Virgin Forest Trail – Οκτώβριος 2016

14/16-10-2016: Το τριήμερο 14-16 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη σειρά αγώνων Virgin Forest Trail για το 2016.

Share

Το τριήμερο 14-16 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη σειρά αγώνων Virgin Forest Trail για το 2016 που διοργανώνει ο Δήμος Παρανεστίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.

Η ιδέα της διοργάνωσης γεννήθηκε το 2007 από την ανάγκη για την προβολή και προστασία του μοναδικού παρθένου δάσους στην Ευρώπη, του Παρθένου Δάσους Παρανεστίου.
Έκτοτε, και κάθε χρόνο, ο Δήμος Παρενστίου, σε συνεργασία με την πρώην Νομαρχία Δράμας και νυν Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Δράμας διοργανώνουν τους Αγώνες αυτούς που από τη διοργάνωση του 2015 εξελίσσονται σε δυο πλέον περιόδους, την Άνοιξη και το Φθινόπωρο.

Έτσι και φέτος, η δεύτερη σειρά αγώνων θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 14-16 Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει τους αγώνες:

Υπερμαραθώνιος Αγώνας Παρθένου Δάσους Παρανεστίου ή Virgin Forest Ultra Trail (V.F.U.T) 162 χιλιομέτρων: αγώνισμα διάσχισης ορεινών μονοπατιών 162 περίπου χιλιομέτρων, με θετική υψομετρική διαφορά 6.964 μέτρων. Απευθύνεται σε αθλητές με μεγάλη εμπειρία σε τέτοιου είδους αγώνες, με άριστη υγεία, πολύ καλή φυσική κατάσταση και ψυχικό σθένος. Ο αγώνας αποτελεί πρόκριμα με 4 (6 new) πόντους στον πίνακα αξιολόγησης ΙΤRΑ (InternationalTrailRaceAssosiation).

Υπερμαραθώνος Αγώνας NaturaTrailRace (N.T.R) 110 χιλιομέτρων: αγώνισμα διάσχισης μέρους της ορεινής διαδρομής του αγώνα των 160 χιλιομέτρων, μήκους 110 χιλιομέτρων και 4.675 μέτρων θετικής υψομετρικής διαφοράς, που απευθύνεται σε έμπειρους δρομείς. Ο αγώνας αποτελεί πρόκριμα με 3 (5 new) πόντους στον πίνακα αξιολόγησης ITRA.

Λαϊκός Αγώνας Νέστος (Nestos Trail): αγώνισμα διάσχισης μέρους του πανέμορφου παραποτάμιου μονοπατιού του Νέστου, μήκους 10 χιλιομέτρων χωρίς αξιόλογη υψομετρική διαφορά και απευθύνεται σε λιγότερο έμπειρους και αρχάριους δρομείς.

Αγώνες για Άτομα με Ειδικές Ικανότητες (SpecialVFT): αγώνες δρόμουέως 800 μέτρα που απευθύνονται σε άτομα με ειδικές ικανότητες    

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.paranestivft.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ημιμαραθώνιος στη λίμνη Κερκίνη
Ο 1ος παραλίμνιος ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου με την επωνυμία «KerkiniLakeRun 2011» απόστασης 21 χλμ θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λιθοτόπου του Δήμου Ηράκλειας Σερρών την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 10:00.
Ένας σύγχρονος άθλος
Στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθή για 27η φορά, ο σημαντικότερος αγώνας υπεραποστάσεων στη χώρα μας, το γνωστό σε όλους Σπάρταθλο, στον οποίο οι δρομείς θα πρέπει να καλύψουν την απόσταση των 243,3 χλμ. (Αθήνα-Σπάρτη) σε 36 ώρες .
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο