1ος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Δολιανών

24-5-2015: Ορεινός αγώνας ημιμαραθωνίου στα όμορφα Δολιανά

Share

Ο ΚΠΣ Δολιανά Κυνουρίας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνδιοργανώνουν στις 24 Μαΐου 2015 ημιμαραθώνιο ορεινής διαδρομής στα Άνω Δολιανά. Ο αγώνας δρόμου πραγματοποιείται στο πλαίσιο διήμερου εκδηλώσεων που διοργανώνονται με αφορμή την επέτειο της ιστορικής μάχης των Δολιανών στις 18 Μαΐου 1821 με την συνεργασία του Τοπικού Συμβουλίου Δολιανών, του Αθλητικού Συλλόγου «Νικηταράς», του Πολιτιστικού Συλλόγου Δολιανών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Στοιχεία αγώνα

Τόπος διεξαγωγής: Άνω Δολιανά Κυνουρίας Ημερομηνία 24/05/2015 και ώρα 10:30 π.μ.

Διαδρομή: O ορεινός ημιμαραθώνιος θα ξεκινήσει από το ρέμα του Τσάκωνα στο κέντρο του χωριού και θα ολοκληρωθεί στο γήπεδο του Αθλητικού Συλλόγου «Νικηταράς». Η διαδρομή του ορεινού ημιμαραθωνίου είναι 21,5 χιλιόμετρα και το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής αποτελείται από χωματόδρομο. Σήμανση και χιλιομετρικοί δείκτες θα υπάρχουν κατά το μήκος όλης της διαδρομής

Ασφάλεια: Για την ασφάλεια των δρομέων στο χωριό θα υπάρχει ασθενοφόρο με γιατρό, πυροσβεστικό όχημα και αστυνομία, ενώ καθόλη τη διάρκεια του αγώνα οι Καλοί Σαμαρείτες και η εταιρεία Διαχείρισης του Πάρνωνα θα υποστηρίζουν τον αγώνα με εξειδικευμένους διασώστες και εθελοντές για την αποφυγή ή αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος προκύψει.

Υδροδοσία: Θα υπάρχουν 4 σημεία υδροδοσίας πάνω στην διαδρομή. Στα σημεία ανεφοδιασμού θα υπάρχει νερό και ισοτονικό στους τελευταίους σταθμούς.

Χρονομέτρηση: Η χρονομέτρηση του αγώνα θα είναι χειροκίνητη.

Χρονικό όριο: O αγώνας έχει χρονικό όριο αποκλεισμού τις 4:30 ώρες (μέχρι τις 15.00).

Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι και όλες που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους, και έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Προτείνουμε να μην συμμετάσχουν δρομείς που δεν έχουν πείρα σε αγώνες βουνού, καθώς σε ορισμένα σημεία η διαδρομή έχει αυξημένες δυσκολίες. Όλοι οι συμμετέχοντες θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση πριν τον αγώνα, ότι είναι καλά στην υγεία τους καιτρέχουν με δικιά τους ευθύνη.

Οι αθλητές θα μπορούν να αφήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα στα αποδυτήρια του γηπέδου του Α.Σ. «Νικηταράς» όπου θα υπάρχει φύλαξη από εθελοντές ενώ κατά τον τερματισμό θα μπορούν να κάνουν χρήση και των ντους.

Παραλαβή αριθμών: Η γραμματεία του αγώνα θα λειτουργήσει στον εξωτερικό χώρο του ξενώνα 1821 την Κυριακή 24/5/2015 από τις 8:00 π.μ. εως 10:00 π.μ. Κατά την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα δεν θα πραγματοποιηθούν εγγραφές.

Συμμετοχές για τον αγώνα θα γίνονται δεκτές από Δευτέρα 6/4/2015 μέχρι και την Παρασκευή 15/5/2015 ηλεκτρονικά στην διεύθυνση: www.rundoliana.gr

Κόστος συμμετοχής: συμβολική συμμετοχή 5 ευρώ

Λίγα λόγια για τα Δολιανά (από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης)
Τα Άνω Δολιανά είναι χτισμένα σε υψόμετρο 1.050 μ. (στην πλατεία του χωριού) στην βόρεια πλευρά του Πάρνωνα μέσα σε ένα δάσος ήμερης και άγριας Καστανιάς με αξιοζήλευτη φυσική ομορφιά. Παράλληλα η βλάστηση εμπλουτίζεται με καρυδιές, κερασιές, μηλιές, βυσσινιές και άλλη φυσική βλάστηση που χαρίζει ένα απέραντο πράσινο στην περιοχή. Από ιστορικής πλευράς τα Δολιανά έγιναν γνωστά από την νικηφόρα ιστορική μάχη την 18η Μαΐου 1821 όπου ο Νικήτας Σταματελόπουλος έλαβε το προσωνύμιο Τουρκοφάγος. Η μάχη αυτή έμελε να είναι μαζί με την μάχη του Βαλτετσίου καθοριστικής σημασίας για την οριστική κατάληψη της Τριπολιτσάς τον Σεπτέμβριο του 1821.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αγώνας αναγνώρισης!
Σε μία προσπάθεια να αναδείξει και να επιβραβεύσει, με κάθε τρόπο, την προσφορά των εργαζομένων της ΔΕΗ και τη συμβολή – ρόλο του λιγνίτη και της περιοχής στην ανάπτυξη της χώρας γενικότερα, το σωματείο εργαζομένων στη ΔΕΗ “ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ” και η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού συνδιοργανώνουν, τον 3ο πανελλήνιο αγώνα δρόμου υπό τον διακριτικό τίτλο “ΜΝΗΜΕΣ ΛΙΓΝΙΤΗ”.
Tinos Running Experience 2021 - Ακύρωση
Ακυρώθηκε τελικά η φετινή διοργάνωση έπειτα από απόφαση της οργανωτικής επιτροπής
7ος Δρόμος Ζωής Δήμου Αγίας Παρασκευής 2022
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο