εγγραφής

Οι εγγραφές διακρίνονται σε:

α. Ατομικές, οι οποίες γίνονται από μεμονωμένα άτομα. Κατά την παραλαβή του αθλητικού εξοπλισμού, είναι απαραίτητη η επίδειξη της ταυτότητας και των παραστατικών του εκπτωτικού πακέτου (φοιτητικό πάσο/ κάρτα ανεργίας/ μαθητική ταυτότητα/ στρατιωτική ταυτότητα/ δελτίο αθλητή στίβου ΣΕΓΑΣ ) εφόσον έχει επιλεχθεί, καθώς και το αποδεικτικό κατάθεσης του αντιτίμου συμμετοχής.
Σε περίπτωση παραλαβής εξοπλισμού άλλου δρομέα, απαραίτητη είναι η επίδειξη φωτοαντίγραφου της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου του εκπροσώπου του.
Κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Κέντρου Εγγραφών (Registration Center), οι ανήλικοι δρομείς που έχουν δηλώσει συμμετοχή ατομικά, θα πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα καθώς και την υπεύθυνη δήλωση    

β. Ομαδικές, για 10 άτομα και πάνω, χωρίς περιορισμό στην επιλογή Αγώνα Δρόμου. Οι ομαδικές εγγραφές απευθύνονται σε αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους δρομέων, γυμναστήρια, εταιρείες, σχολεία, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, ταξιδιωτικά γραφεία, αλλά και απλές παρέες ανθρώπων που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως ομάδα. Η έκπτωση που παρέχεται στην ομαδική εγγραφή είναι 5 ευρώ ανά άτομο στους Αγώνες Δρόμου των 10.000μ. και 5.000μ. και 10 ευρώ ανά άτομο στον Μαραθώνιο. Κατά την ομαδική εγγραφή ορίζεται ένας αρχηγός της ομάδας, ο οποίος μπορεί να είναι ο ίδιος δρομέας. Σε κάθε περίπτωση ο αρχηγός της Ομάδας εκπροσωπεί την ομάδα για διάφορα θέματα έναντι των διοργανωτών.
Ο αρχηγός της ομάδας κατά την παραλαβή του εξοπλισμού της ομάδας του, θα πρέπει να έχει μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα, καθώς και το αποδεικτικό της κατάθεσης του αντιτίμου της συμμετοχής της ομάδας του. Αν δεν καταστεί δυνατή η παραλαβή του εξοπλισμού από εκείνον, θα πρέπει επισήμως να υποδειχθεί στη διοργάνωση ο αντικαταστάτης του, ως εκπρόσωπος της ομάδας, ο οποίος κατά την παραλαβή θα πρέπει να έχει μαζί του την ταυτότητά του και το αποδεικτικό της κατάθεσης του αντιτίμου της συμμετοχής της ομάδας.
Σε περίπτωση που υπάρχουν ανήλικοι δρομείς στην ομάδα, ο αρχηγός της ομάδας καθίσταται υπεύθυνος να προσκομίσει τις υπεύθυνες δηλώσεις συγκατάθεσης των κηδεμόνων, προκειμένου να παραλάβει τον εξοπλισμό τους.
Όσον αφορά τις ομαδικές συμμετοχές των σχολείων θα πρέπει ο αρχηγός της ομάδας να προσκομίσει την κατάσταση των συμμετεχόντων μαθητών-τριών με επίσημο έγγραφο του σχολείου, συνοδευόμενη από τις υπεύθυνες δηλώσεις των κηδεμόνων.

Κόστος συμμετοχής

Μαραθώνιος
Ατομικό: 40€
Ομαδικό – Εκπτωτικό*: 30€

Αγώνας 10 χλμ.
Ατομικό: 25€
Ομαδικό – Εκπτωτικό*: 20€

Αγώνας 5 χλμ.
Ατομικό: 15€
Ομαδικό – Εκπτωτικό*: 10€    

* Το εκπτωτικό πακέτο αφορά στους άνεργους, φοιτητές, μαθητές, αθλητές της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, οι οποίοι θα πρέπει να προσκομίσουν ή αποστείλουν το σε ισχή αποδεικτικό παραστατικό ιδιότητας τους με fax ή με email, αμέσως μετά την εγγραφή τους.

6.3 Τρόποι Πληρωμής

α. Online πληρωμή με πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη κάρτα των VISA, MASTERCARD, MAESTRO και AMERICAN EXPRESS μέσω της επίσημης ιστοσελίδας www.roadstorhodes.com

β. Με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ στην ALPHA BANK. IBAN: GR9301407780778002101098796

γ. Με μετρητά στα σημεία εγγραφών.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.roadstorhodes.com»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
"Αρκάδες ποιμένες" 7ος Λαϊκός Αγώνας Βουνού
11-9-2016: Τρέχοντας στα μονοπάτια των Αρκάδων Ποιμένων
Seli Mountain Running - Ματαίωση
Διαβάστε την ανακοίνωση της διοργάνωσης
1ο Run Κατάκολο - Πύργος
Αγώνες για όλους στον Πύργο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο