4ος Εορδαϊκός Ημιμαραθώνιος και Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 8 χλμ.

4-10-2015: O Σύλλογος Δρομέων Οδοιπόρων Εορδαίας σε συνεργασία με τον Δήμο Εορδαίας, την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, τοπικούς, πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς διοργανώνουν την Κυριακή 4 Οκτωβρίου αγώνα ημιμαραθωνίου.

Share

Ο Σύλλογος Δρομέων Οδοιπόρων Εορδαίας με τη συνεργασία του Δήμου Εορδαίας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με τοπικούς, πολιτιστικούς, αθλητικούς και άλλους φορείς, υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ (Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων), προκηρύσσει τη διοργάνωση του 4ου Εορδαικού ημιμαραθωνίου δρόμου, καθώς επίσης και μαζικού λαϊκού αγώνα δρόμου 8.000 μέτρων, την Κυριακή 04 Οκτωβρίου 2015.

Σκοπός του συλλόγου είναι η καθιέρωση της εκδήλωσης ως πανελλήνιο αθλητικό γεγονός και ευρύτερα ως κίνητρο για την άθληση των συμπολιτών μας δίνοντας επίσης τη δυνατότητα στους αθλητές και επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας να γνωρίσουν τις όμορφες διαδρομές στους πρόποδες του καταπράσινου ορεινού όγκου του Μουρικίου Εορδαίας.

Τέλος πρόκειται για μια δυνατή προπόνηση για όσους συμμετάσχουν στον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ:
Η εκκίνηση του ημιμαραθωνίου θα δοθεί στις 10.00 πμ από την τοπική κοινότητα Φούφα και η διαδρομή θα διέρχεται από τις Τ.Κ. Μηλοχωρίου, Εμπορίου, Αναρράχης, Κρυόβρυσης, Άρδασσας και θα τερματίζει στη κεντρική πλατειά Πτολεμαΐδας.
Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί σε Δημόσιο ασφαλτοστρωμένο δρόμο.
Στο 7ο χιλιόμετρο υπάρχει ανηφόρα για 1χλμ και η υπόλοιπη διαδρομή είναι κατηφορική και επίπεδη.
Η εκκίνηση των 8000μ θα δοθεί στις 10.30 πμ από την τοπική κοινότητα Άρδασσας και θα τερματίζει στην κεντρική πλατεία Πτολεμαϊδας.

Δικαίωμα συμμετοχής για τους αγώνες έχουν οι αθλητές που συμπληρώσαν το 18ο έτος .
Όσοι ανήλικοι αθλητές επιθυμούν να λάβουν μέρος, πρέπει να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης από τον κηδεμόνα.
Απαραίτητος κρίνεται ο προληπτικός ιατρικός έλεγχος για όλους.

Τονίζεται δε ότι όλοι οι συμμετέχοντες τρέχουν με δίκη τους ευθύνη.

ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΓΩΝΑ:
– Στη διαδρομή θα υπάρχουν ενδείξεις ανά χιλιόμετρο.
– Θα υπάρχουν οχτώ (8) σταθμοί υδροδοσίας-τροφοδοσίας. Πέντε (5) με νερό , ένας με ισοτονικά, ένας με τζελάκια και ένας με coca-cola . Εκατό μέτρα μετά από κάθε σταθμό θα υπάρχουν χώροι απορρίψεις απορριμμάτων.
– Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
– Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα υπάρχει κινητή ιατρική μονάδα παρακολούθησης των αθλητών, σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Πτολ/δας ,τον Μοτοσυκλετιστικό όμιλο Πτολεμαίδας, τη Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας και την ποδηλατική ομάδα θα εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ασφαλής κίνηση των αθλητών σε όλη τη διαδρομή.
– Η μεταφορά των αθλητών στις αφετηρίες θα γίνει με ευθύνη των διοργανωτών στις 08.30 πμ από το Δημαρχείο Πτολεμαΐδας με λεωφορεία και για τον αγώνα των 21.1 χλ και 09:15 για τον αγώνα των 8 χλμ, και τα προσωπικά αντικείμενα των αθλητών θα μεταφερθούν στο χώρο τερματισμού με ευθύνη των διοργανωτών . Οι σάκοι αποθήκευσης προσωπικών αντικειμένων να ασφαλίζουν καλά και να φέρουν ευδιάκριτο αριθμό αναγνώρισης. (Tονίζεται ότι καλό είναι οι αθλητές να μη φέρουν αντικείμενα αξίας, χρήματα και άλλα τιμαλφή, γιατί σε περίπτωση απώλειας οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη).
– Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια, δίπλωμα συμμετοχής (ηλεκτρονικά), τεχνικό T-SHIRT και μικρογεύματα.

Οι κατηγορίες των αθλητών έχουν ως εξής:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΔΡΩΝ

Γενική κατηγορία. Συμμετέχουν αθλητές ανεξαρτήτου ηλικίας.

Υπόλοιπες ηλικιακές κατηγορίες.
Έως 29
30 – 39
40 – 49
50 – 59
60+

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Γενική κατηγορία. Συμμετέχουν αθλήτριες ανεξαρτήτου ηλικίας.
Υπόλοιπες ηλικιακές κατηγορίες.
Έως 40
41 και άνω
Οι κατηγορίες ισχύουν μόνο αν δηλώσουν συμμετοχή τουλάχιστον πέντε (5) αθλητές σε κάθε μια από αυτές.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:
Στον πρώτο νικητή κάθε κατηγορίας θα δοθεί κύπελλο και μετάλλια στον δεύτερο και τον τρίτο. Οι τρεις πρώτοι της γενικής θα εξαιρεθούν από τις ηλικιακές κατηγορίες.

Ο τερματισμός και οι απονομές θα γίνουν στην κεντρική Πλατεία της Πτολεμαΐδας.
Οι απονομές θα ξεκινήσουν στις 12.15

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΚΟΣΤΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
Το ποσό συμμετοχής ορίζετε στα δέκα (10) ευρώ και για τους δύο (2) αγώνες
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν το ποσό στην Eurobank – Πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Αριθ. λογαρ. 00260718600100619459 και IBAN:6802607180000600100619459 μέσα στις επόμενες 5 μέρες από την στιγμή που θα υποβάλουν την αίτηση εγγραφής ή την ημέρα παραλαβής των αριθμών.
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δέκτες μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Συλλόγου www.sdoeordaias.gr όπου θα υπάρχει ειδική φόρμα εγγραφής έως την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015. Η παραλαβή των αριθμών συμμετοχής θα γίνεται την προηγούμενη μέρα του αγώνα στην κεντρική πλατεία Πτολεμαϊδας και την ημέρα του αγώνα έως τις 8.00 πμ.Θα μπορεί να δηλωθεί συμμετοχή και την ημέρα του αγώνα έως τις 8.00 πμ στο χώρο του Δημαρχείου της Πτολεμαίδας όπου θα παραλαμβάνονται και οι αριθμοί συμμετοχής.
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται καθημερινά και στα γραφεία του Συλλόγου μας    

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ Ε-MAIL :[email protected]συννημένο excel)

ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΙΟ 500 (ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΩΝ) ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΓΩΝΕΣ. ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ(T-SHIRT, ΜΕΤΑΛΛΙΟ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ)

Τηλ. επικοινωνίας   με την οργανωτική επιτροπή
ΒΑΣΒΑΤΕΚΗΣ Σωτήρης   6946215341
ΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Αθανάσιος 6977500531
ΜΠΙΓΓΑΣ Χαράλαμπος   6972849185
ΣΠΑΝΔΩΝΙΔΗΣ Δημήτρης 6934542035
ΦΙΤΖΙΟΣ Χρήστος     6945263921
Σ.Δ.Ο.Εορδαίας    

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
3ος Θεαγένιος Δρόμος Θάσου 100 & 50 χλμ.
21/22-4-2018: Αγώνες υπεραπόστασης στη Θάσο
Ziria Race to the Sky 2019
9-6-2019: Ορεινοί αγώνες στη Ζήρεια
Virtual run: Τρέχουμε μαζί με την Εθνική μας!
Συμμετέχουμε στηρίζοντας τους αθλητές της Κύπρου
Back to Top

Μετάβαση στο περιεχόμενο