Ειρηνοδρομία 2015

17-5-2015: Αγώνες δρόμου και kids Athletics στον Αγ. Δημήτριο

Share

Αναλυτική η προκήρυξη των αγώνων:

“Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) του Δήμου Αγίου Δημητρίου και η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με το Αθλητικό Σωματείο ΟΦΚΑ Οδυσσέας Αγίου Δημητρίου και με την Αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, στα πλαίσια των εκδηλώσεων στην μνήμη «Αλέκου Παναγούλη», διοργανώνει και σας προσκαλεί στην Αθλητική Διοργάνωση “Ειρηνοδρομία 2015” την Κυριακή 17 Μαΐου 2015.

Οι Αγώνες σε Δημόσια Οδό περιλαμβάνουν: Αγώνα 5χλμ. (δυναμικό βάδισμα και αγώνα για μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων), αγώνα 2,5χλμ για όλους, (δυναμικό βάδισμα και για μαθητές Δημοτικών Σχολείων) και μία διαδρομή 1.000μ. ΑμεΑ. Παράλληλα θα διοργανωθούν την ίδια ημέρα και αθλητικές εκδηλώσεις «Kids’ Athletics»

Όλες οι διοργανώσεις θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΓΩΝΑ
Κυριακή, 17 Μαΐου 2015

2. ΑΦΕΤΗΡΙΑ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ Όλες οι διαδρομές, έχουν αφετηρία και τερματισμό τον οριοθετημένο χώρο μπροστά από το Δημαρχείο επί της Λεωφόρου Αγίου Δημητρίου.

3. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:

3.1 5 Χλμ.: Ώρα Εκκίνησης: 10:00

Περιγραφή της διαδρομής: Η διαδρομή των 5 Χλμ. περιλαμβάνει: Εκκίνηση, Λεωφόρος Αγ. Δημητρίου στο ύψος του Δημαρχείου ( οδός Λυσάνδρου). Διαδρομή (Προς Μετρό), επί της Αγ. Δημητρίου, (αναστροφή δεξιά στο ύψος της οδού Θάλειας), οδός Παπάγου έως Πλατεία Βελουχιώτη, Λεωφόρος Αγ. Δημητρίου ( αναστροφή προς Δημαρχείο) διαδρομή μέσα από την Αγορά, Τερματισμός.
Συνοπτικές πληροφορίες και χάρτη με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site της διοργάνωσης: www.eirinodromia.gr

3.2 2,5 Xλμ.: Ώρα Εκκίνησης: 10:02
Περιγραφή της διαδρομής: Η διαδρομή των 2,5 Χλμ. περιλαμβάνει: Εκκίνηση, Λεωφόρος Αγ. Δημητρίου στο ύψος του Δημαρχείου ( οδός Λυσάνδρου). Διαδρομή (Προς Μετρό), επί της Αγ. Δημητρίου, (αναστροφή δεξιά στο ύψος της οδού Θάλειας), οδός Παπάγου έως Οδός Γράμμου, Λεωφόρος Αγ. Δημητρίου ( αναστροφή προς Δημαρχείο) διαδρομή μέσα από την Αγορά, Τερματισμός.
Συνοπτικές πληροφορίες και χάρτη με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site της διοργάνωσης: www.eirinodromia.gr

3.3 Αγώνας 1.000μ. ΑμεΑ: 11:15
Περιγραφή της διαδρομής: Η διαδρομή των 1.000μ. περιλαμβάνει: Εκκίνηση και Τερματισμό, επί της Λεωφόρου Αγ. Δημητρίου στο ύψος του Δημαρχείου ( οδός Λυσάνδρου). Διαδρομή (Προς Μετρό).
Συνοπτικές πληροφορίες και χάρτη με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site της διοργάνωσης: www.eirinodromia.gr
Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής
Λεωφόρος Αγ. Δημητρίου 216 και Ειρήνης, Τ.Κ. 173 41, Τηλ.: 2109760505, Fax: 210 9765147
Email: [email protected] & [email protected]

3.4 Kids Athletics: Ώρα Έναρξης: 11:3
Στις 11:30 μπροστά από το Δημαρχείο θα διοργανωθεί, αγωνιστική παρουσίαση του προγράμματος του ΣΕΓΑΣ, Kids Athletics με την συμμετοχή 200 περίπου παιδιών Δημοτικών Σχολείων (Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη) του Δήμου Αγίου Δημητρίου

4. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για να συμμετάσχει κάποιος στα 5 Χλμ., θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του. Στον αγώνα δρόμου των 2,5 Χλμ, μπορούν να μετέχουν δρομείς όλων των ηλικιών. Ανήλικοι συμμετέχοντες κάτω των 10 δέκα ετών θα πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύονται από τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους κατά τη συμμετοχή τους.
Στον αγώνα των 5 χλμ. μετέχουν οργανωμένα και οι Μαθητές των Γυμνασίων – Λυκείων, για τους οποίους θα ακολουθήσει ειδική προκήρυξη.
Στον αγώνα των 2,5 Χλμ., μετέχουν οργανωμένα και οι Μαθητές των Δημοτικών Σχολείων (Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξη), για τους οποίους θα ακολουθήσει ειδική προκήρυξη.
Στην επίδειξη του προγράμματος Kids Athletics μετέχουν μετά από επιλογή μαθητές από τα Δημοτικά σχολεία (Ε΄ και ΣΤ’ τάξη)

5. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ

5.1 Διακρίσεις – Έπαθλα
Έπαθλα (μετάλλιο και δίπλωμα) απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης Ανδρών και Γυναικών του κάθε αγώνα δρόμου (5χλμ και 2,5 χλμ). Κύπελλο απονέμεται μόνο στον πρώτο αθλητή και την πρώτη αθλήτρια.
Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα.
Μετάλλια θα απονεμηθούν και στους αγώνες Σχολείων ( Λυκείων, Γυμνασίων και Δημοτικών) και Kids Athletics.

5.2 Ειδικές Βραβεύσεις
Με απόφασή της Ο.Ε. θα απονεμηθούν και ειδικές βραβεύσεις στις παρακάτω κατηγορίες:
 ΑμεΑ
 Μαζικότερες συμμετοχές (πολυπληθέστερες ομαδικές συμμετοχές)
Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής
Λεωφόρος Αγ. Δημητρίου 216 και Ειρήνης, Τ.Κ. 173 41, Τηλ.: 2109760505, Fax: 210 9765147
Email: [email protected] & [email protected]

6. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΤΡΟΠΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ – ΕΙΔΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

6.1 Δηλώσεις Συμμετοχής
Οι δηλώσεις συμμετοχής για τα 5 Χλμ.(500 θέσεις), θα πρέπει να πραγματοποιηθούν μέχρι και την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015. Για τα 2,5 Χλμ.(500 Θέσεις). εγγραφές θα γίνουν και την Κυριακή 17/05/15, το πρωί από 08:00 μέχρι 09:30.

6.2 Τρόποι Εγγραφής
Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε:
α. Με οn line εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.eirinodromia.gr
β. Με αποστολή της έντυπης δήλωσης με fax στον αριθμό τηλεφώνου:
 210 9765147
γ. Αυτοπροσώπως στα παρακάτω σημεία:
 Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ), Λεωφόρος Αγ. Δημητρίου 216, 2ος όροφος
 Δημαρχείο Αγ. Δημητρίου, Λεωφόρος Αγ. Δημητρίου 55, Ισόγειο
6.3 Είδη Εγγραφής
α. Ατομικές, οι οποίες γίνονται για τον αγώνα των 5 Χλμ. και των 2,5 Χλμ..
β. Ομαδικές, Σχολείων, για τον αγώνα των 5 Χλμ. και των 2,5 Χλμ Για τους μαθητές η εγγραφή τους είναι δωρεάν εφόσον γίνει ομαδικά μέσα από το Σχολείο τους

7. ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

7.1Τρόποι Πληρωμής
α. Με κατάθεση (on line και αυτοπροσώπως) του ποσού συμμετοχής στον τραπεζικό λογαριασμό της Οργανωτικής Επιτροπής στην Τράπεζα ALPHA BANK
ΠΡΟΣΟΧΗ τα δικαιώματα της Τράπεζας κατά την κατάθεση, βαρύνουν των συμμετέχοντα
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ALPHA BANK
 IBAN: GR4901404630463002101009350
ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ: ΟΦΚΑ «Οδυσσέας» Αγίου Δημητρίου
Για να θεωρηθεί έγκυρη η εγγραφή ενός συμμετέχοντα, θα πρέπει να καταβληθεί το ακριβές ποσό της συμμετοχής για το συγκεκριμένο αγώνα της επιλογής του, με έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής όπως αναφέρονται πιο πάνω, το αργότερο 3 ημέρες μετά την υποβολή της Αίτησης εγγραφής-συμμετοχής. Ως αιτιολογία κατάθεσης πρέπει απαραίτητα να δηλώνεται το ονοματεπώνυμό του συμμετέχοντα και ο αγώνας της επιλογής του. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Επιπρόσθετες χρεώσεις & έξοδα Τράπεζας, είτε στην πληρωμή με ηλεκτρονική συναλλαγή, είτε με κατάθεση σε Τράπεζα ΒΑΡΥΝΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑ.
Μετά την καταβολή των χρημάτων θα πρέπει απαραίτητα να αποσταλεί στα γραφεία της Ο.Ε. η απόδειξη κατάθεσης με email στο [email protected] ή στον αριθμό fax: 210 9765147, με ευανάγνωστα τα στοιχεία του συμμετέχοντα. Τις επόμενες ημέρες θα αποσταλεί e-mail επιβεβαίωσης Εγγραφής.
Αν δεν λάβετε στο προκαθορισμένο χρονικό διάστημα, επιβεβαίωση εγγραφής στο e-mail που έχετε δηλώσει , παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.
β. Με μετρητά, ταυτόχρονα με την αυτοπρόσωπη εγγραφή σας στα παραπάνω αναφερόμενα κέντρα εγγραφών καθημερινά από ώρα 09:00 έως 14:30. Επίσης και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του Κέντρου Εγγραφών του αγώνα: Παρασκευή 15.05.15 και Σάββατο 16.05.15.
Το Κέντρο Εγγραφών, θα λειτουργήσει στον Ισόγειο Χώρο του Δημαρχείου Αγ. Δημητρίου.

8. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.
Οι διοργανωτές δε φέρουν καμία ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στους συμμετέχοντες όλων των αγώνων Δρόμου της Διοργάνωσης, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ, κατά τη διάρκεια του αγώνα, τα οποία οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.
Συστήνεται σε όλους τους συμμετέχοντες, να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση και ειδικότερα σε καρδιολογικό έλεγχο για όσους είναι άνω των 35 ετών.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, προσωπικό Ιατρικών υπηρεσιών και Πρώτων Βοηθειών θα βρίσκεται στην περιοχή εκκίνησης-τερματισμού αλλά και σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής, για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε επείγοντος ιατρικού περιστατικού με την παροχή Πρώτων Βοηθειών.

9. ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
 Κατά μήκος της διαδρομής των 5 Χλμ. θα υπάρχει ενδιάμεσος σταθμός υποστήριξης των δρομέων.
 Εμφιαλωμένο νερό διατίθεται στους συμμετέχοντες στην Εκκίνηση και τον Τερματισμό

10. ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
Θα υπάρχουν ενδείξεις χιλιομετρικής απόστασης.

11. ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ
Το χρονικό όριο τερματισμού για τα 5 Χλμ. και για τα 2,5 Χλμ. είναι 1:15 ώρες (οι δρομείς θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον αγώνα μέχρι τις 11:15)

12. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

12.1 Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση
Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση των 5 Χλμ.(εκτός του αγώνα των 2,5 Χλμ.) καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει αναλάβει επίσημη εταιρεία χρονομέτρησης. Για το λόγω αυτό όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς στα 5 Χλμ., θα πρέπει να φέρουν το chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών.

12.2 Αποτελέσματα
Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται στο διαδίκτυο μετά τη λήξη των αγώνων. Τυχόν Ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν εντός πέντε ημερολογιακών ημερών από την ημέρα ανάρτησης των αποτελεσμάτων στο Website της διοργάνωσης.
Τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται εντός δέκα εργάσιμων ημερών από την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα.
Στα 2,5 Χλμ. θα υπάρχουν αποτελέσματα για τους τρείς πρώτους νικητές και τρείς πρώτες νικήτριες και αλφαβητική καταγραφή όλων των συμμετεχόντων.

13. ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Τόπος: Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου, Λεωφόρος Αγ. Δημητρίου 55. ισόγειο
Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας:
Παρασκευή 15.05.15 και Σάββατο 16.05.15 από τις 09:00 – 20:00
Κυριακή 17.05.15 από 08:00 – 09:30
Οι συμμετέχοντες οφείλουν να παραλάβουν αποκλειστικά από το Κέντρο Εγγραφών τον αριθμό συμμετοχής τους, το chip χρονομέτρησης (μόνο για τον αγώνα των 5 Χλμ.), καθώς επίσης και το υπόλοιπο υλικό της διοργάνωσης.”

Σύντομα ακόμα περισσότερες πληροφορίες από τον δικτυακό τόπο της διοργάνωσης: www.eirinodromia.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα αποτελέσματα της Κεφαλονιάς
Με επιτυχία έγινε την Κυριακή 7 Οκτωβρίου ο αγώνας της πανέμορφης Κεφαλονιάς, 1η Γύρα Κεφαλονιάς. Συνολικά τερμάτισαν 72 δρομείς ενώ πρώτος νικητής αναδείχθηκε ο Γιάννης Σταματόπουλος με 1:59:12 που και η Ευαγγελία Σαμόλη στις γυναίκες. Δείτε τα αποτελέσματα.
2o Lycabettus Run
28-2-2016: Η Sportevent με την υποστήριξη του ξενοδοχείου St George Lycabettus ανακοινώνει το “2o Lycabettus Run” που θα διεξαχθεί την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016.
Στο νησί της Κρήτης
Στο Ηράκλειο της Κρήτης το Γραφείο Φυσικής Αγωγής και Αθητισμού του Πανεπιστημίου Κρήτης και ο Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Ηρακλείου διοργανώνουν τον 8ο Αγώνα Δρόμου Πανεπιστημίου Κρήτης (12,6 χλμ.) και τον Γύρο Πανεπιστημιούπολης Βουτών (3 χλμ.).
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο