Ημιμαραθώνιος Άρτας «Ο δρόμος του Γιοφυριού»

29-3-2015: Ο Δήμος Αρταίων με την τεχνική υποστήριξη της Sportevent προκηρύσσουν αγώνα δρόμου την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 με την επωνυμία «Ο δρόμος του Γιοφυριού».

Share

Την Κυριακή 29 Μαρτίου ο Δήμος Αρταίων με την τεχνική υποστήριξη της Sportevent διοργανώνουν αγώνα δρόμου στην Άρτα με την επωνυμία «Ο δρόμος του Γιοφυριού». Η διοργάνωση περιλαμβάνει ημιμαραθώνιο, αγώνα 5 χλμ. και αγώνες για παιδιά 1.000 & 2.000 μ.
Ακολουθεί η προκήρυξη του αγώνα:

«Ο Δήμος Αρταίων με την τεχνική υποστήριξη της Sportevent προκηρύσσουν αγώνα δρόμου την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 με την επωνυμία “Ο δρόμος του Γιοφυριού”. Η διαδρομή του αγώνα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να περνάει από τα σημαντικότερα ιστορικά σημεία της πόλης και φυσικά από το ξακουστό γεφύρι της Άρτας.
Ελάτε να τρέξετε και να γνωρίσετε την Άρτα, μια πόλη με πλούσια ιστορία, πολλά και σημαντικά ιστορικά μνημεία και υπέροχες φυσικές ομορφιές.

Οι αγώνες δρόμου θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

1. Ημερομηνία Αγώνα
Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

2. Αφετηρία – Τερματισμός
– Αφετηρία: Η εκκίνηση θα δοθεί στην Πύλη του Κάστρου της Άρτας.
– Τερματισμός: Ο τερματισμός θα γίνει στην πλατεία “Εθνικής Αντιστάσεως” (Κεντρική πλατεία Άρτας).

3. Αποστάσεις αγώνων
– Ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου 21,1 χλμ
– Αγώνας δρόμου 5 χλμ
– Σχολικοί αγώνες 1.000 μέτρων και 2.000 μέτρων

4. Περιγραφή διαδρομής
Η διαδρομή είναι ασφάλτινη, με σημείο εκκίνησης την Πύλη του Κάστρου της Άρτας. Περνάει από το ιστορικό Ρολόι και διασχίζει την οδό Βασ. Πύρρου. Στρίβει δεξιά, περνάει κάτω από την Καμάρα της εκκλησίας της Αγίας Θεοδώρας. Περιμετρικά του σχολείου και δια μέσου της οδού Νικ. Πλαστήρα οδηγείται στην οδό Βασ. Πύρρου και περνάει από το παλιό νοσοκομείο. Στρίβει δεξιά στην οδό Γαρουφαλιά με κατεύθυνση τον περιφερειακό δρόμο. Στρίβει αριστερά και περνάει πάνω από το σύγχρονο Γεφύρι (έχοντας εκ δεξιών του το ξακουστό γεφύρι).
Περνώντας την γέφυρα, στρίβει δεξιά με κατεύθυνση προς την Βλαχέρνα περνώντας περιφερειακά από την Γραμμενίτσα. Μετά την Βλαχέρνα, περνάει πάνω από το Φράγμα (Πουρνάρι ΙΙ) και δια μέσου του δρόμου της ΔΕΗ οδηγείται στο κεντρικό Φράγμα (Πουρνάρι Ι). Στην πύλη στρίβει δεξιά με κατεύθυνση προς την πόλη της Άρτας και διασχίζει τον περιφερειακό δρόμο.
Περνώντας μπροστά από το δημαρχείο στρίβει αριστερά στην οδό Γαρουφαλιά φτάνοντας στην οδό Κομμένου. Εκεί στρίβει αριστερά και αφού περάσει μπροστά από τον μοναδικό, στο είδος του, Ιερό Ναό της Παρηγορήτισσας, διασχίζει την οδό Βασ. Κωνσταντίνου όπου στο τέρμα της στρίβει αριστερά στην οδό Αγ. Μάρκου. Στριβει αριστερά και δια μέσου της κεντρικής οδού Σκουφά τερματίζει στην πλατεία “Εθνικής Αντιστάσεως” (Κεντρική πλατεία Άρτας).

Για να δείτε τις διαδρομές πατήστε εδώ

5. Δικαίωμα Συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Για κάτω των 18 ετών ζητείται ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ από τον γονέα.

6. Έπαθλα
– Κύπελλα απονέμονται στους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας (Άντρες – Γυναίκες).
– Μετάλλια απονέμονται σε όλους τους συμμετέχοντες.
– Δίπλωμα συμμετοχής για όλους τους δρομείς.
Το δίπλωμα συμμετοχής με το ονοματεπώνυμο και τον χρόνο τους θα μπορέσουν να το πάρουν ηλεκτρονικά από το site www.sportevent.gr.

7. Όριο Συμμετοχών – Δηλώσεις Συμμετοχής
Το όριο συμμετοχών για τον φετινό αγώνα έχει οριστεί στα – άτομα.

Δήλωση συμμετοχής
– Ημερομηνία εγγράφων για τον αγώνα είναι από : 01/02/2015
– Ημερομηνία λήξης εγγραφών για τον αγώνα είναι μέχρι : 22/03/2015
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σας ενημερώνουμε ότι δεν θα υπάρξει δυνατότητα εγγραφής την ημέρα του αγώνα.

8.Τρόπος εγγραφής – Τρόπος Πληρωμής

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά πατώντας εδώ.

Οι δηλωμένοι δρομείς θα εμφανίζονται στην λίστα των συμμετεχόντων που θα ανανεώνεται τακτικά στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.sportevent.gr

9. Είδη Εγγραφής
– Ατομική εγγραφή: Γίνονται από μεμονωμένα άτομα.
– Ομαδική εγγραφή: Γίνονται από ομάδες άνω των πέντε (5) ατόμων. Αυτοί πρέπει να κατεβάσουν το αρχείο Excel που αφορά τις ομαδικές εγγραφές. Θα το βρείτε στο παρακάτω σύνδεσμο:
Οι ομαδικές εγγραφές απευθύνονται σε αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους δρομέων, γυμναστήρια, εταιρείες, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, αλλά και απλές παρέες ανθρώπων που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως ομάδα. Κατά την ομαδική εγγραφή ορίζεται ένας Υπεύθυνος της Ομάδας, ο οποίος εκπροσωπεί την ομάδα για διάφορα θέματα έναντι των διοργανωτών.

10. Αντίτιμο Συμμετοχής
Η συμμετοχή στον αγώνα είναι ΔΩΡΕΑΝ

11.Υγειονομική Κάλυψη
Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.
Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.
Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

12. Σταθμοί Ανεφοδιασμού Νερού
Θα υπάρχουν – σταθμοί ανεφοδιασμού εμφιαλωμένου νερού κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα όπως αυτοί περιγράφονται στον αντίστοιχο χάρτη της διαδρομής.

13. Χρονομέτρηση
Στον αγώνα θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση με σημείο ελέγχου στην εκκίνηση / τερματισμό. Οι δρομείς θα φέρουν το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης (μιας χρήσεως) μαζί με το νούμερο τους.

14. Επικοινωνία
Email επικοινωνίας: [email protected]
Τηλεφωνο Επικοινωνίας: 6970980724»

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.sportevent.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Open Door Run
20-10-2019: Αγώνας στην Αργυρούπολη
1oς Δάφνινος Αγώνας Βουνού - Vargas Antaios Run
Δείτε την προκήρυξη του αγώνα
4ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας
3-5-2015: Την Κυριακή 3 Μαΐου θα διεξαχθεί ο καθιερωμένος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας και οι παράλληλοι αγώνες 5 & 3 χλμ.
Back to Top

Μετάβαση στο περιεχόμενο