6ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος «Δίον» 2015

8-3-2015: Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας ”ΖΕΥΣ” με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Δήμο Δίου Ολύμπου διοργανώνουν και προκηρύσσουν τον 6ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο «ΔΙΟΝ» 21.097μ.

Share

Την Κυριακή 8 Μαρτίου ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Δήμο Δίου Ολύμπου θα πραγματοποιήσουν τον 6ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο «ΔΙΟΝ» 21.097μ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης περιπατητικό αγώνα 5 χλμ. «Σωτήριος Ζγιάλτος» και αγώνα 1 χλμ. για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου και για άτομα με ειδικές ικανότητες.
Ακολουθεί η προκήρυξη του αγώνα:

«Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας ”ΖΕΥΣ” με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Δήμο Δίου Ολύμπου διοργανώνουν και προκηρύσσουν τον 6ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο «ΔΙΟΝ» 21.097μ. O αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων.
Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται το Σαββατοκύριακο 7-8 Μαρτίου 2015. Παράλληλα με τον ημιμαραθώνιο διεξάγεται περιπατητικός αγώνας 5 χλμ. καθώς και από το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 αγώνας δρόμου 1 χλμ για παιδιά δημοτικών και γυμνασίων και αγώνας δρόμου 1 χλμ για άτομα με ειδικές ικανότητες.
H ακριβής απόσταση της διαδρομής του Ημιμαραθωνίου έχει μετρηθεί και πιστοποιηθεί από την AIMS.

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ – ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών. Oι αθλητές καλούνται να τρέξουν σε μια πανέμορφη διαδρομή, μέσα από 5 διαφορετικά χωριά. Στο μεγαλύτερο τμήμα του αγώνα, οι δρομείς έχoυν θέα το μυθικό βουνό του Ολύμπου. Η διαδρομή έχει ως εξής: Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου με κατεύθυνση προς Κατερίνη, στροφή στο κόμβο Κονταριωτισσας – Κονταριώτισσα – Άγιος Σπυρίδωνας – Βροντού – Καρίτσα – Δίον – Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών.
 Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:30 π.μ. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση στην αφετηρία στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών.

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Για άνδρες
: 18-34, 
35-44, 
45-54, 
55-64, 
65-69, 
70-74, 
75-79, 
80+

Για γυναίκες: 18-34, 
35-44, 
45-54, 
55+


Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι της γενικής κατάταξης, αλλά και οι τρεις πρώτοι κάθε ηλικιακής κατηγορίας (άνδρες και γυναίκες).Οι τρείς πρώτοι στη γενική κατάταξη ανδρών και γυναικών δεν θα βραβευθούν στις επιμέρους κατηγορίες.
Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθούν πρωτότυπα, ξεχωριστά και μοναδικά ανάγλυφα μετάλλια που θα αποτυπώνουν το άγαλμα του Υψίστου Διός όπως βρέθηκε στον αρχαιολογικό χώρο Δίου πριν από λίγα χρόνια και φυλάσσεται στο αρχαιολογικό μουσείο.

Tα διπλώματα συμμετοχής θα μπορείτε να τα κατεβάσετε από την ιστοσελίδα του συλλόγου μας www.zeusrunnersclub.gr από την επομένη του αγώνα.
Επίσης δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους αθλητές και συνοδούς να επισκεφτούν και να περιηγηθούν δωρεάν στο μουσείο αλλά και το αρχαιολογικό χώρο».

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα www.zeusrunnersclub.gr 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
3ος Γύρος Ξυλοκάστρου
13-7-2019: Αγώνας στο Ξυλόκαστρο
Ανοδική πορεία
Με σκοπό να αποδοθεί φόρος τιμής στους 120 Γιαννιτσιώτες που έχασαν τη ζωή τους στις 14 Σεπτεμβρίου 1944 από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής διοργανώνεται ο αναβαθμισμένος «Δρόμος Θυσίας 2009».
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο