13ος Olympus Marathon

26-6-2016: Την Κυριακή 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ο 13ος Olympus Marathon.

Share

Την Κυριακή 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ο 13ος Olympus Marathon.
Ο Olympus Marathon πραγματοποιείται στον Όλυμπο, το μυθικό «βουνό των θεών» την τελευταία Κυριακή κάθε Ιουνίου. Η διαδρομή του αγώνα ακολουθεί την ιερή πορεία των πιστών της αρχαιότητας, οι οποίοι ανέβαιναν από τη λατρευτική πόλη του Δίου στις κορυφές του Ολύμπου στην αρχή του καλοκαιριού για να θυσιάσουν στον υπέρτατο θεό, το Δία και να αποθέσουν τα αφιερώματά τους.

Οι αθλητές ξεκινούν από τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου στα 3 μόλις μέτρα υψόμετρο και φτάνουν ως τα 2780 μέτρα, περνώντας μπροστά από τον «Θρόνο του Δία», μια από τις ψηλότερες και πιο απόκρημνες κορυφές του βουνού αφού διασχίσουν 21 χιλιόμετρα μέσα σε εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς μονοπάτια του Ολύμπου. Η ανάβαση, σχεδόν αδιάλειπτη και κοπιαστική από την εκκίνηση του αγώνα μέχρι το ψηλότερο σημείο της διαδρομής, καλύπτει σε 21 χιλιόμετρα πάνω από 2900 μέτρα ανάβασης. Ο αγώνας, ο οποίος έχει συνολικό μήκος 44 χιλιόμετρα, ολοκληρώνεται στην πόλη του Λιτοχώρου, ένα από τα σημαντικότερα παραδοσιακά θέρετρα της βόρειας Ελλάδας, που βρίσκεται σε υψόμετρο 300 μέτρων και σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από τις ακτές του Θερμαϊκού κόλπου. Η διαδρομή του αγώνα διασχίζει όλη την ανατολική πλευρά του βουνού και η θέα που έχουν οι αθλητές καθώς αγωνίζονται κόβει την ανάσα, στα ψηλότερα σημεία της. 
Ο Οlympus Marathon συγκεντρώνει αθλητές απ όλο τον κόσμο, οι οποίοι καταφθάνουν στο μυθικό βουνό για να λάβουν μέρος σε έναν αγώνα με διεθνή ακτινοβολία και να απολαύσουν ένα βουνό που εκτός από Εθνικό Πάρκο έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO ως ένα «Μνημείο Παγκόσμιας Φυσικής Κληρονομιάς».

Ο αγώνας είναι απόστασης 44 χλμ. (τα 39 από τα οποία είναι δασικά μονοπάτια) και ξεκινά από το Αρχαιολογικό χώρο του Δίου ενώ οι δρομείς συνεχίζουν Ρέμα Ορλιά – Πετρόστρουγκα – Σκούρτα – Οροπέδιο Μουσών – Ζωνάρια – Χονδρομεσοράχι – Πριόνια – Χαράδρα Ενιπέα για να τερματίσουν στο Λιτόχωρο.

Παράλληλα το Σάββατο θα διεξαχεί και ο αγώνας Ολύμπια Μονοπάτια (Alyssun handelli Hayek – Άλυσσον το χανδέλιον) απόστασης 11 χλμ. Πρόκειται για έναν αγώνα μέτριας δυσκολίας με σχετικά ήπιες κλίσεις που κινείται σε όλα τα είδη των τερέν (μονοπάτια, χωματόδρομο, άσφαλτο). Η εκκίνηση θα γίνει από το σημείο τερματισμού του Olympus Marathon (το θεατράκι του πάρκου Λιτόχωρου).
Οι εγγραφές ξεκίνησαν από τη Δευτέρα 4 Απριλίου και θα διαρκέσουν έως και τη Δευτέρα 4 Ιουνίου.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα www.olympus-marathon.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανόπαια Ατραπός 2021 - Αναβολή
Εξετάζεται νέα ημερομηνία
Βρείτε το όνομα σας στη λίστα με τους συμμετέχοντες του 29ου Αγώνα Δρόμου Υγείας 10 χλμ. Αρχικά Α έως και Κ
Αν έχετε δηλώσει συμμετοχή στον 29ο ΕΤΗΣΙΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 10 Χλμ. ή 2 Χλμ. για παιδιά – βρείτε το όνομα σας (πατήστε Ctrl+F και πληκτρολογίστε το με κεφαλαίους χαρακτήρες χωρίς τόνους) ελέγξτε αν είναι σωστά τα στοιχεία σας και αναζητήστε την ημέρα του αγώνα τον φάκελο με τον αριθμό συμμετοχής και το τσιπ χρονομέτρησης στην αντίστοιχη τέντα. Αν δεν έχετε πληρώσει το κόστος συμμετοχής μπορείτε να το κάνετε την ημέρα του αγώνα.
Αγώνας περιπέτειας
Το διήμερο 11-12 Μαϊου το www.mountain-sports.gr διοργανώνει αγώνα περιπέτειας με την ονομασία “Άθλο Τζουμέρκων”.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο