Μαραθώνιος Ολυμπίας

29-3-2015: Ένας αγώνας στην καρδιά του αθλητικού ιδεώδους. Οι εγγραφές ξεκίνησαν!

Share

Στις 29 Μαρτίου, τα μέλη της παγκόσμιας δρομικής κοινότητας θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στον Μαραθώνιο Ολυμπίας, έναν αγώνα με αφετηρία την Ήλιδα (Αμαλιάδα) και τερματισμό την Αρχαία Ολυμπία.
Ο Μαραθώνιος Ολυμπίας που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία Ολυμπιονίκης Αρχαίας Ολυμπίας και Κόροιβος Αμαλιάδας, φιλοδοξεί να αναδείξει τις αρχές του Ολυμπισμού και τα ιδεώδη του Μαραθωνίου, προσφέροντας στους δρομείς όλου του κόσμου τη δυνατότητα να τρέξουν στη διαδρομή από την Αρχαία Ήλιδα στην Αρχαία Ολυμπία, την οποία ακολουθούσαν οι αθλητές πριν τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες!
Έχοντας την υποστήριξη των τριών μεγάλων δήμων του νομού, αυτών της Ήλιδας, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά και του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθήνας καθώς και την τεχνική υποστήριξη της ALL ABOUT RUNNING, ο Μαραθώνιος Ολυμπίας αναμένεται να γίνει θεσμός προσελκύοντας όχι μόνο του Έλληνες δρομείς αλλά και λάτρεις του αθλητισμού από όλο τον κόσμο.  

Αγώνες για όλους
Στόχος της διοργάνωσης είναι να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους της Ηλείας, να συμμετάσχουν τόσο τρέχοντας όσο και υποστηρίζοντας εθελοντικά στους διάφορους τομείς της διοργάνωσης. Έτσι το αγωνιστικό πρόγραμμα, που ξεκινά το Σάββατο 28 Μαρτίου με την τελετή έναρξης στην Αρχαία Ήλιδα, περιλαμβάνει έναν Αγώνα δρόμου 12 χλμ. και ποδηλατοπορεία στην ίδια διαδρομή και συνεχίζεται την Κυριακή 29 Μαρτίου με 3 αγώνες. 
Τον Μαραθώνιο με εκκίνηση από την Ήλιδα (Αμαλιάδα) και τερματισμό στην Αρχαία Ολυμπία, τον Ημιμαραθώνιο με αφετηρία τον Πύργο και τερματισμό επίσης στην Αρχαία Ολυμπία και έναν αγώνα 2 χλμ. για παιδιά στην Αμαλιάδα.

Αναλυτικά τα στοιχεία των διαδρομών έχουν ως εξής:

– Μαραθώνιος Ολυμπίας
Τεχνικά χαρακτηριστικά

Απόσταση: 42,195 μ.
Ημερομηνία: Κυριακή 29 Μαρτίου
Εκκίνηση: Ήλιδα
Τερματισμός: Αρχαία Ολυμπία
Ώρα εκκίνησης: 8:30 π.μ.
Χρονικό όριο: 6 ώρες

Δικαίωμα Συμμετοχής
Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν υποστεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις και να είναι απολύτως υγιής για να συμμετέχουν στον εν λόγω αγώνα.

Περίοδος εγγραφών
Καταληκτική ημερομηνία εγγραφών ορίζεται η Παρασκευή 20 Μαρτίου, τόσο για τις ατομικές όσο και για τις ομαδικές εγγραφές. Μέχρι τότε θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί και η καταβολή του αντίτιμου συμμετοχής. 

Έπαθλα – Βραβεύσεις
Θα πραγματοποιηθούν βραβεύσεις με ειδικά έπαθλα στους 3 πρώτους νικητές και νικήτριες της γενικής κατάταξης αλλά και σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες ανά 5αετία. Όλοι οι δρομείς θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν την θέση τους στην γενική κατάταξη στο φύλο τους αλλά και την ηλικιακή τους κατηγορία.
Όλοι όσοι τερματίσουν θα παραλάβουν το αναμνηστικό μετάλλιο του αγώνα ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώσουν ηλεκτρονικά το αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

– Ημιμαραθώνιος Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας
Ο δεύτερος σημαντικότερος αγώνας του προγράμματος με εκκίνηση τον Πύργο και τερματισμό στην Αρχαία Ολυμπία, θα δώσει την ευκαιρία της συμμετοχής σε όσους τρέχουν συστηματικά αλλά δεν είναι ακόμα σε θέση να τερματίσουν σε έναν μαραθώνιο.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Απόσταση: 21,0975 χλμ.
Ημερομηνία: Κυριακή 29 Μαρτίου
Εκκίνηση: Πύργος
Τερματισμός: Αρχαία Ολυμπία
Ώρα εκκίνησης: 9:30 π.μ.
Χρονικό όριο: 3 ώρες

Περιγραφή διαδρομής
Με εκκίνηση από την οδό Ερμού και συνεχίζοντας από την οδό Ολυμπίων η διαδρομή κατευθύνεται προς την Αρχαία Ολυμπία μέσω της ΕΟ Πύργου Αρχ. Ολυμπίας για να καταλήξει στην Αρχαία Ολυμπία.

– Αγώνας Δρόμου Αρχαία Ήλιδας 12 χλμ. και ποδηλατοπορεία
Ο πρώτος αγώνας του προγράμματος θα ακολουθήσει την τελετή έναρξης  Ο αγώνας αυτός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαρτίου. Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα δρόμου θα πραγματοποιηθεί ποδηλατοπορεία προς την Αμαλιάδα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Απόσταση: 12 χλμ.
Ημερομηνία: Σάββατο 28 Μαρτίου
Εκκίνηση: Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Ήλιδας
Τερματισμός: Αμαλιάδα
Ώρα εκκίνησης: 6:00 μ.μ.
Χρονικό όριο: 2 ώρες

Περιγραφή διαδρομής
Με εκκίνηση τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ήλιδας η διαδρομή διέρχεται από τα χωριά Αυγείο, Σώστη για να ολοκληρωθεί στην πόλη της Αμαλιάδας. 

Για να δηλώσετε συμμετοχή σε όλους τους αγώνες πατήστε εδώ.

Αφιερωμένος στον Χαρίλαο Βασιλάκο
Η διοργάνωση είναι αφιερωμένη στον Χαρίλαο Βασιλάκο, τον πρώτο δρομέα στην ιστορία που τερμάτισε σε μαραθώνιο δρόμο και ήταν 2ος στου πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το μετάλλιο του Βασιλάκου, φιλοξενείται στο Ολυμπιακό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας. 

H περίοδος των εγγραφών ξεκίνησε.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα της διοργάνωσης www.olympiamarathon.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όλοι νικητές!
Οι φετινοί αγώνες του AlpamayoPro Trail Race έδωσαν για μία ακόμη φορά την ευκαιρία στους 350 περίπου δρομείς που έλαβαν μέρος να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στα απαιτητικά μονοπάτια της πανέμορφης Πάρνηθας. Η διοργάνωση του αγώνα, παρά τις δυσκολίες που δημιούργησε ο δυνατός άνεμος, ήταν και πάλι πολύ υψηλού επιπέδου ενώ οι εκπλήξεις των διοργανωτών και η δυνατή μουσική δημιούργησαν το κατάλληλο κλίμα.
Spetses mini Marathon
9/11-10-2015: Η εταιρεία Communication Lab διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά τριήμερο αθλητικών εκδηλώσεων στις Σπέτσες με την ονομασία Spetses mini Marathon.
4ος Τσακώνικος Δρόμος
25-6-2016: Το Σάββατο 25 Ιουνίου θα διεχθεί ο 4ος Τσακώνικος Δρόμος στο Λεωνίδιο Αρκαδίας.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο